janosik.kopac píše:Dakujem za odpoved.
Ak by si "skusol" automat (mne nevadi, posledne 3 roky mam doma obidve auta s automatom, aj ked fofrklacek ma teraz v pozicanom aute bavil) - boli by to nadalej tieto dve auta?
Tim se vyber zasadne rozsiruje, ale nejsem si jist, zda bych z toho neco vylozene doporucil. Bez manualu to auto razem ztraci vyznamnou cast sire svych moznosti, sve vyuzitelnosti a to jeho akcie v mych ocich velmi snizuje.
Docela sympaticke je mi C63 AMG, i ten automat je slusny, ESP je vypinatelne. Az na to ESP lze podobne hovorit i o MB vyssich trid, uz i takove E500 umi byt zajimave.
Kdyz si vezmu zbytek - Audi S4 je dobre, dokonce i manualni, ale spotreba motoru je zcele nemistna, S5 V8 ujde, ale to neni moc prakticke kvuli poctu dveri a Sportback ma opet 3,0 TFSI, navic automat je povinnost. Novou A6 jsem zatim nejel, ale ani zatim nema v nabidce zadny zajimavy motor. BMW 3er jsme resili, 5er F10 se mi nelibi svou mohutnosti a tak trochu tezkopadnosti (ve srovnani s E60).
Infiniti a Lexus se mi nelibi pro svou "amerikanizaci" - nepocita se u nich moc s tim, ze s nimi bude nekdo jezdit rychle, jsou v tomto smeru pritom americstejsi nez americka auta. Treba Lexus IS-F je zajimave auto, ale je tak mekke, ze se jeho vykon neda v praxi vyuzit, navic ma atmosfericky V8 ohromnou spotrebu. Ostatne viz
http://www.autoforum.cz/testy/test-lexu ... avy-cestak - a to byl kolega jeste mirny, tenhle motor vezme snad i 70 na 100, celou stovku kilometru ostre jizdy nadrz nevydrzi...
Dnes je zkratka malo dobrych aut pro lidi, kteri chteji ridit. Mozna si jeste na neco vzpomenu, ale za sebe bych jako optimalni ostrejsi "potahovku" videl M3 E90, kdyby to mohl byt automat, tak C63 AMG. CTS-V jsem nezkusil, ale laka me
Vetsi auto uz pujde vzdy proti one ostrosti, tam uz by tech kompromisu bylo prilis, sahl bych pripadne po E60. Zrovna jsem chtel prihodit odkaz na inzerat te zachovale 550i E60 s manualem, ale ouha:
Tento inzerát už není obsažen v aktuální databázi inzertního serveru TipCars
Tak priste
Milovník starých pořádků.
Skanz3n