Politický koutek
Re: Politický koutek
U mě to procházelo vývojem.
Situace je IMHO vyhrocená a toho vyhrocení je využíváno k demagogii.
Evropa se dokázala odstřihnout od náboženství, státy jsou sekulární. To je zdroj stavu Evropy. Islám má problém v tom, že náboženství ovládá i stát. Je to stejně ničitelské, jako nacionalismus. Jakmile se řekne, že toto je dobře a zbytek je špatně, je zaděláno na průšvih.
V EU žije dle toho, co jsem teď kouknul 19mil. muslimů. Dlouhodobě. Islámské Maroko je bývalá Fr kolonie. Turci jsou z 99% muslimové, Egypťané z 95%. Takže určité formy islámu jsou schopny akceptovat oddělení státu a církve. Toto je zásadní. ten islám, který dokáže akceptovat oddělení státu a náboženství je bez větších problémů kompatibilní. Resp. stejně jako jiná náboženství.
Problém je "středověký" islám. Ten kompatibilní zřejmě nebude.
Já samotnému islámu nerozumím, takže se nechci vyjadřovat, která forma islámu je lepší, nebo horší.
Nemyslím, že věci jsou zcela černobílé. Že by se i mezi muslimy nenašli pokrokoví. V iránu teď ženy odhazují burky na protest...
Taky nemyslím, že jde o 2 světy, ne v době globálního internetu.
ROzhodně si ale nemyslím, že by vnitřní problémy muslimů měly být rozhodující pro otázku evropské integrace. Otázka vnitřního uspořádání Evropy by naopak tento problém neměla zohledňovat.
Kdybych znal řešení, tak nepíšu sem, ale přebírám nobelovku Historie ale ukázala, že určitě není v delším pohledu řešením "ty ostatní" onálepkovat jako špatné.
Zrovna v otázce žít spolu/vedle sebe bych řekl, že ČR nežije s ostatními členskými státy, ale vedle nich. A tím bych se vrátil zpět k počátku této diskuze. Ta začala na téma evropská integrace, a tak jako volby do sněmovny, i prezidentské, skončila na tématu Islámu, který s tím nemá co dočinění.... Je vidět jak téma imigrace přebíjí všechny ostatní aspekty.... Jestli při tomto vám nebliká červená kontrolka, že je něco špatně, tak už nevím...
Situace je IMHO vyhrocená a toho vyhrocení je využíváno k demagogii.
Evropa se dokázala odstřihnout od náboženství, státy jsou sekulární. To je zdroj stavu Evropy. Islám má problém v tom, že náboženství ovládá i stát. Je to stejně ničitelské, jako nacionalismus. Jakmile se řekne, že toto je dobře a zbytek je špatně, je zaděláno na průšvih.
V EU žije dle toho, co jsem teď kouknul 19mil. muslimů. Dlouhodobě. Islámské Maroko je bývalá Fr kolonie. Turci jsou z 99% muslimové, Egypťané z 95%. Takže určité formy islámu jsou schopny akceptovat oddělení státu a církve. Toto je zásadní. ten islám, který dokáže akceptovat oddělení státu a náboženství je bez větších problémů kompatibilní. Resp. stejně jako jiná náboženství.
Problém je "středověký" islám. Ten kompatibilní zřejmě nebude.
Já samotnému islámu nerozumím, takže se nechci vyjadřovat, která forma islámu je lepší, nebo horší.
Nemyslím, že věci jsou zcela černobílé. Že by se i mezi muslimy nenašli pokrokoví. V iránu teď ženy odhazují burky na protest...
Taky nemyslím, že jde o 2 světy, ne v době globálního internetu.
ROzhodně si ale nemyslím, že by vnitřní problémy muslimů měly být rozhodující pro otázku evropské integrace. Otázka vnitřního uspořádání Evropy by naopak tento problém neměla zohledňovat.
Kdybych znal řešení, tak nepíšu sem, ale přebírám nobelovku Historie ale ukázala, že určitě není v delším pohledu řešením "ty ostatní" onálepkovat jako špatné.
Zrovna v otázce žít spolu/vedle sebe bych řekl, že ČR nežije s ostatními členskými státy, ale vedle nich. A tím bych se vrátil zpět k počátku této diskuze. Ta začala na téma evropská integrace, a tak jako volby do sněmovny, i prezidentské, skončila na tématu Islámu, který s tím nemá co dočinění.... Je vidět jak téma imigrace přebíjí všechny ostatní aspekty.... Jestli při tomto vám nebliká červená kontrolka, že je něco špatně, tak už nevím...
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Protože to na rozdíl od tebe vidíme jako zásadní problém. Ty to tak nevidíš.
Ten současný islám je právě ten středověký, v tom je ten problém. Prakticky všechny státy Středního východu jsou nebo byly diktatury. Kdo cekne, ten ji chytne. Za těchto okolností muslimové akceptují sekulární stát, protože prostě musí. Jak se povolí otěže, je konec.
Ohledně Turecka nevím.
Ten současný islám je právě ten středověký, v tom je ten problém. Prakticky všechny státy Středního východu jsou nebo byly diktatury. Kdo cekne, ten ji chytne. Za těchto okolností muslimové akceptují sekulární stát, protože prostě musí. Jak se povolí otěže, je konec.
Ohledně Turecka nevím.
