Ahoj,
Před časem jsem řešil podobný problém. Vybral jsem si Oktávii I 1.6 (hatchback), rv 2001. Pro mé účely (podobné jako ty tvoje) mi to postačuje i když spousta lidí namítne: "je to slabé, netáhne to a je to kur** liné", avšak nejem závodník a potřebuji jen jezdit. Jinak auto jsem pořizoval na horizont 3-4 roky.
Pro verzi kombi, kterou vyžaduješ a spokojíš se s OI bych se podíval po verzi 2.0, pokud by ti postačovala verze 1.6, tak i to se dá skousnout motorově. U verze 2.0 se na forech hodně probíralo, že to žere olej, rozvody a v neposlední řadě pro studentíka je dražší pojistka (3500Kč ty hodně nízké relace). Co se týče spotřeby, tak bude cca stejná 6-9l. Záleží jak jezdíš, ale u 2.0 využiješ ten výkon, když pojedeš na ten výlet. Blbý je, že za 50k koupíš auto, ale musíš mít ještě druhý budget na prvotní servis.
Ještě mě napadl Renault 1.6 16V. Jede to docela slušně a dá se s tím jezdit za 6l. Hitparáda to co se týče prostoru (i vzhledu) s porovnáním O1 není, ale je to podstatně levnější. Dá se sehnat za 30-40k rv 2001 a zbyde ti ještě na servis.
Snad jsem trošku pomohl