Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od řidičBOB »

Otrokovice - tam to vnímají jinak. Tam je kilo na hodinu jako 5 zlaťáků :))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

vonkreuz píše:Sestra doporučuje Cybex X2 fix, respektive menší /9-18kg/. Má v tom už druhé sviště.
Taky diky za tip :) mensi mi pomalu vyrusta z vajicka, tak ho chci posunout do te od vetsiho a pro vetsiho potrebuju novou, tato vypada velmi prijatelne. S deckama toho najezdim malo, tak se mi nechce davat treba 6000,ale nejaky noname taky nechcu. Za tu cenu na mall to vypada na slusny kompromis. Puvodne jsem mel v planu Recaro, ale ti sli cenove neskutecne nahoru proti tomu, kdyz jsem shanel nekdy v roce 2015 pro vetsiho.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Podobně si ujíždí Škodovka. Kamarád tam dělal v 5. ročníku a bral 110Kč/h v hrubém. Ale dojížděl tam vlastní F10 535d, otec ho tak posílal na zkušenou :D

Každopádně, po nějaké době opět aktuální-->Kdyby někdo sháněl part time juniora se slušnými (výrazně nad očekávaným průměrem) znalostmi v oblastni účetnictví, zdravým selským rozumem (na dvoře výrobní fabriky jsem vyrostl) a zájmem o projektové řízení v téměř libovolné oblasti (vůbec tomu nerozumím a navíc nemám žádný pořádný základ v hard-skills, ale rád bych se tomu v budoucnu věnoval) a ochotou dělat za málo, když to vyváží nefinanční benefity (že se třeba něco zajímavého přiučím) tak můžem zajít na pivo :D . Anglicky se domluvím s každým bez problémů, německy radši písmem, ale začíná se to lepšit. Nástup možný od 5. měsíce, závazek na +- půl roku klidně podepíšu, když se nebudu líbit, tak mě klidně vyhodíte, nejsem žádný pošahaný odborář. Dvacet až třicet hodin týdně je pohoda, při možnosti HOčka klidně víc. Makám \m/

Ve staré práci trošku nuda, měl jsem zkreslené představy o oboru a po 4 měsících si uvědomil, že mě to nebaví a co hůř, nebavila by mě ani práce šéfa mýho šéfa, takže povandruju o dům dál, sám nevím kam.

E: doD teď jsem dělal rok inside obchoďáka v IT a v době předpokládaného zástupu do nového zaměstnání za sebou budu mít půl roku ve finančním auditu. Do toho občas řeším problémy (třeba když poskytovatel energií odmítá odhlásit smlouvu a ještě je drzej) a provádím něco jako jako account manažera pro menší zákazníky v jednom z rodinných byznysů. To všechno mi ukrajuje minimální porci času, v rámci jednotek hodin týdně a moje VŠ/práce tím není nijak ovlivněna. Představu o tom, co bych chtěl konkrétně dělat nemám, ale kladu důraz na možnost rozvoje. Jezdit paleťákem po skladu se mi úplně nechce :)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Plakat nad mzdou 100+kč/hod za studentskou praxi mi přijde... tak nějak české...
Podobné praxe jsou třeba v DE velmi často bezplatné a studenti stojí frontu, aby je vzala slušná firma na zkušenou případně aby si mohli na reálné téma napsat diplomku. V ČR nemůžeme sehnat nikoho kloudného na trainee ani za 25 brutto.
2.9T RWD
rhinos
Mistr volantu

Příspěvek od rhinos »

přesně tak. Brigáda respektivě trainee je vynikající možnost jak se uvést a vyhnout se mnohdy neobjektivnímu sítu výběrového řízení. V něm jsi totiž obyčejný pěšák bez praxe ;)
Citroen C4 GP
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Konkrétně k tomu Continentalu->Nevím o žádné slušné VŠ, která by se vyskytovala v okolí. A za tu škváru tam odněkud dojíždět? Takových bláznů moc nebude.

HM:
Nedávno jsem měl trošku krizičku před vejplatou, tak jsem šel na 12 hodin (17:00-05:00) tahat bedny na nějakou cateringovou akci pro pomazaný hlavy. Slíbeno 130Kč/h na ruku.*. Sedět v kanclu, dělat něco u čeho musím přemýšlet, využívat víc znalostí (ikdyž jich žádnej student, mě nevyjímaje, moc nemá) než jenom tahat bedny s jídlem tam a zpátky a brát za to kilo hrubýho? To už ani není o těch penězích jako takových, ale o tom pocitu, že s tebou někdo v honbě za svýma KPIs strašlivě vydrbává.

Těch 25kKč kde? V Praze? To se fakt nedivim. Po pěti letech studia nastoupit do práce, kde mi po zaplacení nájmu 1+kk zbyde 7-8 tisíc? A to přepokládám, že nechcete nabírat absolventy žádných genderových studií, ale solidní lidi. Nezlob se na mě, ale čemu se divíš :D

