BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Stepan
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od Stepan »

Nevim, nemám srovnání. On má, asi tu cestu jezdí na motorce i autem, tak mu musím věřit :)
Ikdyž jsem si teď tak rychle proklikal za kolik jezdí motorky třeba Brno. A oproti nějakým "rozumným" (v rámci srovnání) autům, nějakej Porsche CUP jsem našel, jsou ty časy zvláštní. Já měl motorky vždycky zafixovaný jako naprosto jinou ligu (co do rychlosti na okruhu) oproti autům. A není tomu tak #-o
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Mám známého, který oslavil 70.narozeniny jízdou na Hondě Fireblade s partou po jižních Čechách. Všichni byli mladší než on a aspoň jednou lehli, jediný on ne. I tak jde pojmout život :D
Já v mládí najezdil na moto desítky tisíc km, ale tehdy byly pomalejší motorky. Vždy jsem si říkal, vrátím se k tomu. Ale pomalé bublání krajinou by mě nebavilo a ze superbiku mám už respekt. Tak už asi zůstanu na 4 kolech.
I když takových 80 km/h na silničním kole dolů po horské silničce je adrenalin jako 200 km/h na moto. A nemám ani ty 2 kůže, jen jednu a tenký dres :D
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Stepan: Srovnatelná auta jsou rychlejší, ale na moto je větší adrenalin. Jako je větší zábava v miatě než v jiných silnějších autech. Pokud nejde o jízdu na time, tak je pro zábavu rozhodující vnímání rychlosti, nic víc.
EDIT: Úplně nejvíc jí vnímáš na tom silničním kole, tam s tebou zamává i malý závan bočního větru :D
Naposledy upravil(a) jerry dne ned 03 čer 21:37, celkem upraveno 1 x.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Stepan píše:Nevim, nemám srovnání. On má, asi tu cestu jezdí na motorce i autem, tak mu musím věřit :)
Ikdyž jsem si teď tak rychle proklikal za kolik jezdí motorky třeba Brno. A oproti nějakým "rozumným" (v rámci srovnání) autům, nějakej Porsche CUP jsem našel, jsou ty časy zvláštní. Já měl motorky vždycky zafixovaný jako naprosto jinou ligu (co do rychlosti na okruhu) oproti autům. A není tomu tak #-o
Zavodak ma vyhodu v monstrozni aerodynamice, ktera ho priplacne k zemi a dovoli nesmyslny pretizeni v zatacce.
Spis by mi prislo zajimavy porovnat top silnici auto vs motorka. Zda by bylo na trati rychlejsi treba GT2 RS (uz to ma kridlo jako krava) vs nejaka top motorka.

Ale stejne to je kouzelny jak je mozny levne se u motorky dostat k takove rychlosti.
Treba tady vyhraje motorka proti supersportu a to jedou na docela zakroucene trati ...
https://www.youtube.com/watch?v=IteniLcLImU

Navic imho jet dobre na motorce je tezsi nez v aute.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Obojí se musí umět, ale moto je větší riziko, větší vnímání rychlosti. Za mých mladých let se hodně zabíjeli GP motorkáři i jezdci F1. Ale těch motorkářů bylo víc, minimálně několik do roka.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Motorka samozřejmě nemá šanci proti gt2rs. Jedině rovně
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
maciak
Autoškolák

Příspěvek od maciak »

Top motorka vs top auto tak vacsinou vyhra auto, a to vravim ako clovek co miluje motorky daleko viac ako auta.
V com motorka jednoznacne vyhrava je zrychlenie na rovinke, tam sa na moto nic nechyta a potom zabava.
Mam odzavodenych 7 sezon v motorkose/country crose a 3 sezony na cestnych a odkedy chodievame so zenou jazdit na moto na okruch mi tam auto pripada ako vyslovena nuda.
Nehovoriac o financnej narocnosti, hodina ostreho jazdenia na gsxr1000 na okruhu ma vide na 50 eur, na m2 radsej nechcem ani mysliet.

Inac co sa tyka urazov tak daleko vacsie urazy som mal z motokrosu ako z cestnej a to som bural na oboch vela krat. Na ceste do mna na na bratislavskom obchvate narazil jeden idiot odzadu, a dva krat som lahol v 180ke na zavodoch a ked to porovnam s MX tam to bolelo ovela viac.

takto dopadli posledne zavody

Obrázek[/URL]
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Tak cross je už úplně kapitola sama pro sebe, přeražená páteř, žádná výjimka. Moto je super, ale já bych na to neměl už koule. Já skončil s Jawa 350 v autoškole :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Já pokukuju po čemsi do A2 (35kW), nejvíc mně láká KTM Duke 390 (neboj jeho bráchanec z jedné linky Bajaj Dominar 400), ale neseděl jsem na tom 18 let. :D
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Strycu jezdil "profiky" na čtyřkolkach, jezdí se to na tratích pro motorky na motokros. Jednou sebou svihnul na dopadu, druhej za něj a přejel ho. Zlamany žebra, něco s plicema. Pak mu to žena už zakázala :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět