Celoroční pneumatiky.

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
M.Z.
Letec

Re: Celoroční pneumatiky.

Příspěvek od M.Z. »

M.Z. píše:Jo brzdy jsou velký problém.
Když jsem v r.2005 dostal na konci listopadu Multivan 4motion, neměly pneuservisy čas přezout, tak jsem si pár dní odjezdil na letních. Vpřed nebyl problém, ale odstup jsem si nechával trojnásobný.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
driver
Letec

Příspěvek od driver »

brin píše:Ostatně, na 105 zimní pneu neexistovaly a jezdili jsme taky.
OR 34 je celoroční pneu s tvrdší směsí vyráběná RUDÝM ŘÍJNEM v Otrokovicích, kterou původně vyvinul Michelin jako zimní pneu, měla už tehdy lamely pro jízdu na ledu ;)
Přílohy
downloadfile.jpg
SmartSelectImage_2018-03-28-20-16-06.jpg
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Jak píšeš, celoroční guma. Byl to ale teda skok od OR6 (nebo asymetrických OR36). Zimní sice existovaly OR24 a později OR32, ale to se fakt jezdilo jen na rallye, možná někdo na horách, ale jinak jsem to na ulici neviděl...
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Já si na zaměstnavateli vydyndal aspoň protektory, takové šílené kostky, nešlo to sjet ani za 3 zimy, valivý odpor jak kráva a hučelo jak T815. Ovšem na sněhu jsem byl king.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Jo, vlastně byly taky ještě OR19! :D
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Zajda píše:až bude sněhová nadílka v noci na Troják nebo na Pustevny a zkus tam přítomným rally fandům a závodníkům ukázat jak žili celou dobu v omylu když jezdili na Savách Eskimo a protektorech Vraník na 15" kolech.
Páté přes deváté tady pleteš ty.
O veteránech mi nevyprávěj, to si nech pro důchodce, copak jezdíme po šotolině v provozu nebo po zasněžené aljašce? Jezdím denně a poslední tři roky jsem jel po sněhu asi v jednom procentu dní ;) Na to je zásadní mít vraníky, obzvlášť na dálnici.
Troják :D Pustevny jsou strašně pomalé, zkus si jednou Ecce Homo a nejlépe Červenohorské Sedlo, tam vyvineš v zatáčkách větší rychlost.
Imprezu z roku 96 jak jsi uváděl, neumí dneska už 99% pilotů ovládat a kdo to umí, lítá v něčem podobném jako je vůz světových šampionů Fabia R5, a nebavíme se o R15 na šotolinu, bavíme se o R18 na asfalt viz předchozí poznámka o rellye a silničním provozu. Ty Vraníky a Savy bych nedal ani na auto do města. Možná myslivci na Jimny apod. Stokrát lepší jsou i korejské Hankook. I kdejaké Nexen budou mnohem lepší :D
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

driver píše:Jezdím denně a poslední tři roky jsem jel po sněhu asi v jednom procentu dní ;) Na to je zásadní mít vraníky, obzvlášť na dálnici.
Ano, tak málo po sněhu jezdí většina lidí. A většina taky jezdí defenzivně daleko od hranice limitu. Pro tyto lidi jsou řešením celoroční pneu. Ušetří si přezouvání a skladování. Přezouvání se vyplatí těm, kdo bydlí na horách a těm, kdo si chce občas nebo i často užívat hledání limitů. Samozřejmě přijdou o byznys pneuservisy. Výrobci naopak vydělají, protože předepsaná výška vzorku v zimě je 4 mm, takže bude častější obměna pneu. Možná proto s tím přišli, charitu nedělají.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
driver
Letec

Příspěvek od driver »

Pokud by za nimi nebylo deset kamiónů a třicet osobáků kdykoliv spadne rosa, natož sníh, viz jedničky třeba Hradec-Mohelnice, a všude jinde, tak není co řešit.
Obávám se ale, že to není až tak problém typu pneumatiky, ale toho, že jsou sjeté podhuštěné a geo nikdo nedělal 15let protože dneska jsou i ty nejhorší pneu velmi dobré pro jízdu do 90 kmh bezproblémů, a přesto to dělá mnohým potíže a jedou rychlostí poloviční
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Souhlasím, nevyřeší to ani ty nejlepší zimní pneumatiky, protože hlavní příčinou je technický stav aut a neumění řídit většiny řidičů. Lidi stejně rychle jezdit nechtějí, dnes je trendy hlavně být on-line. Pneumatikáři proto vycítili šanci jak přelít tržby z pneuservisů k sobě a přišli s celoročními pneu. A že se ujmou, o tom vůbec nepochybuji.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
retron
Letec

Příspěvek od retron »

tak třeba v US se prodávají auta jenom na celoročních a to i v Kalifornii nebo Floridě a fláknou to i na 440i pokud si nepřiplatíte za M-packet. A oproti těm "evropským" typům to připomíná spíš "rain tyre".
Odpovědět