Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Hon na piráty

Příspěvek od řidičBOB »

Přesně tak...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

honziss píše: Podle me je jasnym vinikem ridic bmw, ktery donutil octavii brzdenim zastavit v levem pruhu dalnice. To je vec, ktera se proste stat nesmi. Ridic ktery tohle udela by do konce zivota nemel v ruce drzet pribor, natoz ridit auto.
Absolutní souhlas, ostatní už byly jen důsledky situace, kterou způsobil.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To je hodně jednoduchá interpretace...
I když tím nijak nechci obhajovat jednání řidiče BMW!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

jerry:
Já vím, taky jsem se nepřirovnával k tomuto případu, ale spíše k Weissovi. Chybu jsme udělali oba stejnou, rozdíl byl jenom v následcích, které nemáš možnost ovlivnit. Mě to stálo dvojku na pokutě a jeho?
https://jihlava.idnes.cz/soud-pelhrimov ... -zpravy_mv

Vesměs taky nic, uvidíme co peníze v občanskoprávním. :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

jerry píše:
honziss píše: Podle me je jasnym vinikem ridic bmw, ktery donutil octavii brzdenim zastavit v levem pruhu dalnice. To je vec, ktera se proste stat nesmi. Ridic ktery tohle udela by do konce zivota nemel v ruce drzet pribor, natoz ridit auto.
Takže budeme řešit pouze prvotní impuls a ne zavinění jednotlivých účastníků, vyplývající z jejich porušení povinností? Když například půjdu po ulici, zakopnu a spadnu pod auto, to auto zastaví, ale to za ním už ne, jelikož nedodržovalo bezpečnou událost a někdo v něm zemře, bude to má vina, protože jsem způsobil sled událostí?

Řidič z BMW by měl být odsouzen za manévr, který provedl - o výši trestu lze diskutovat, nikoliv však za smrt toho dítěte. To má na svědomí řidič Audi.
Rychlost zabíjí!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Správně to mělo být šetřeno jako dvě nehody...
Mě se v mládí stalo, že děda ve Škodě 1000MB se rozhodl dát na světelné křizovatce chodcům, kteří měli červenou přednost, zastavil na svou zelenou a pouštěl je. Za ním bylo taxi (Alhambra nebo tak něco), přes které jsem to neviděl...ten dupnul na brzdu a já ve Škodě Felicia jsem to do něj nakropil. Měl kouli, takže on skoro nic, ja rozmuchláno.
Přijeli cajti a vůbec se nebavili - moje vina - musím předvídat a být schopen zastavit i v takové situaci. A když to prej nezvládám, tak mám jezdit MHD. Dědula samo v poklidu odjel a ničeho si ani nevšiml.
Takže valit v levém a tvrdit, že tam nic nemůže být/stát, je nebetyčná blbost!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Tak nějak pořád žiju v přesvědčení, že stále platí pravidlo, co neubrzdíš, to neukecáš. Souhlasím s názory, že příčina prudkého zastavení, mohla být jakákoliv a ostatní by měli být schopni reagovat.

Při hromadných kolizích, taky nedostane jako jediný, flastr viník nehody, ale každý, kdo následně neubrzdil.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

aikoN píše:
jerry píše:
Takže budeme řešit pouze prvotní impuls a ne zavinění jednotlivých účastníků, vyplývající z jejich porušení povinností? Když například půjdu po ulici, zakopnu a spadnu pod auto, to auto zastaví, ale to za ním už ne, jelikož nedodržovalo bezpečnou událost a někdo v něm zemře, bude to má vina, protože jsem způsobil sled událostí?

Řidič z BMW by měl být odsouzen za manévr, který provedl - o výši trestu lze diskutovat, nikoliv však za smrt toho dítěte. To má na svědomí řidič Audi.
Nemám moc rád přirovnávání, často to dost pokulhává. A tohle teda fakt dost. Jedna věc je, když pod auto nešťastnou náhodou spadneš, jiná, když před to auto úmyslně hodíš traverzu. Cítíš ten rozdíl? A ten bavorák byla v tomto případě ta úmyslně hozená traverza.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Je otázka dizkuze, zda audi mělo stihnout zastavit či ne. Ale vinit ho ze zavinění smrťáku? To přece nikdo nemůže myslet vážně. Právě proto je tam soudce, aby věc posoudil z logiky věci. Pokud by se jednalo o slepou interpretaci práva, mohl by to vyřešit robot.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jo, soudci - to je kapitola sama pro sebe :-( Říct paušálně, že soudce je ten, co správně interpretuje právo, je v dnešní době dosti k smíchu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět