Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Lachende Bestien
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od Lachende Bestien »

aikoN píše:80% ? Já když si to počítal, vyšlo mi zlehka nad 50.
Záleží, co všechno do celkového zdanění příjmů a výdajů zahrnete. Přiznám se, že matematice jako nejobtížnějšímu a velmi nezáživně vyučovanému předmětu jsem příliš neholdoval; částečně z vlastního rozhodnutí, částečně i vlivem nepříliš vhodných podmínek v rodině (ve smyslu správného vývoje vyšších funkcí mozku).

Celý systém zdanění je navíc nastaven maximálně nepřehledně a rozdělen do řady manipulativně až lživě pojmenovaných částí a uplatněn necitelně např. i na základní potraviny - daně (z příjmu, spotřební, z nemovitosti atd.), tzv. "zdravotní a sociální pojištění", nejrůznější poplatky (ať už za odpad či na úřadech lidem, kteří už tak jsou placení z vybraných peněz občanů čr), pokuty atd.

U konkrétního výpočtu bude záležet hlavně na výši příjmu a množství nakoupeného zboží zatíženého spotřební daní - paliva do aut, alkohol.

I kdyby to bylo např. v průměru "jen" mírně nad 50 procent, už jen taková výše minimální mzdy a "státního" dluhu vytvořeného politickými loutkami napovídá, že zvířecí zlodějská mentalita bující v minulých desetiletích od cca 50. let zde má hluboké a dosti pevné kořeny.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To trochu neodhadl v tom ruinoidním Puntu :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

zajimalo by me ceho si myslel, ze muze docilit. prece nemuze verit tomu, ze v tomhle ujede..
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...když lustrací zjistili, že se jedná o kradené vozidlo...
Prověřováním vyšlo dále najevo, že krátce před „setkáním s policisty“ řidič odcizil pohonné hmoty za necelým 1.500 korun českých, i přesto, že byl již v posledních třech letech za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen.
Nutno zdůraznit, že mladík nikdy nevlastnil řidičský průkaz a již v minulosti mu byl vysloven zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel, který však nadále nerespektuje.
Tak proč to nezkusit...ztratit nemá už co.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Ono to ujizdeni jako takovy se prakticky netresta co? Takze mas vlastne pravdu.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Tresta, dostane dalsi (druhe, pate, osme) mareni. A ma po ptakach :D
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
aikoN
Letec

Příspěvek od aikoN »

Lachende Bestien píše:
aikoN píše:80% ? Já když si to počítal, vyšlo mi zlehka nad 50.
Záleží, co všechno do celkového zdanění příjmů a výdajů zahrnete. Přiznám se, že matematice jako nejobtížnějšímu a velmi nezáživně vyučovanému předmětu jsem příliš neholdoval; částečně z vlastního rozhodnutí, částečně i vlivem nepříliš vhodných podmínek v rodině (ve smyslu správného vývoje vyšších funkcí mozku).

Celý systém zdanění je navíc nastaven maximálně nepřehledně a rozdělen do řady manipulativně až lživě pojmenovaných částí a uplatněn necitelně např. i na základní potraviny - daně (z příjmu, spotřební, z nemovitosti atd.), tzv. "zdravotní a sociální pojištění", nejrůznější poplatky (ať už za odpad či na úřadech lidem, kteří už tak jsou placení z vybraných peněz občanů čr), pokuty atd.

U konkrétního výpočtu bude záležet hlavně na výši příjmu a množství nakoupeného zboží zatíženého spotřební daní - paliva do aut, alkohol.

I kdyby to bylo např. v průměru "jen" mírně nad 50 procent, už jen taková výše minimální mzdy a "státního" dluhu vytvořeného politickými loutkami napovídá, že zvířecí zlodějská mentalita bující v minulých desetiletích od cca 50. let zde má hluboké a dosti pevné kořeny.
Já to počítal následně:

Jako základ jsem vzal náklady zaměstnavatele = hrubá mzda x 1.34. Pak jsem klasicky spočítal čistou mzdu a z té odečetl dalších 20% (DPH, které zaplatím, když si za zbylé peníze něco koupím). No a tento zbytek jsem podělil náklady zaměstnavatele. V závislosti na výši platu mi vycházelo cca 40 - 53%, což znamená celkové zdanění 47 - 60%.

Další položky jako je třeba daň z nemovitosti, dědická daň, spotřební daně atd. jsem nepočítal, protože to už je silně individuální. Ale samozřejmě bude tím pádem skutečné zdanění ještě o pár procent větší, případně nula od nuly pojde, pokud má dotyčný děti a zaplatí zase méně na dani z příjmu.
Rychlost zabíjí!
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Nezapomínat na takové chuťovky, jako je cena PHM. (Velkoobchodní cena+spotřební daň)*1,21=číslo u stojanu. Spotřební daň je tedy považována za přidanou hodnotu :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Průměrná hodnota pokuty cca 300,- Kč! Tomu panečku říkám "jít pirátům po krku!" =))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

9 let je slušná porce...to to vybrždění za to asi nestálo, bych řekl:
https://www.novinky.cz/krimi/455038-po- ... t-let.html
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět