široké rodinné auto pro tři velké autosedačky

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
rofek
Autoškolák

Re: široké rodinné auto pro tři velké autosedačky

Příspěvek od rofek »

mmira píše:srovnavat Lodgy a zbytek sveta primo nejde. Lodgy je levne a levne vyrobene auto. spise se to chova jako dodavka nez rodinny vuz. na druhou stranu, bat se toho jen proto, ze to je Dacia, je nesmysl.

pripominam jeste Peugeot 5008. co jsem se dival, do 300t jsou HDi motory, pokud vim, jsou spolehlive (opravte me prosim nekdo, pokud se mylim)
Jezdil jsem s lodgy a rovnez dokkerem 2017 a taky aktualni doblo a berlingo. Lodgy je ze vsech z nich nejpohodlnejsi (byt doblo umi taky), rozhodne se nechova jako "dodavka".
5008 ma tri samostatna sedadla - identicka jako citron C4 grand. Akorat ty motory, 1.6 Hdi jenom ty novejsi (8V hlava), a pro dane pouziti je myslim jakykoliv ropak nevhodny; benziny nanic (1.6 atmo slaba vzhledem k hmotnosti a 1.6 turbo megapruser). Navic do jisteho roku byl problem s prednimi ramenami (silenty), plavani a neklidny volant; a taky mlatili zadne tlumice, rovnez byto treba menit za novejsi specifikaci...
Naposledy upravil(a) rofek dne pon 05 úno 14:24, celkem upraveno 1 x.
duratec_he-&-sigma_163kw-i4-32v_retaz-&-remen_sedan-&-hatch_moondust-&-blazer_2008-&-11
Verda
Autoškolák

Příspěvek od Verda »

To jsem zapomněla zmínit - isofix nepotřebuji ani jeden. Teď jsem ho neměla, takže mám autosedačky klasický na pás.
rofek
Autoškolák

Příspěvek od rofek »

Verda píše:Od tý Dacie mě spousta lidí odrazuje. Že to je auto z papíru... Tak já už fakt nevim...:-(
Dacia je levna proto, ze vsechna technika je od renaultu, pripadne od nissanu. Nemaji vlastni vyvoj, pouzivaji dily, kt. uz se zaplatily vyrobou modelu zminenych znacek. Taky se montuje (lodgy a doker) v maroku, zrejme jeste levnejc nez v rumunsku; ale taky z kapacitnich duvodu, dacia proste nestiha vyrabet, jeji odbyt taky v zapadni EU docela strme roste.
Filozofie teto znacky je postavit (relativne) jednoduche a bytelne, spolehlive auto. Jejich bizniskejs nepocita s vysokou rezervou na reklamace, kulance, apod. Navic, diky technologii od renaultu proste dacie nereznou, ochrana podvozku, dutin, atd. je na skvele urovni.
Vzhledem ke svym rozmerum je Lodgy relativne lehka, standardne s 1.6 benzinem, 5mist ma mit necelych 1200 kg i s ridicem. Asi to pujde na vrub o neco tencich plechu karoserie, kt. se v nekterych situacich (napr. najezdy/vyjezdy) do podzem.garazi zvykne slysytelne kroutit. Samotny skelet a tedy i pasivni bezpecnost si ale nedovolili osidit.
Nizsi hmotnost je velka vyhoda, nebot staci i klasicka 1.6ka, kt. pritom nijak extra nezere, auto slusne brzdi, odpruzeni muze byt ladene spis na komfort. Na nase cesty je nastavene vytecne; na stejne trase bude citelne komfortnejsi treba oproti c-maxu.

Nejsem prodejce, ani nekriticky nadsenec, pisi jen o tom, co jsem zkusil, vycetl na diskus.foru a v recenziich. Pokud mate moznost si ji zkusit u prodejce, nazor si muzete udelat sama...
Koncim, preji stastnou ruku.
Naposledy upravil(a) rofek dne pon 05 úno 14:30, celkem upraveno 1 x.
duratec_he-&-sigma_163kw-i4-32v_retaz-&-remen_sedan-&-hatch_moondust-&-blazer_2008-&-11
Noldo
Řidič začátečník

Příspěvek od Noldo »

Zastanem sa lodgyho, mali sme na dovolenke na týždeň požičanú 1,5 dci a vozili sme sa v tom 6ti. Pocit zo šoférovania mi práve naopak viac pripomínal bežné combi (konkrétne logan mcv) ako dodávku, či mpv. Oproti C-maxu lepšie padne do ruky, pôsobí ľahším a lepšie odhadnutelným dojmom, parkovanie nie je problém. Ponúka skvelý priestor v pomerne malom aute. Nesedí vyššie, čím nad hlavou vzniká zbytočne veľa nevyužitelného miesta. Kde pripomína dodávku, to je interier, ktorý je sparťanský, ergonómia si vyžaduje chvíľu zvykania a nášmu kúsku rezonoval výduch ventilácie, čo mi nesmierne vadilo. Verím ale že slovenské kusy sú kvalitnejšie ako turecké, kde bolo auto požičané. Auto určite odporúčam vyskúšať a previezť sa v ňom, mne sa dá sa povedať, že páčilo a vedel by som si ho predstaviť.