rhinos: Ale já neříkám dávat kdekomu nástupák pade měsíčně. Ale za současné ekonomické situace, se dá i uplným lopatám, jakými absolventi/studenti jsou, dát o dost víc než kilo. V jisté konzultační firmě dokonce plat na mojí pozici přelezl 200Kč/h, ale než jsem ukecal člověka odsud k porušení NDA, měl jsem podepsáno jinde a už mi bylo blbé to odříct.
To není hamižnost a zpochybňování něčích zisků, to je o snaze o maličko důstojnej život. Když tě samostatnej neprůchozí pokoj na kraji Prahy stojí 4-5k, do toho chodíš v práci na meníčka s kolegy atd. z kila hodinovky se to prostě táhne blbě a můžeš se třeba postavit na hlavu. A ať mi nikdo nevykládá, že je s těmi lidmi práce na zaškolení a dozor. Na základě vzroku 3-4 firem, kde pracují kamarádi a spolužáci to vypadá všude stejně. Úvodní zaškolení v přetopené zasedačce. Vedené týpkem, co svoji diplomku dopsal možná tak předloni a pak se bouchá administrativní práce, kterou by zvládl kdejakej pšonek. Kdo to pár měsíců vydrží, s tím se teprve začnou bavit, nedejbože do něj investovat nějakej školící čas. I ta administrativa svoji hodnotu má. A chtít po někom, aby ji dělal za stejnou cenu, za kterou mohl jezdit ještěrkou po skladu a mít čistou hlavu, je směšný. Budu se opakovat, ale tím spíš v dnešní době, kdy jsi jako zaměstnanec v o dost lepší pozici než zaměstnavatel.

Takže za mě brigády a trainee programy ano, ale ne za podprůměrnou mzdu. Na to trpím až moc velkou sebeúctou.
S čistým svědomím tady plácnu i něco o tom, že když vím za kolik se hodina mojí současný práce přefakturovává na klienta a odečtu odhadem náklady na lidi z back officu a počítače, necítím se být nijak zvlášť motivován dělat za kilčo na hodinu. Chápu, že existují i obory s menší přidanou hodnotou, kde se tolik platit prostě nemůže, ale o takovou práci ani nestojím, co si budem nalhávat.

*Nakonec mi to bylo prd platný, protože parťák normálně v 5 zdrhnul a páčil jsem to z nich 14 dní, ale zase když už jsem se dostavil, dali mi 150 :D
Naposledy upravil(a) Stepan dne pon 05 úno 23:49, celkem upraveno 1 x.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No vidíš...a takovej medik dostane MUDra a pak šaškuje x let za mzdu, která se často ani kilu na hodinu neblíží, než se dopracuje k atestaci. Tomu teprve říkám “výhra”. A to nemluvě o tom, že při studiích mohou na brigošky zapomenout, protože na to prostě němají čas.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Vím a fascinuje mě to. Ta ochota do něčeho takového jít. Doktořina se vážně musí dělat srdíčkem nebo s vidinou řádných provizí od farmaceutických firem... Ale znám doslova pár obvoďáků a oba umí akorát Ibalgin, neschopenku a větu "no to musíte do nemocnice, na tohle já tady nemám vybavení", ale zároveň mají řádně velikou databázi pacientů a od pojišťovny jim měsíčně cinká nemalý cash. Všechno má svoje.

A co jsem koukal, tak studenti strojárny si taky při studiu moc nemáknou, ty rozvrhy nejsou sranda :D
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Souhlasím s tím, že 100kc/h je v dnešní době výsměch za práci, která požaduje nějaké znalosti/schopnosti. V Budějicích v Boschi v kanclu ti dají kilo na hodinu na DPČ, v Kauflandu, Lidlu apod. klidně 130kc/h čistou a víc. V 16ti jsem v Kauflandu začínal a dávali 70Kc/h, ale to až po třech měsících zapracování. Takže sice jo, je to příležitost se naučit něco z oboru, pracovat ve velký firmě, ale sorry za kilo hrubyho na hodinu fakt nee. S dnešníma cenama pronájmu je to víceméně i likvidační, protože na bydlení nevydelas nebo nebudeš mít čas se učit.

V Německu to funguje trošku jinak, tam chodí v rámci školy na praxe (různě placené nebo ne - cca 18€/h) jen na 3-4h denně, je tomu uzpůsobený rozvrh a ještě jim zbývá spousta času na práci jinde, třeba v blbym mekaci, kde za měsíc vydělá student kolem 500€. Tohle jsou reálný částky z loňska, žádný moje výmysly
Ondras
Autoškolák

Příspěvek od Ondras »

Stepan píše: - zájmem o projektové řízení v téměř libovolné oblasti
- nefinanční benefity
- při možnosti HOčka klidně víc
- ve staré práci trošku nuda
- sám nevím kam.
Nic ve zlym, ale jako bych četl svoje motivační dopisy z doby, kdy jsem psal diplomku a přemejšlel, co dál (co jsem pochopil, studuješ vedlejší fakultu). Zamysli se nad tím, co přesně chceš, a pak za tím jdi. Dneska je pool potenciálních zaměstnanců tak probranej, že firmy neví kudy kam.

Ad bod 1) projektový řízení ve většině oblastí, kam tě s ekonomkou vezmou, je sračka na entou. Během školy jsem si udělal certifikace na PMP i Prince2, nicméně dělám něco úplně jiného a stejně tak všichni známí, co do těch certifikací šli se mnou.

Ad nástupáky) V roce 2013 jsem nastupoval jako trainee do FMCG firmy v Praze za 33k brutto + auto k neomezenýmu soukromýmu používání + 28 dní volna. Nešlo o obchodní pozici - nevidim teda důvod, proč by se měl o pět let později v přehřátý ekonomice obětovat za méně. I těch 33k znamenalo, že jsem musel dělat dost velký kompromisy co se bydlení apod. týče.
Odpovědět