Výběr dobře vypadajícího ojetého sedanu

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Ariwenie
Spolujezdec

Výběr dobře vypadajícího ojetého sedanu

Příspěvek od Ariwenie »

Zdravíčko,

začínám už být v koncích s výběrem auta. Vyhranil jsem si cenu do 200 tisíc včetně prvního servisu po koupi a už začnám být s výběrem zoufalí. Chceme s přítelkyní auto, které se nám bude určitě vizuálně líbit a za tuhle cenu splňuje náš požadavek dvojková Octavie, tak jsme si řekli proč ne, auto má v ČR každý pátý, tak to asi úplně hrozná volba nebude jenže pak přišel na řadu výběr motoru.

Do práce najezdím cca pouhých 10km tam a zpátky denně a maximálně někam zajedu o víkendu 100km třeba, tudiž diesel mi přijde jako extra špatná volba. Tudiž se dostáváme k benzínu a zde přichází problém. Celý internet je zahlcený problémy s TSI motory v rocích Octavie dva, že to má absolutní konstrukčí problémy a nikdy nekupovat.

To je to opravdu tak hrozné? To by těch aut nejezdilo tolik ne? Ojetin s TSI najde člověk stejně jako s TDI a cenově se moc neliší. Opravdu koupí TSI udělám jen velkou chybu a za rok budu dávat 50 tisíc za opravy související s motorem?

Díky moc za radu!
honziss
Letec

Re: Výběr dobře vypadajícího ojetého sedanu

Příspěvek od honziss »

Lexus IS250
R4...258k
R3...261k
EV...264k
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Alfa Romeo 159 1.8mpi nebo 2.2 JTS
Ariwenie
Spolujezdec

Příspěvek od Ariwenie »

Hmm, návrhy jiných aut mám brát jako ano, opravdu je tak hrozný a nekupovat? Alfa se mi nelíbí a Lexus vypadá skvěle, ale je jich strašně málo v inzerátech, co jsem tak hledal a celkem na to auto spěchám.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Ariwenie píše:Hmm, návrhy jiných aut mám brát jako ano, opravdu je tak hrozný a nekupovat? Alfa se mi nelíbí a Lexus vypadá skvěle, ale je jich strašně málo v inzerátech, co jsem tak hledal a celkem na to auto spěchám.
Tech IS250 neni tak malo, ale kdyz se naka objevi, tak je rychle pryc. Chce to pravidelne sledovat inzerci nebo obvolat dealerstvi az budou nakou vykupovat protiuctem, tak at ti daj vedet.

Jinak obecne plati, ze dobry auta za rozumny penize se vetsinou do inzerce ani nedostanou, natoz aby tam byly vic jak tejden, takze kdyz chces dobre koupit tak se musis trochu snazit.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Ariwenie
Spolujezdec

Příspěvek od Ariwenie »

honziss píše:
Ariwenie píše:Hmm, návrhy jiných aut mám brát jako ano, opravdu je tak hrozný a nekupovat? Alfa se mi nelíbí a Lexus vypadá skvěle, ale je jich strašně málo v inzerátech, co jsem tak hledal a celkem na to auto spěchám.
Tech IS250 neni tak malo, ale kdyz se naka objevi, tak je rychle pryc. Chce to pravidelne sledovat inzerci nebo obvolat dealerstvi az budou nakou vykupovat protiuctem, tak at ti daj vedet.

Jinak obecne plati, ze dobry auta za rozumny penize se vetsinou do inzerce ani nedostanou, natoz aby tam byly vic jak tejden, takze kdyz chces dobre koupit tak se musis trochu snazit.
No stravím denně i hodiny brouzdáním po netu a telefonováním na dotazy k autům, mám na x webech dané poptávky, atp. Myslím, že snahu celkem projevuju :)

To je důvod proč už jsem z toho fakt dost otrávený, protože tomu věnuju fakt brutálně času :/
Michal220
Pan Řidič

Příspěvek od Michal220 »

Navíc u Tsi(přímovstrik) hrozí ředēnì oleje benzínem při tak malém dojezdu do práce kdy se ten motor ani pořádně nezahreje.Máme doma 1.2tsi a dělá to
Ariwenie
Spolujezdec

Příspěvek od Ariwenie »

Díky za info, našel jsem konkrétni Octavii II r.v 2009, která ve 150tkm prodělala opravu motoru (ojnice, písty, rozvody, atp.) v autorizáku v cenně 71 tisíc pravděpodobně způsobené tím špatně řešeným TSI, i tak je nebezpečné to kupovat a vyprdne se to brzo znovu? Nebo to naopak teďka dalších 100tkm třeba zvládne?

jediný rozumný Lexus na první pohled co jsem teď našel je u Aček bohužel (https://www.aaaauto.cz/cz/lexus-is/car. ... =229370539)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Pokud jde o Oct. II 1.8TSI, vím/znám dvě ("moje ex" 2010 a švárova 2011), obě vyžadovaly cca ve 120tis km generálku motoru. Tož tolik asi k TSI EA288. Novější EA888 je na tom prý (doufám) líp.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Michal220
Pan Řidič

Příspěvek od Michal220 »

Pavroch přihnou si ty 1.8tsi oleje víc ne :-* ž třeba 1l/15tkm?Já mám tk litr oleje spotřebu na tyhle km a na svíčkach to vidět nebylo.
Odpovědět