Debata ExFun versus Honza42 je střet 2 zcela protichůdných názorů. Já osobně se kloním k Honzovi, ale někdo to může mít opačně. O tom jestli chceme žít v multikulti nebo ne, ale musí rozhodnout lidi. Žádní politici ani z Prahy ani z Bruselu to nemohou rozhodnout za ně. To by bylo jako za Stalina, který taky s oblibou stěhoval národy.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Z prvního odstavce usuzuji, že jsi v posledních pár letech asi nebyl v Evropě nebo vůbec nesledoval realitu. Jinak si to neumím vysvětlit.ExFun píše: Migrace byla, je a bude. Imigrační zákony tady jsou a mělo by se podle nich postupovat. Současná podoba EU nám naopak zaručuje, že se zastaví na vnější hranici. Pokud by EU nebyla, ale byly národní státy, co se dělo, když přišel nápor uprchlíků? 1. stát to přestal zvládat a propouštěl uprchlíky bez kontroly dál do dalších států. EU nás tak před migrací chrání víc než bychom chráněni byli jako samostatný stát.
Vše vychází z logiky, že zde je 1 společný prostor, kde se volně pohybuje, proto problém 1 členského státu je problém všech.
To podstatné, co se málo říká: Není to o tom, že se uprchlíci přijmou a zůstanou tady. Je to režim, který určuje, který stát provede imigrační řízení. Ono nějakou dobu trvá, ale stát může imigranta vyhostit...
Druhý citovaný odstavec. Kolik z těch milionů příchozích do Evropy bylo vyhoštěno? A kolik vyhoštěných opravdu odjelo? Na to tě odpovím, pár desítek. Naopak ostatní zůstali dál a státy bezmocně přihlíží. V Německu stačí, když nedají azyl, tak říci, že bolí záda a je mi špatně. A nemůžeš být vyhoštěn, jsi přece nemocen. A na dohlížení aby těm chudákům nebylo "ubližováno", je spousta nevládních organizací.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Já se nechci bavit o imigraci. Poukazoval jsem na to, že imigrační strach zastiňuje a ovlivňuje i témata, která s ním nesouvisí.
Nejsem vítač, byť tak budu nálepkován.
Přeci jen ale uvedu nějaká fakta jak se EU s migranty vypořádává. V r. 2016 žádalo v EU o azyl 1 259tis. lidí. ve stejném roce státy EU vyhostily 493 785 lidí a 226 150 deportovaly do zemí původu. 50% vyhoštěných jde na vrub Španělska.
Takto hloupě poměrově je to přes 50%. Hloupě proto, že u nevyhoštěných a nedeportovaných bude značné číslo neskončených řízení a ne udělený azyl...
Tvrdá čísla místo dojmů...
Dublin IV navíc zavádí předřízení, kde státy budou moci "uprchlíky" vracet mnohem rychleji, bez toho, aby musely vést dlouhé azylové řízení....
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=cz
https://en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis
Víc k tomu nemám co říct.
Nejsem vítač, byť tak budu nálepkován.
Přeci jen ale uvedu nějaká fakta jak se EU s migranty vypořádává. V r. 2016 žádalo v EU o azyl 1 259tis. lidí. ve stejném roce státy EU vyhostily 493 785 lidí a 226 150 deportovaly do zemí původu. 50% vyhoštěných jde na vrub Španělska.
Takto hloupě poměrově je to přes 50%. Hloupě proto, že u nevyhoštěných a nedeportovaných bude značné číslo neskončených řízení a ne udělený azyl...
Tvrdá čísla místo dojmů...
Dublin IV navíc zavádí předřízení, kde státy budou moci "uprchlíky" vracet mnohem rychleji, bez toho, aby musely vést dlouhé azylové řízení....
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=cz
https://en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis
Víc k tomu nemám co říct.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Ty hele, znáš statistiky. Španělsko neznám, ale Německo má s deportací veliký problém. Já se vždy řídil heslem, chytrý se poučí z chyby druhých, blbec se musí spálit sám. Proto žádný migrant, žádný problém. Tím neříkám nepomoci podle možností v místě průšvihu. Osobně taky občas pomůžu patřičným obnosem potřebným, ale domů si je nestěhuju. My house my castle.
Nebude kompatibilní žádný, když vznikne konflikt,ExFun:
Problém je "středověký" islám. Ten kompatibilní nebude.
Podle mě to je demagogie opodstatněná tím, že není spravedlnost.ExFun píše:Situace je IMHO vyhrocená a toho vyhrocení je využíváno k demagogii.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
A ta není, protože státy (včetně EU) nerespektují ani vlastní pravidla, natož aby občan byl schopen se spravedlnosti dovolat.
Víte co je fajn? Že úroveň debaty na tomto fóru neklesla na úroveň "bublajícího bahna". Když občas juknu jinam, tak si to teprve uvědomím. My jsme vlastně tak nějak "politicky korektní" To berte jako joke. Tak všem pěkný víkend
EDIT: Věřím, že jsem nás nepřechválil a bez nadávek budeme dál debatovat až do roztrhání těla
EDIT: Věřím, že jsem nás nepřechválil a bez nadávek budeme dál debatovat až do roztrhání těla
Mě se líbí jak najednou všichni vidí problém v islámu.
Kolik z vás se zná osobně s nějakým muslimem, případně kolik nějakých uprchlíků jste v čr viděli, dostasli se s nějakým z nich do problému... a nebo ne v čr nebo kdekoli ve světě?
Kolik z vás se zná osobně s nějakým muslimem, případně kolik nějakých uprchlíků jste v čr viděli, dostasli se s nějakým z nich do problému... a nebo ne v čr nebo kdekoli ve světě?
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW