Záleží, co všechno do celkového zdanění příjmů a výdajů zahrnete. Přiznám se, že matematice jako nejobtížnějšímu a velmi nezáživně vyučovanému předmětu jsem příliš neholdoval; částečně z vlastního rozhodnutí, částečně i vlivem nepříliš vhodných podmínek v rodině (ve smyslu správného vývoje vyšších funkcí mozku).aikoN píše:80% ? Já když si to počítal, vyšlo mi zlehka nad 50.
Celý systém zdanění je navíc nastaven maximálně nepřehledně a rozdělen do řady manipulativně až lživě pojmenovaných částí a uplatněn necitelně např. i na základní potraviny - daně (z příjmu, spotřební, z nemovitosti atd.), tzv. "zdravotní a sociální pojištění", nejrůznější poplatky (ať už za odpad či na úřadech lidem, kteří už tak jsou placení z vybraných peněz občanů čr), pokuty atd.
U konkrétního výpočtu bude záležet hlavně na výši příjmu a množství nakoupeného zboží zatíženého spotřební daní - paliva do aut, alkohol.
I kdyby to bylo např. v průměru "jen" mírně nad 50 procent, už jen taková výše minimální mzdy a "státního" dluhu vytvořeného politickými loutkami napovídá, že zvířecí zlodějská mentalita bující v minulých desetiletích od cca 50. let zde má hluboké a dosti pevné kořeny.