Zdravím, poradí mi někdo, kde najdu olejový filtr? Zespodu je plastový kryt, který je uchycený plastovými špunty.
Ten musím sundat, abych se dostal k filtru? Má někdo zkušenost. Díky, Petr
Auris Toring Sport - výměna oleje
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Auris Toring Sport - výměna oleje
Obvykle pod motorem.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
No jasně, díky, ale kryt je na šroubech nebo na těch plastových špuntech? Petr
Jestli se považuješ za kompetentního k výměně oleje, asi bys neměl mít problém podívat se do manuálu kde najdeš filtr a podívat se pod auto jak máš uchycený kryt. V opačném případě mám pochybnosti o kvalitě tvé práce, počínaje volbou správné specifikace oleje na výměnu.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Přesně,proč si to nenecháš udělat,když jsi levej ? Vzdyť nic neušetříš. Jinak ,normálně bych to zvednul,asi sundal dekl,objevil filtr a pak normálním postupem vyměnil olej. Dnes je móda olej vysávat a žádný dekl nesundavat.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
OK a díky za rady.
Když už bys nějakým zázrakem tu výměnu zvládl bez toho, aniž by z toho byla ekologická havárie, tak ten starý dáš kam? Nějak se mi nechce věřit, že bys to odvezl do sběrného dvora.
Nevím o jakém zázraku mluvíš, jenom mám právě problém se k tomu krytu dostat. Problém není výměna oleje a filtru, ale dostat se na rampu nebo zvedák-to je problém. A ojetý olej - až je ho víc - tak skončí opravdu ekologicky! Zdravím, Petr