Řidiči, co to mají v ruce...
Moderátor: řidičBOB
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Řidiči, co to mají v ruce...
U nás, kolem Berouna, je tohle zcela běžné - neosvětlení chodci + cyklisté. A samozřejmě zviřátka, kterým na rozdíl od lidí nelze zazlívat, že se po komunikacích pohybují naprosto neosvětlená.
Proto, když jsem se rozhodoval nad novým autem, byl night-vision prvek výbavy "must have".
Proto, když jsem se rozhodoval nad novým autem, byl night-vision prvek výbavy "must have".
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Dyt ten ridic cumel nekam uplne do prdele. Beztak se snazil naladit radio na ty patlaci obrazovce.
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
1) ta chodkyně tam neměla co dělat, silnice není chodník, nevím o čem tu diskutovat, vlézt pod kola může jen dement, navíc šlo o křižovatku, no neměla čas počkat pár sekund, spěchat do hrobu je trend
2) to auto svítí jak kdyby mělo žárovky H4 na 6 V z Trabantu:)) Vím že kamera zkresluje, ale jestliže jede 64kmh a vidí 10m před sebe, tak nejen, že má světlomety špatně seřízené, ale navíc co se týká řidiče v případě selhání autonomních systémů, tak nemá šanci ubrzdit nic už při rychlosti od nějakých 25kmh Kdo tohle homologoval do provozu byl totální blázen, a nebo má řidič jen spuštěná světla "na trojku" zcela dolů... Každopádně nevidí nic. Jestli chce někdo jezdit v noci, měl by investovat do světel, a hodně. Laser Led mají dosvit snad 600m cca např. Jinak jezdit s takovými bludičkami, je to čekání na ránu. Řidiči jezdí tak, že ve tmě registrují zadní světla a dle toho jezdí a to je chyba, výsledek vidíme. První neosvětlený předmět srazí.
3) Spoléhat na autonomní řízení BEZ BEDLIVÉ KONTROLY je šílenství, děti, chodci, zvěř, srážka je otázka času. Infrakamera Ti je k ničemu, když Ti pod kola skočí sebevrah, co se vynoří za rohem zaparkovaného auta přímo pod Tvá kola a jezdit krokem stále všude nelze.
4) Je na čase aby to společnosti už jednou došlo, že VOZOVKA NENÍ CHODNÍK
2) to auto svítí jak kdyby mělo žárovky H4 na 6 V z Trabantu:)) Vím že kamera zkresluje, ale jestliže jede 64kmh a vidí 10m před sebe, tak nejen, že má světlomety špatně seřízené, ale navíc co se týká řidiče v případě selhání autonomních systémů, tak nemá šanci ubrzdit nic už při rychlosti od nějakých 25kmh Kdo tohle homologoval do provozu byl totální blázen, a nebo má řidič jen spuštěná světla "na trojku" zcela dolů... Každopádně nevidí nic. Jestli chce někdo jezdit v noci, měl by investovat do světel, a hodně. Laser Led mají dosvit snad 600m cca např. Jinak jezdit s takovými bludičkami, je to čekání na ránu. Řidiči jezdí tak, že ve tmě registrují zadní světla a dle toho jezdí a to je chyba, výsledek vidíme. První neosvětlený předmět srazí.
3) Spoléhat na autonomní řízení BEZ BEDLIVÉ KONTROLY je šílenství, děti, chodci, zvěř, srážka je otázka času. Infrakamera Ti je k ničemu, když Ti pod kola skočí sebevrah, co se vynoří za rohem zaparkovaného auta přímo pod Tvá kola a jezdit krokem stále všude nelze.
4) Je na čase aby to společnosti už jednou došlo, že VOZOVKA NENÍ CHODNÍK
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Btw: jel si už s laser LED? Protože ty ve městě ani nesepnou
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
A jak konkrétně ti tady pomůže BEDLIVÁ KONTROLA ? Když ti tam skočí cokoli zpoza něčeho, tak má, alespoň dle mého názoru, autonomní řízení mnohem větší šanci na to reagovat, než člověk (protože reakční doba apod.)driver píše: Spoléhat na autonomní řízení BEZ BEDLIVÉ KONTROLY je šílenství, děti, chodci, zvěř, srážka je otázka času. Infrakamera Ti je k ničemu, když Ti pod kola skočí sebevrah, co se vynoří za rohem zaparkovaného auta přímo pod Tvá kola a jezdit krokem stále všude nelze.
