jerry píše:No jo, holt baterie a mráz nejde moc dohromady. V mrazu není nad benzin Zamrzlých nafťáků už jsem taky viděl dost
To mi připomnělo jak jsem kdysi na horách po týdnu stání na parkingu oživoval Toledo TDI. Venku -30°C, benzíňáky se zoufale roztahovaly jeden druhého a moje TDI chytlo samo na první šup. Holt nafta ...
Ale s baterkama v mrazu souhlas, i u elektrokola nejde přehlídnout že teď když je kolem nuly ty čárky ubývají nezvykle rychle.
Včera ve zprávách na čété byl příspěvek o "záložním" zdroji energie pro nějakou dědinu (ISO kontejner narvaný až po střechu Li-ion nebo jakýma bateriema, prý zásoba energie pro 1 menší dědinu na 12 hodin nebo tak nějak), příští rok mají prý postavit totéž ve větším (pokud se pamatuju správně 2MAhod)..... ale o životnosti a ceně potřebných baterek (natož o enviro-impaktu jejich výroby a likvidace) tam nepadlo ani ň.
EDIT nějak mi to celé tím megalomanstvím připomělo jednoho nejmenovaného EM
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
pavproch píše:Včera ve zprávách na čété byl příspěvek o "záložním" zdroji energie pro nějakou dědinu (ISO kontejner narvaný až po střechu Li-ion nebo jakýma bateriema, prý zásoba energie pro 1 menší dědinu na 12 hodin nebo tak nějak), příští rok mají prý postavit totéž ve větším (pokud se pamatuju správně 2MAhod)..... ale o životnosti a ceně potřebných baterek (natož o enviro-impaktu jejich výroby a likvidace) tam nepadlo ani ň.
EDIT nějak mi to celé tím megalomanstvím připomělo jednoho nejmenovaného EM
Na toto se budou hodit baterie z elektromobilů, kde už nevyhoje kapacita pro dostatečný dojezd. Prodlouží se využitelnost baterii.
Honza42 píše:Jasně, aby se to nemuselo draze recyklovat, sveze se to na jednu hromadu a nazve se to záložním uložištěm energie pro krizové situace.
Jistě chápu pro mladší ročníky, je dnes doba spotřební, co mi nevyhovuje vyhodím na hromadu,že i když to funguje. Můžeš tu napsat co je špatné na baterii co dosahuje 50%-70% a má dobrý vnitřní odpor? Tak napiš kde můžu ty baterie nakoupit? Rád je odkoupím za výkupní cenu. To nejsou žádné čínské šunty, ale velmi obstojné články.