Benzina paliva
Re: Benzina paliva
Zdravím , chtěl bych se zeptat , zda prémiové palivo zejména Verva 100 může nějak poškodit motor , vlivem vysokého oktanového čísla. Např. Ventily nebo tak .
-Děkuji
-Děkuji
máš vůbec ponětí, co oktanové číslo znamená? (řečnická otázka, je evidentní, že ne...) http://bfy.tw/HRXc
@lodrex: Jednou stačí, duplicita smáznuta
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Ted sem zase 2x zkusil Vervu abych to procistil po tom vecnym popojizdeni po meste a je to fakt znat. Tahne to pekne vocpoda a snad i ta spotreba sla trochu dolu.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
Já jsem poznal co je zač ta slavná Verva letos v zimě. Šlo o Verva diesel na dailyně, schválně jsem kupoval tuhle předraženou "prémii", aby mi nezamrzla nafta. Přes garantovanou filtrovatelnost do -26°C mi zamrzla (resp. zacpala parafínem palivový filtr) při pouhých cca -12°C. Palivák měněný v létě a Vervu diesel jsem tankoval už od podzimu. Nikdy nic jiného, podotýkám, mám od Benziny slevovou předplacenou kartu.
V Hondě Olomouc se zeptali, jestli jsem "náhodou"netankoval právě Vervu, protože prý měli v těch pár mrazivých týdnech několik desítek případů právě díky téhle "prémii. A to ne každý jde s palivákem do autoriz. servisu, že. A nejsem zdaleka sám a nejenom s Hondou (díky Vervě mi Acco jako jediná Honda zůstal jen tak stát poprvé v životě). Letos se prostě Benzina pochlapila a navařila dobrou várku. Stojím si za tím a šiřte to dál, nechci si to nechávat pro sebe. Stačí jakákoli obyčejná nafta a do toho trocha dokoupeného aditiva. Ušetříte peníze jak při tankování, tak hlavně za opravy. Žalovat čerpací stanici nejde, museli byste prokázat, že jste měli čerstvě měněný palivový filtr a hlavně že jste nikdy nenatankovali ani litr někde jinde, což prokázat nejde.
Jinak u nich tankuju do druhého vozu benzín Verva 100 a ten je jako každý jiný benzín bez problémů. Má výhodu v tom, že je bez biosložek, jinak se samozřejmě žádný zázrak nekoná, motor nezesílil a z výfuku to nevoní po fialkách
V Hondě Olomouc se zeptali, jestli jsem "náhodou"netankoval právě Vervu, protože prý měli v těch pár mrazivých týdnech několik desítek případů právě díky téhle "prémii. A to ne každý jde s palivákem do autoriz. servisu, že. A nejsem zdaleka sám a nejenom s Hondou (díky Vervě mi Acco jako jediná Honda zůstal jen tak stát poprvé v životě). Letos se prostě Benzina pochlapila a navařila dobrou várku. Stojím si za tím a šiřte to dál, nechci si to nechávat pro sebe. Stačí jakákoli obyčejná nafta a do toho trocha dokoupeného aditiva. Ušetříte peníze jak při tankování, tak hlavně za opravy. Žalovat čerpací stanici nejde, museli byste prokázat, že jste měli čerstvě měněný palivový filtr a hlavně že jste nikdy nenatankovali ani litr někde jinde, což prokázat nejde.
Jinak u nich tankuju do druhého vozu benzín Verva 100 a ten je jako každý jiný benzín bez problémů. Má výhodu v tom, že je bez biosložek, jinak se samozřejmě žádný zázrak nekoná, motor nezesílil a z výfuku to nevoní po fialkách
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono problém bude, u jaké čerpačky to nabereš - výtoč. Já ale stejně do všeho leju VIF - prémie/neprémie.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Beru tam, kde stojí pořád fronty na všechno, je to hned u sjezdu z dálnice. Nafta Verva měla letos problém všude.
Já budu dávat Vervu 100 akorát do Miaty, je to víkendovka, tak ať si užije Do daily car beru aditivovanou 95 u Petrolu. A upřímně se přiznám, že naftu jsem ještě nikdy v životě netankoval, protože jsem jí ani nevlastnil Pokud jsem měl tu "čest" nějakou řídit, už tam palivo bylo nebo dotankovával majitel, kterého jsem střídal v řízení.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
MOL měl taky problém, jelikož už koncem března zásoboval stanice přechodovou naftou a počasí zase někoho zaskočilo
obecně se doporučuje při jízdě do hor tankovat až tam, anebo jezdit na lehčí frakci ropy
obecně se doporučuje při jízdě do hor tankovat až tam, anebo jezdit na lehčí frakci ropy
Prihody se zamrzlym molem, jsem poslouchal hlavne na bruntalsku po celou dobu tech mrazu co byly, takze poucka o tankovani az na horach tady moc neplatila ja tankuju povinne benzina efecta diesel a nemel jsem problem ani pri - 19, to bylo nejmene, co jsem tam pri rannim startovani videl.