I bez Matrix i bez Laser máš v obyčejném Golfu led potkávací s dohledem nějakých +-200m odhadem dle seřízení a lze to zvednout na méně než 0 ale více než je předepsáno 1.2% -a vidíš i dvojnásobek tj okolo 400m na potkávacířidičBOB píše:Btw: jel si už s laser LED? Protože ty ve městě ani nesepnou
Naposledy upravil(a) driver dne čtv 22 bře 14:36, celkem upraveno 1 x.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
To se těžko popisuje.oxik píše:A jak konkrétně ti tady pomůže BEDLIVÁ KONTROLA ? Když ti tam skočí cokoli zpoza něčeho, tak má, alespoň dle mého názoru, autonomní řízení mnohem větší šanci na to reagovat, než člověk (protože reakční doba apod.)driver píše: Spoléhat na autonomní řízení BEZ BEDLIVÉ KONTROLY je šílenství, děti, chodci, zvěř, srážka je otázka času. Infrakamera Ti je k ničemu, když Ti pod kola skočí sebevrah, co se vynoří za rohem zaparkovaného auta přímo pod Tvá kola a jezdit krokem stále všude nelze.
Autonomní pojede v pruhu a reaguje někdy dokonce později než já.
Já vidím chodce na chodníku, auto taky, ale nebere je v potaz, já už tuším.
Já jedu radši jedním kolem v protisměru a mám už nohu na brzdě a jednou natlakované okruhy brzd, a když něco vyskočí, uhýbám ještě víc a brzdím atd. Dneska ty auta neuhýbají, jen brzdí. Uhýbat umí až vlastně Arteon, a nejnovější auta, kterých je v provozu minimum.
Takže jsou případy, že je řidič rychlejší než kamera s radarem. Hlavně proto, že ty autonomní systémy musí být benevolentní, jinak by měly nesčetné množství planých poplachů.
Je to i opačně.
Třeba to brzdí kotvu a já chodce přes A sloupek vůbec neviděl, netřeba diskutovat, jsou takové případy.
Vlastně ideální je součinnost člověka a asistentů to je ta přidaná hodnota.
Né se nevěnovat řízení, to je kravina, ze zřejmých důvodů
Já zas občas přemýšlím jak někdo mohl homogovat spoustu modelů s LED světly. Chápu že kdo na oplátku pálí stejným kalibrem, tak to tolik nevnímá jelikož pořád vidí, ale když svítím hogenama, občas mě nějaký ledkař v noci paralyzuje. Světla na automat a než se přenastaví, dostanu zásah na sekundu. U 4okých oktávek paralýza často pokračuje i po přepnutí, ty jsou snad z výroby všechny blbě seřízené...
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No, zrovna v Golfu ty LEDky svítí hůř než starý biXenon, který uměl jednak natáčení a také DLA.driver píše: I bez Matrix i bez Laser máš v obyčejném Golfu led potkávací s dohledem nějakých +-200m odhadem dle seřízení a lze to zvednout na méně než 0 ale více než je předepsáno 1.2% -a vidíš i dvojnásobek tj okolo 400m na potkávací
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jerry ty jezdis mrazakem ze víš jak to chodi?navic naše ...čky ji jenom češi protože západ ma normy na potraviny a ne jako u nas.jerry píše:Michale, taky by šlo omezit převážení jogurtů a jiných lokálních pochutin napříč Evropou. Nejsme už tak trochu obětí zažitých nesmyslů?Michal220 píše:Přesně zakázat kamiony a všechno vozit dodávkami(1kamion-24dodavek) pak by už nikdo nikam naletěl skrz ten provoz.To by byli ceny v obchodech..