BMW Divize
Re: BMW Divize
před 10w-60 sem tam lil 5w-40 CFS od millersů, naposledy před 15tis km a to tehdy se ještě nerozsvěcovalo vůbec....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Chlopi, potřebuju OBECNOU radu:
Jak píšu, budu do brambora fest investovat aby mi ještě dlůho vydržel... mám nalítáno skoro 250 tis km "zaníceným" způsobem a proto už drivetrain není ve 100% kondici.... uvažuju nad pořízením:
- motor N53B30 a vše co je něm navěšeno (čerpadla, řemeny, ložiska atd)
- spojka + dvouhmota
- převodovka
- rozvodovka VTG
- uložení motoru, převodovky, VTG atd.
(vše NOVÉ OEM přímo z BMW ne second-hand)
Počítám, že v autě nechám bez výměny:
- nápravy, hřídele atd. vč. uložení
- sání
- svody, katy a výfuk
Ta otázka zní (podsunul mi ji jeden známý, NENÍ to ale otázka peněz.....): MĚNIT PŘITOM I TU PŘEVODOVKU NEBO NE? Mám totiž v autě už druhou (ve 30tis km mi původní v autorizáku měnili na záruku) a stále (narozdíl od motoru...) se ta převodovka "tváří" dobře - dobře řadí, nevydává zvuky, nic... měním v ní náplň pravidelně co 50tis km a leze z toho krásně čistý olej..... (má na hrbu 220tis km)
VYMĚNIT ČI NE? Nebo jen zase výměna náplně a tu převodovku vyměnit až "skape"?
Díky za komentáře.
Jak píšu, budu do brambora fest investovat aby mi ještě dlůho vydržel... mám nalítáno skoro 250 tis km "zaníceným" způsobem a proto už drivetrain není ve 100% kondici.... uvažuju nad pořízením:
- motor N53B30 a vše co je něm navěšeno (čerpadla, řemeny, ložiska atd)
- spojka + dvouhmota
- převodovka
- rozvodovka VTG
- uložení motoru, převodovky, VTG atd.
(vše NOVÉ OEM přímo z BMW ne second-hand)
Počítám, že v autě nechám bez výměny:
- nápravy, hřídele atd. vč. uložení
- sání
- svody, katy a výfuk
Ta otázka zní (podsunul mi ji jeden známý, NENÍ to ale otázka peněz.....): MĚNIT PŘITOM I TU PŘEVODOVKU NEBO NE? Mám totiž v autě už druhou (ve 30tis km mi původní v autorizáku měnili na záruku) a stále (narozdíl od motoru...) se ta převodovka "tváří" dobře - dobře řadí, nevydává zvuky, nic... měním v ní náplň pravidelně co 50tis km a leze z toho krásně čistý olej..... (má na hrbu 220tis km)
VYMĚNIT ČI NE? Nebo jen zase výměna náplně a tu převodovku vyměnit až "skape"?
Díky za komentáře.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Já bych převodovku měnil, až když se objeví nějaký problém. Preventivní výměna mi v tomto případě připadá zbytečná. Ty naše převodovky (tuším, že bys mohl mít ten samý model ZF) jsou spíše držáky a vydrží i nápor dobastleného přeplňování (není-li fakt drastické).
já bych koupil nový auto anebo to samý ale malo jetý, beztak se po těch letech začne srát všechno okolo a E91 neni E-type
mne by jen ze zvedavosti zajimalo kolik takova sranda bude stat. za to by se asi koupilo novy auto nizsi stredni ne?
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Nebude lacnejsie kupit napr toto...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... =252905691
...alebo toto...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... =248519819
...na nahradne diely?!
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... =252905691
...alebo toto...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... =248519819
...na nahradne diely?!
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Nepochybně by to bylo ekonomicky výhodnější (s ohledem na zdroj dalších náhradních dílů), ale PP nic takového nechce, protože chce ty díly nové, ne ojeté, s těžko určitelnou zbývající životností.
-
- Pan Řidič
jaky jsi mel problem s tou starou getriebe po 30k km?
A proč trváš na N53? Dlouhé studium BMW klubu (jetá 330i byla ve výběru místo Golfa) mi pořád podsunovalo myšlenku, že N53 je oproti N52 strašná mrdka.
*Vážně myšlený dotaz, nerozumím tomu
*Vážně myšlený dotaz, nerozumím tomu
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))