Kadáfí se s lidma moc nesere.

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Smyl Flek z Nohavic
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smyl Flek z Nohavic »

Pickuper píše:z čistě historického možná ano, nicméně.......jsem četl (a teď si bohužel nemohu vzpomenout kde), že se Židé kdysi čímsi provinili a Hospodin nebo kdo je za to vykopl z těhle území bez možnosti návratu..... :-?
Tak to pak ano, Gospodinovu rozhodnutí by se nikdo neměl protivit. :))
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
Jose85
Mistr volantu

Re: Kadáfí se s lidma moc nesere.

Příspěvek od Jose85 »

Obrázek
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

smyl: myslím to vážně, oni furt mávaj nějakejma svejma náboženskejma záležitostma podle kterejch je všechno jejich posvátný cosi, ale čistě z náboženskýho úhlu pohledu na všechno měli stratit právo už hodně dávno....zakorád si ale nevybavím, kde jsem o tom četl... abych to mohl doložit #-o
Niko nadžanel ko kerdža
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

tak křesťanství může mít různý podoby :))
Stand for Christ, Race, Nation
Obrázek
Niko nadžanel ko kerdža
-pb-
Autoškolák

Příspěvek od -pb- »

tak ideální by bylo, kdyby se tam udrželo království Jeruzalémské :)
Smyl Flek z Nohavic
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smyl Flek z Nohavic »

Pickuper píše:smyl: myslím to vážně, oni furt mávaj nějakejma svejma náboženskejma záležitostma podle kterejch je všechno jejich posvátný cosi, ale čistě z náboženskýho úhlu pohledu na všechno měli stratit právo už hodně dávno....zakorád si ale nevybavím, kde jsem o tom četl... abych to mohl doložit #-o
Tak vzpomínej, tohle by mohlo být zajímací. :-)
Jose85 píše:Obrázek
Tohle si taky myslím. B-)
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
kazysvjet
Pan Řidič

Příspěvek od kazysvjet »

to bude nejakej starej zakon, nebo tak neco. me to rikal kamos adventista nekdy a ten to ma najety z kazani jejich
jezdím pod své možnosti a jsem ovce
-pb-
Autoškolák

Příspěvek od -pb- »

--------------------------------------------------------------------------------

Notně je znervóznil vrchní velitel sil NATO - americký admirál James Starvidis, který v úterý v americkém Senátu prohlásil, že podle zpravodajských informací jsou mezi libyjskými povstalci "náznaky" přítomnosti bojovníků al-Káidy a Hizballáhu.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zapad-si-fintami ... anicni_stf

už opatrně leze ven, kdo vlastně jsou ti "civilisté" :ympeace:
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

kazysvjet píše:to bude nejakej starej zakon, nebo tak neco. me to rikal kamos adventista nekdy a ten to ma najety z kazani jejich
tak nepochybně o tom bude zmínka v Deuteronomiu, ale studovat se mě ten pamflet věru nechce.. :D
Niko nadžanel ko kerdža
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Smyl Flek z Nohavic píše: Tak vzpomínej, tohle by mohlo být zajímací. :-)
...myslím, že už zhruba tuším..... mělo by se o tom hovořit skutečně v Deuteronomiu, konkrétně v knize Amos....dohledal jsem toto:
Ámos se soustřeďuje na těžká provinění Izraele na sociální rovině a chápe je jako přestoupení Božího zákona a opuštění věrnosti jedinému Bohu Izraele. Využívá klasických motivů židovské víry – např. „den Hospodinův“, den, kdy Bůh měl zasáhnout ve prospěch svého lidu a dát mu vládu nad všemi okolními národy (tj. nad celým světem), nebo jistotu, že Bůh svůj lid nikdy neopustí a proto že je neporazitelný – a převrací je. Tak „den Hospodinův“ nebude dnem vítězství a slávy Izraelem, ale naopak Bůh sice navštíví svůj lid, ale proto, aby jej ztrestal za jeho hříchy. Podobně Ámos zpochybňuje vyvolení Izraele mezi ostatními národy, neboť Bůh stvořil všechny, nejen Izrael, a naopak Izrael není v ničem (pro své hříchy) lepší než ostatní, aby mu Bůh zaručil absolutní bezpečnost.
...ale tohle není úplně ono, to co mám na mysli, je přímo výklad týhle záležitosti, a tam bylo jednoznačně řečeno, že maj smolíka a zavinili si to sami... :)
Niko nadžanel ko kerdža
Odpovědět