Krásný den pánové,
potřeboval bych poradit s výběrem vozu, bude kupováno v DE, proto mám cenu uvedenou v eurech. Podotýkám, že se v autech nevyznám a vlastně vím jen to, co se dá naleznout na internetu.
Týdně najezdím cca 300 km po okreskách cestou do práce + cca za týden nějakých 80 km po městě.
Do teď jsem měl jen benziny předělané na plyn (nynější Fabia 1.4 mpi r.v. 2001) a pokukuji po dieselu. Chápu, že to město bych pak musel omezit (nákupy). Docela se mi zamlouvá VW Golf v kombi (kombi vyžaduji kvůli místu) r.v. 2015 a mám problém s výběrem motorizace 1.6 TDi (dsg 7 nebo manuál 5ti kvalt?) či 2.0 TDI (pokud se nemýlím, dělali manuál 6ti kvalt), co jsem tak koukal na nabídku na mobile.de, pohybují se v autohausech okolo 110 000 km. U Golfu se mi líbí exterier/interier + výbava. Tempomat, navigace, vyhřívané sedačky. Po koupi budu mít v záloze cca 30 tisíc korun (rozvody, výměna olejů, něco dál?).
Přemýšlel jsem i o Octavii III, ale zdá se mi, že za ty samé peníze, lze zakoupit u VW lepší výbavu.
Nechci zbytečného žrouta peněz, upřímně si beru na auto půjčku, jelikož se mi Fabia pomalu, ale jistě rozpadá, proto i ta volba dieselu.
Upřímně už z toho mám hlavu jak patrací balon a nedělám teď nic jiného než, že hledám, nebráním se i tipům na jiné vozy.
Děkuji moc za rady!
Nové auto do 13,500 EUR
Re: Nové auto do 13,500 EUR
Zdravím
No jestli to dobře počítám tak za rok najezdíš zhruba 16TKM.
Já jsem zastánce jednoduchého benzínového motoru nejlépe stále atmosféra. protože když si propočítáš roční náklady na údržbu auta a pohonných hmot. tak budeš mít stejně peněz v peněžence. jenom přece na dieselu je více věcí co se může pokazit než na benzínu a tak co ušetříš na servisu dáš do benzínu.
Jinak nerozhlížej se jen po koncernu jsou i jiné automobilky nebuď ovce. Podívej se po Fordech třeba takový Focus 1,6i 77KW benzín jede slušně za 7,2l průměr na motoru není turbo, žádné vstřiky ani dvojhmota a hlavně prokletý DPF . Když se ti vysere jedna věc tak zacáluješ na servisu kolikrát víc než za benzín na celý rok provozu .
No jestli to dobře počítám tak za rok najezdíš zhruba 16TKM.
Já jsem zastánce jednoduchého benzínového motoru nejlépe stále atmosféra. protože když si propočítáš roční náklady na údržbu auta a pohonných hmot. tak budeš mít stejně peněz v peněžence. jenom přece na dieselu je více věcí co se může pokazit než na benzínu a tak co ušetříš na servisu dáš do benzínu.
Jinak nerozhlížej se jen po koncernu jsou i jiné automobilky nebuď ovce. Podívej se po Fordech třeba takový Focus 1,6i 77KW benzín jede slušně za 7,2l průměr na motoru není turbo, žádné vstřiky ani dvojhmota a hlavně prokletý DPF . Když se ti vysere jedna věc tak zacáluješ na servisu kolikrát víc než za benzín na celý rok provozu .
jinak podívej se zde
Rovnou nové
https://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz/For ... 41456.html
za ty prachy co chceš
Rovnou nové
https://www.mobile.de/cz/Osobní-vůz/For ... 41456.html
za ty prachy co chceš
Za ty penize uz bych se asi dival po aute novem (skladovka, doprodej kusu s koncici Euro normou...), nebo lehce zanovnim (predvadecka...). A ja sam bych vybiral ze dvou typu:
1) Fiat Tipo, ktery se da koupi za vybornou cenu a ma v podstate vsechny motory osvedcene a spolehlive, nebo
2) Opel Astra, kde bych doporucil motor 1.0 turbo benzin. Je to sice trivalec, ale povedeny a diky vyvazovacimu hrideli az kupodivu tichy a kultivovaný.
1) Fiat Tipo, ktery se da koupi za vybornou cenu a ma v podstate vsechny motory osvedcene a spolehlive, nebo
2) Opel Astra, kde bych doporucil motor 1.0 turbo benzin. Je to sice trivalec, ale povedeny a diky vyvazovacimu hrideli az kupodivu tichy a kultivovaný.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat!
taky bych rek ze diesel je zbytecnej na tech par km. a dat 13,5 za golf nebo oktavku se 110k km je silenost. za to mas novej focus nebo tu astru, asi i megana a spoustu dalsich. na okreskach to bude stejne zrat 5 litru (astra 1.0t)
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Souhlas, za 13,5k€ se dá pořídit nové / skladové auto.
A na ten roční nájezd (16000 km) benzín stačí.
A na ten roční nájezd (16000 km) benzín stačí.
ted treba ctu clanek o novym ceniku meganu. zaklad 365k. ctyrvalec 1,3 turbo, 75kw. ten motor je i v A mercedesu a myslim ze ho v nejaky vykonejsi variante dost chvalili. je toho proste na vyber spoustu.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
Pokud bych chtěl auto co bude roky jen fungovat, neobtěžovat nesmyslnýma závadama, nic nežrat a ještě i pobaví v zatáčkách, vzal bych nový Swift 1,2 DualJet. Na pravidelnou dálnici by to chtělo něco s větším rozvorem a těžšího (Swift má asi 920 kg), ale na okreskové rychlosti ideál. V čechách za cca 290 tisíc ve střední výbavě (bez navi, ale s výhřevem sedaček) s metalízou.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe