Porsche Panamera

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
vasco
Letec

Re: Porsche Panamera

Příspěvek od vasco »

Panamera je super. Dělají se kamna ve čtyřkolce? :-D
Jose85
Mistr volantu

Příspěvek od Jose85 »

pjanda píše:Ani mne se Panamera nelibi, pripada mi vylozene otyla, zvlast vzadu. Ani svym celkovym pojetim me vubec neoslovuje a myslim, ze se stane "vozem prvniho kupujiciho" podobne jako 7er nebo A8, tj. pokles ceny bude enormni. Jeji oblibe uprimne receno prilis nerozumim...
pravá nirvána nastane až "třetí kupující" (nebo "čtvrtý kupující" podle rychlosti poklesu ceny) přilepí na tu obří pr*el Shogun křídlo.. :)) (zde na Mazdě 626)

Obrázek

..na rozdíl od 7er,A8 a S-Klasse vypadá Panamera "sportovně" takže zájem majetnějších tunerů bude značný.. :ymdevil:

..no nebude to nic nového pod sluncem :)

Obrázek

Jinak bych taky jako designově nejzdařilejší "placatý čtyřdvířko" viděl Rapide.
bob
Autoškolák

Příspěvek od bob »

Batman píše:911 neni 2 sedadlova...
No jo, ale kdo se tam vejde?
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

bob píše:A já Panameře rozumím.
Je to sporťák, byť pro někoho jen "sporťák". V extrémním případě ho lze použít jako hlavní auto do rodiny, může sloužit jako hobby auto na víkendy.
Rychlá jízda a Porsche mě láká - ale dvoumístnou 911 v dohledné době nevyužiju.
Panamera osloví toho, pro koho je 911 příliš jednostranná.
Ale o superextrémní motorizaci bych neuvažoval
Necemu jako "praktictejsi 911" bych rozumel, ale od toho ma Panamera prilis daleko. Je to auto uplne jine koncepce a zamereni, za sportovni bych ji neoznacil po hodne velke davce alkoholu. Sportovni znamena primarne na sportovni jizdu zamereny, coz 911 i pres mnohe kompromisy je, Panamera neni. Je to sportovne ladeny sedan, na muj vkus vzhledem k charakteru Porsche ale prilis velky a predevsim prilis tezky. Ale nic proti, kazdemu dle jeho gusta :)

P.S. Myslim na Vasi SZ a zjistuji moznosti. Mam toho ted trochu hodne, ale ozvu se :)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Pojem sportovní je silně individuální. A pokud může mít Porsche sportovní SUV Cayenne, tak proč by nemohlo mít sportovní sedan?
Pro 95% zájemců o Panameru je sportovní dostatečně.
Osobně se znám s člověkem, který vyměnil 996 GT2 za 997 Turbo Cabrio a nemůže si změnu vynachválit...
Přestože je procento Řidičů s velkým Ř u Porsche jedno z nejvyšších, stále si myslím, že pozérů v nich nalezneme mnohem více.
2.9T RWD
bob
Autoškolák

Příspěvek od bob »

No, vaše názory na sportovnost jsou přísnější - psal jsem, že pro někoho to je jen "sporťák".
Ale každý má nějak omezené možnosti - ať už finanční, prostorové (kolikáté auto v rodině by to bylo?), třeba i řidičské a v neposlední řadě i možnosti využití toho auta.
V mém případě připadá do úvahy nejčastěji jízda ve čtyřech s nějakými zavazadly. Do "opravdovějšího sporťáku" se prostě nevejdu.
Panamera poskytuje jméno Porsche - a nákup auta je i o emocích, dává akceleraci a doufám, že i slušné jízdní vlastnosti na dlouhém přesunu a její praktičnost kupci svým způsobem omlouvá nákup drahého a rychlého auta. Myslím, že podobně uvažuje více zájemců o to auto.
A že má dvě tuny? Ve srovnání s mým současným 300C a budoucím asi 5er GT to je stejně placatej sporťák!
Ze zajímavosti jsem se díval na německé stránky Porsche - Drážďany jako kdyby neměly nic v nabídce, ale Lipsko a Chemnitz překvapily, že mi stránky automaticky naskočily v češtině - takže nějaké zájemce tam asi mají.

P.S.: na SZ se budu těšit
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

HM: To je jiste mozne, pohled na vyraz "sportovni" ale muze mit take urcitou objektivitu. Nabizim vyse uvedene vnimani, podle me je spravne... Sportovni auto je ve sve zakladni architekture uzpusobeno pro sportovni jizdu, cokoli jineho muze byt maximalne sportovne ladene (vykonem, nastavenim podvozku atp.).

To neznamena, ze je spatne :) Jen to proste neni sportovni auto, nebot jeho primarnim ucelem je uspokojvoat jine naroky.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

pjanda píše: cokoli jineho muze byt maximalne sportovne ladene (vykonem, nastavenim podvozku atp.).
Nejsmutnější je, pokud auto sportovně jen vypadá...
Takové mám teď já :-s
2.9T RWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Vzhled je opravdu prapodivný, ale zážitek z řízení to snadno vykompenzuje. To auto je až neskutečně dobré. Hlavně podvozek, byť je vzduchový, tak je přesně takový, jaký jízdní režim je zvolen! Já tomuto autu :ymapplause:
Tuhle jsem ve svém videoarchivu narazil na video, kde řidič 335i škádlil řidiče Panamery turbo... :(|)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Pojem "sportovní" je dnes bohužel u aut strašlivě devalvovaný. Už jsem to sem dával, nejvíc mě pobavila edice Sport u Opelu Combo:
Obrázek
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Odpovědět