Malé auto do 350k KČ max
Malé auto do 350k KČ max
Zdravím,
V autech moc nevyznám a momentálně jsem v procesu výběru nového auta pro mámu.
-cena max do 350k tisíc - předváděcí nebo nový vůz
-Benzín
-Roční nájezd mezi 5-10k km - ježdění na nákupy, občas do práce.
-ideálně auto co by vydrželo tak 20 let (dá se v dnešní době něco takového sehnat?)
-rozumné servisní náklady
zatím jsme se dívali na:
hyundai i20 předváděcí, cena kolem 220k CZK, ale podle fora jsem zjistil že hyundai ne, že má velké servisní náklady.
Suzuki swift 2017 - 1.2, 4x4 - cena kolem 320k CZK, líbí se pohon všech 4 kol - máma bydlí na poměrně velkém kopci a pohon 4x4 by měl v zimě rozumné opodstatnění, vyšší cena oproti hyundai, ale asi budou nižší servisní náklady?
Předem moc děkuji za každou radu nebo tip.
Mohl bych tedy poprosit o radu jaké auto by asi bylo nejvýhodnější? případně i nějaké další podobné modely?
V autech moc nevyznám a momentálně jsem v procesu výběru nového auta pro mámu.
-cena max do 350k tisíc - předváděcí nebo nový vůz
-Benzín
-Roční nájezd mezi 5-10k km - ježdění na nákupy, občas do práce.
-ideálně auto co by vydrželo tak 20 let (dá se v dnešní době něco takového sehnat?)
-rozumné servisní náklady
zatím jsme se dívali na:
hyundai i20 předváděcí, cena kolem 220k CZK, ale podle fora jsem zjistil že hyundai ne, že má velké servisní náklady.
Suzuki swift 2017 - 1.2, 4x4 - cena kolem 320k CZK, líbí se pohon všech 4 kol - máma bydlí na poměrně velkém kopci a pohon 4x4 by měl v zimě rozumné opodstatnění, vyšší cena oproti hyundai, ale asi budou nižší servisní náklady?
Předem moc děkuji za každou radu nebo tip.
Mohl bych tedy poprosit o radu jaké auto by asi bylo nejvýhodnější? případně i nějaké další podobné modely?
Re: Malé auto do 350k KČ max
Jedna věc na mě z příspěvku totálně vyčnívá: "Výdrž 20 let."
Takže auto, které bude mít ověřenou jednoduchou techniku s co nejmenším počtem kurvítek a potenciálních strašáků.
Nějaké, které má dobrou ochranu proti korozi a i tak bude nutné hned na začátku bude nutné nechat ihned ošetřit dutiny, nosníky pořádně voskem a podvozek také kvalitním nástřikem od pečlivého fachmana (aby se to dostalo všude, kde má) a toto opakovat každé 2 roky. Další věcí je nechat nalepit průhlednou fólii na exponovaná místa, která trpí na odletující kamínky. Pak to auto bude skoro věčné:-)
Hledal bych jenoduché auto s atmo benzínem, který vychází nejlépe z nějakého staršího základu (např: motory Fiat FIRE...a jiné).
Suzuki by to splňovat mohlo, co třeba Panda? S ohledem na potřebu dlouhověkosti bych na Hyundai/ Kia vůbec nebral zřetel
Takže auto, které bude mít ověřenou jednoduchou techniku s co nejmenším počtem kurvítek a potenciálních strašáků.
Nějaké, které má dobrou ochranu proti korozi a i tak bude nutné hned na začátku bude nutné nechat ihned ošetřit dutiny, nosníky pořádně voskem a podvozek také kvalitním nástřikem od pečlivého fachmana (aby se to dostalo všude, kde má) a toto opakovat každé 2 roky. Další věcí je nechat nalepit průhlednou fólii na exponovaná místa, která trpí na odletující kamínky. Pak to auto bude skoro věčné:-)
Hledal bych jenoduché auto s atmo benzínem, který vychází nejlépe z nějakého staršího základu (např: motory Fiat FIRE...a jiné).
Suzuki by to splňovat mohlo, co třeba Panda? S ohledem na potřebu dlouhověkosti bych na Hyundai/ Kia vůbec nebral zřetel
No je mi jasné že s 20 lety jsem to v době MKP a designování součásti na to aby sotva vydrželi záruční dobu přehnal
Spíše mi šlo o to aby mělo auto nějakou rozumnou životnost a nepotřebovalo neustálý servis.
Spíše mi šlo o to aby mělo auto nějakou rozumnou životnost a nepotřebovalo neustálý servis.
To Suzuki zni docela rozume. Co Ignis? Stoji podobne, neni trochu vetsi?
edit: tak Ignis je kratsi a uzsi, jen je vyssi
edit: tak Ignis je kratsi a uzsi, jen je vyssi
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
uplně náhodou sem narazil na: https://www.aaaauto.cz/cz/skoda-octavia ... =182692204
364km. dá se to mu věřit? to by byla dost slušná koupě
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
Vsadil bych se že to auto by mohlo vyprávět zajímavý příběh
Podle zadání mi Swift přijde jako naprosto logický výsledek rovnice.
V rodině se potýkám se servisem několika aut, mimo jiné Swifta 2009 a je to osvobozující pocit když stačí jen plánovaná údržba.
Podle zadání mi Swift přijde jako naprosto logický výsledek rovnice.
V rodině se potýkám se servisem několika aut, mimo jiné Swifta 2009 a je to osvobozující pocit když stačí jen plánovaná údržba.
Naposledy upravil(a) Zajda dne úte 19 zář 22:22, celkem upraveno 1 x.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
mattonecz píše:uplně náhodou sem narazil na: https://www.aaaauto.cz/cz/skoda-octavia ... =182692204
ne neda , a nebyla
A příběh by možná teprv následoval, teď mě napadlo se podívat jestli to náhodou není...a ono náhodou je "akční cena na úvěr"
Do prdele bych je kopal.
Do prdele bych je kopal.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
este by som si velmi dobre rozmyslel tych 50k za 4x4 , ci bude aspon 5 dni do roka na tom kopci sneh
Najnovší swift nepoznám, ale predchádzajúci je veľmi fajn. Oproti predchodcovi sa zmenil motor, ten v predošlom bol príjemný a mal dobrú spotrebu. Nový myslím, že nemá variabilné časovanie ventilov, ale má 2 vstrekovače na valec. Má o 3 kw menej ale o zopár nm viac, takže by sa s ním malo jazdiť rovnako dobre.
Za 4x4 by som nepriplácal, okrem toho, že je to dosť peňazí, tak je to váha a odpor navyše. Najmä v takto ľahkom aute to môže byť dosť cítiť. Radšej reťaze do kufra na tých 5x ročne.
Za 4x4 by som nepriplácal, okrem toho, že je to dosť peňazí, tak je to váha a odpor navyše. Najmä v takto ľahkom aute to môže byť dosť cítiť. Radšej reťaze do kufra na tých 5x ročne.