Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
Re: Hon na piráty
Ale v tomto případě ho interpretoval správně. To měl vybrzďovače pustit domů a zavřít řidiče audi?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Stepan: Buď rád, že to tak dobře dopadlo. Ze srdce ti to přeju. Vím o čem mluvím. Já za mlada s ještě čerstvým řidičákem dal 3,5x přes střechu se stodvácou. V autě nás bylo pět, nikdo připoután a skončilo jen pár modřinama a výměnou kastle. Při tobě i při mně stáli všichni svatí. Kdybych někoho zabil, tak si to nesu celý život. Auto je velká zbraň, i když jezdím rád rychle, tak vždy s rozmyslem. Proto nechápu člověka, který se rozčilí a někoho vybrzdí na dálnici. To musí být totální pako.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Cítím ten rozdíl, a proto v případě traverzy bude souzen i ten, co jí tam hodil. Např za obecné ohrožení. Nicméne vysvetli mi, v čem je to rozdíl pro chybujícího řidiče. Jeho povinností je držet bezpečnou vzdálenost a zastavit za vozidlem před ním bez ohledu na způsob vzniku překážky.jerry píše:
Nemám moc rád přirovnávání, často to dost pokulhává. A tohle teda fakt dost. Jedna věc je, když pod auto nešťastnou náhodou spadneš, jiná, když před to auto úmyslně hodíš traverzu. Cítíš ten rozdíl? A ten bavorák byla v tomto případě ta úmyslně hozená traverza.
Rychlost zabíjí!
- GeneHawkins
- Letec
Slyšels už o defenzivní jízdě?budik píše:...a tedy měl preventivně zastavit vozidlo v levém jízdním pruhu, aby předešel vybrždění ?řidičBOB píše:To ale zřejmě nebyla tahle situace... Když sledoval provoz před sebou, tsk asi viděl předjíždění zprava...a mohl předpokládat, že za tímto nestandardním manévrem, může následovat i další takový.
aikoN: To je právě ten rozdíl mezi slepým výkladem práva bez ohledu na okolnosti a právním posouzením s ohledem na situaci. Naštěstí soudce postupoval podle druhé verze.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Správně pro masu lidí, která vždy volá po krvi a je tím zaslepená.jerry píše:Ale v tomto případě ho interpretoval správně. To měl vybrzďovače pustit domů a zavřít řidiče audi?
Neměl ho pustit domů - to v žádném případě! Takové jednání za volant nepatří! Takový řidič musí být psychicky nemocný, takže léčba, bobule --> salát. Ale vážně - klidně zákaz řízení do konce života, povinnost nahradit veškeré škody a podmíněný trest klidně na 15 let v případě, že nějakou podmínku, kterou uloží soud, nesplní. I když je to nešťastné, že tam zemřelo dítě, resp. je vcelku jedno, jaký život tam skončil, prostě skončil, ale říct, že za to jednaznačně může řidič BMW, je prostě nesmysl.
Stav kdy auto zůstane stát v pruhu, někdo to do něj narve a říct, že ten nenese žádnou vinu, je prostě mimo mísu.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Promiň, ale s takovým přístupem se na nějake pravo můžeme rovnou vykašlat a soudit podle pocitu a emocí, které v nás daný případ vyvolá. Protože pak v tom není žádný rozdíl. Zkrátka lidový soud. Máš hnusný ksicht, 5 let. Ty o něco hezčí a podržel jsi mi dveře, 4 roky...jerry píše:aikoN: To je právě ten rozdíl mezi slepým výkladem práva bez ohledu na okolnosti a právním posouzením s ohledem na situaci. Naštěstí soudce postupoval podle druhé verze.
Rychlost zabíjí!
Jako ve finále s tím rozsudkem tak nějak lidsky souhlasím, ale správný podle mě není.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3