Oproti MPV konkurencií ale zamrzí interier, absencia silných motorov, čo vám asi nebude prekážať. Oproti C-maxu ergonómia a jazdné vlastnosti, možno bude chýbať aj vyšší posed. Zamrzí obyčajná zadná lavica, kde sa necestuje moc pohodlne a nedá sa sklápať po tretinách, prípadne vyberať (bez náradia). Upozorňujem, že auto má skôr mužskejšie naľadený posilovač riadenia, čo napríklad priatelke prekážalo. Ale zrovna C-max je fest mužské auto, kde človek musí s riadením aj radením pomerne intenzívne interagovať, takže vám to ani nepríde.
C-maxa 2004 mám a myslím si, že vám je to idéalne auto, je nadpriemerne široké a vzadu sa traja ľudia skoro pohodlne odvezú. Ak sa vám do neho nezmestia 3 sedačky, tak sa bojím že Dáciou si iba pohoršíte, najmä ak ich budete dávať do Isofixov. Rovnako si odporúčam si sedačky vyskúšať aj vo Verse, či 5008 a podobných. Zvážte či naozaj potrebujete tak široké auto a ak áno, tak cestu vidím iba v S-max, Galaxy, Alhambra, Sharan, Espace a podobných. Prípadne Mondeo.

Riešením by mohla byť aj mála dodávočka ako spomínané Berlingo. Prípadne minule som nazrel do interieru VW caddy a na danú triedu naozaj super. Pozeral by som sa aj týmto smerom. Mierne jazdené, benzín.
Verda
Autoškolák

Příspěvek od Verda »

rofek píše:
Verda píše:Od tý Dacie mě spousta lidí odrazuje. Že to je auto z papíru... Tak já už fakt nevim...:-(
Dacia je levna proto, ze vsechna technika je od renaultu, pripadne od nissanu. Nemaji vlastni vyvoj, pouzivaji dily, kt. uz se zaplatily vyrobou modelu zminenych znacek. Taky se montuje (lodgy a doker) v maroku, zrejme jeste levnejc nez v rumunsku; ale taky z kapacitnich duvodu, dacia proste nestiha vyrabet, jeji odbyt taky v zapadni EU docela strme roste.
Filozofie teto znacky je postavit (relativne) jednoduche a bytelne, spolehlive auto. Jejich bizniskejs nepocita s vysokou rezervou na reklamace, kulance, apod. Navic, diky zkusenostem renaultu dacie proste nereznou, ochrana podvozku, dutin, atd. je na skvele urovni.
Vzhledem ke svym rozmerum je Lodgy relativne lehka, standardne s 1.6 benzinem, 5mist ma mit necelych 1200 kg i s vodicem. Zrejme to pujde na vrub o neco tencich plechu karoserie. Samotny skelet a tedy i pasivni bezpecnost si ale nedovolili osidit. Nizsi hmotnost je velka vyhoda, nebot staci i klasicka 1.6ka, kt. pritom nijak extra nezere, auto slusne brzdi, odpruzeni muze byt ladene spis na komfort. Karoserie se v nekterych situacich (napr. najezdy/vyjezdy) do podzem.garazi bude slysytelne kroutit. Ale na nase cesty ma vytecne nastaveny podvozek, na stejne trase bude citelne komfortnejsi treba oproti c-maxu.

Nejsem prodejce, ani nekriticky nadsenec, pisi jen o tom, co jsem zkusil, vycetl na diskus.foru a v recenziich. Pokud mate moznost si ji zkusit u prodejce, nazor si muzete udelat sama...
Koncim, preji stastnou ruku.
Děkuju moc. Popravdě jsem ještě víc na vážkách než předtím. Výběr aut se rozšířil a shoda panuje jen u toho, že radši benzín než naftu. Projet se můžu v podstatě ve všech, ale z toho nepoznám, který je pro mě lepší nebo pro děti bezpečnější. Asi ale žádné z nich nebude úplná tragedie. Každopádně dám vědět! Díky všem
rofek
Autoškolák

Příspěvek od rofek »

Noldo píše:C-maxa 2004 mám a myslím si, že vám je to idéalne auto, je nadpriemerne široké a vzadu sa traja ľudia skoro pohodlne odvezú. Ak sa vám do neho nezmestia 3 sedačky, tak sa bojím že Dáciou si iba pohoršíte, najmä ak ich budete dávať do Isofixov. Rovnako si odporúčam si sedačky vyskúšať aj vo Verse, či 5008 a podobných.
3 sedacky v Lodgy : http://www.daciaclub.cz/graphics/msgboa ... or-000.jpg ; isofix nebo bez nej je jedno.
Do Versa se nevejdou; C-max je na tom v tomto ohledu spatne; jak prvni tak soucasna generace. 5008 zrejme ano, ale to auto nema vhodny benzin.motor a podvozek neni (na rozdil treba od lodgy) bez starosti.
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jezis, chtel bych videt dite, ktere v takove sedacce realne vydrzi dele nez 10 minut.

myslim, ze by stalo za to zvedet, jake sedacky maji byt v planovanem aute pouzity. ja mam takove, ze i v leonu se mezi ne nacpe zena.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Verda
Autoškolák

Příspěvek od Verda »

Sedačky bez isofixu, takové jako jsou na fotce v té Dacii ;-)
https://www.cybexshop.cz/autosedacka-cy ... gK--_D_BwE

Vypadá to sice jako svěrák, ale ditě v tom bylo vždycky úplně v pohodě. Spící i bdící ;-)
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

tak to pak jedine Lodgy, S-max ci Touran, takove se do versa nevejdou a ani do jineho s tech mensich aut.

nebylo by jednodussi koupit mensi sedacky a nechat c-maxe?
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Verda
Autoškolák

Příspěvek od Verda »

mmira píše:tak to pak jedine Lodgy, S-max ci Touran, takove se do versa nevejdou a ani do jineho s tech mensich aut.

nebylo by jednodussi koupit mensi sedacky a nechat c-maxe?
I kdybych tam dala jen dva podsedáky, tak prostě velkej dospělej člověk bude zmáčklej. Navíc podsedáky tam ještě pár let nedám - mám 4letý a 4měsíční dítě.
Odpovědět