Benzín (atmosféra) 200-300k
Benzín (atmosféra) 200-300k
Zdravím.
Klasický scénář, chci koupit auto přičemž autům nerozumím, mám pouze dán rozpočet a nějaká základní kritéria:
- cena 150-300k ( stále nejsem rozhodnut jestli jít do staršího/novějšího kousku )
- benzín ( co jsem pročítal fóra/články, tak ideálně atmosféra )
- spolehlivost ( tím nemyslím, že do auta nebudu muset vůbec investovat, ale pokud budu dodržovat základní servisní úkony, tak auto bude sloužit bez nějakých větších problémů/investic )
- roční nájezd 15-20k ( přes týden město, víkendy/dovolená delší trasy )
- rychlou jízdu nevyhledávám, ale zároveň nechci "lenocha", u kterého budu muset do kopce podřadit na trojku
- poslední kritérium je vzhled ( chápu, že pro někoho nepodstatné kritérium, ale pro mě (bohužel) jedno z nejdůležitějších, auto se mi prostě musí z větší části líbit )
Jsem tedy na rozcestí, kdy mám nějaký seznam potencionálních aut v různé cenové relaci a přemýšlím jak se rozhodnout. Proto mě napadlo napsat sem a nechat si poradit, protože nevím po jaké motorizaci se u konkrétních aut/modelů dívat, popřípadě jestli radši investovat více ( 250-300k ) a pořídit novější model nebo nějaké zánovní z nižší třídy.
Auta po kterých jsem se zatím díval:
- Ford Mondeo IV
- Ford Focus III
- Mazda 6 II
- BMW E90
- zánovní i30 combi ( kde mě jako laika láká záruka + " stáří " , ovšem nevím jak to pojede s těmi 1.6 )
Předem moc děkuji za každou radu nebo tip.
Klasický scénář, chci koupit auto přičemž autům nerozumím, mám pouze dán rozpočet a nějaká základní kritéria:
- cena 150-300k ( stále nejsem rozhodnut jestli jít do staršího/novějšího kousku )
- benzín ( co jsem pročítal fóra/články, tak ideálně atmosféra )
- spolehlivost ( tím nemyslím, že do auta nebudu muset vůbec investovat, ale pokud budu dodržovat základní servisní úkony, tak auto bude sloužit bez nějakých větších problémů/investic )
- roční nájezd 15-20k ( přes týden město, víkendy/dovolená delší trasy )
- rychlou jízdu nevyhledávám, ale zároveň nechci "lenocha", u kterého budu muset do kopce podřadit na trojku
- poslední kritérium je vzhled ( chápu, že pro někoho nepodstatné kritérium, ale pro mě (bohužel) jedno z nejdůležitějších, auto se mi prostě musí z větší části líbit )
Jsem tedy na rozcestí, kdy mám nějaký seznam potencionálních aut v různé cenové relaci a přemýšlím jak se rozhodnout. Proto mě napadlo napsat sem a nechat si poradit, protože nevím po jaké motorizaci se u konkrétních aut/modelů dívat, popřípadě jestli radši investovat více ( 250-300k ) a pořídit novější model nebo nějaké zánovní z nižší třídy.
Auta po kterých jsem se zatím díval:
- Ford Mondeo IV
- Ford Focus III
- Mazda 6 II
- BMW E90
- zánovní i30 combi ( kde mě jako laika láká záruka + " stáří " , ovšem nevím jak to pojede s těmi 1.6 )
Předem moc děkuji za každou radu nebo tip.
Re: Benzín (atmosféra) 200-300k
Vyloučil bych Mazdu - z důvodu rychlé koroze. Dále BMW - zadní náhon, malé, občas závady motorů. Focus je malý. Zbývá Mondeo. S 2,0i motorem z vašeho okruhu kandidátů nejlepší volba. Jen to chce trpělivost při shánění, ale sehnat hezklý auto se dá. A Hyundai? Ani omylem, pokud nechcete platit horentní sumy za servis ( i když oleje a filtry vymění kde kdo, ale když se zadaří... Hyundai není vůbec servisně levný).
- Lachende Bestien
- Letec
Hnůjdaj opravdu raději nebrat, pokud vám nedrží někdo pistoli u hlavy, nebo nemáte zájem se stát mecenášem našich milých korejských bratrů, kteří si vybrali vysoce inteligentní český národ a velmi citlivě za pomoci zodpovědných českých politiků umístili svou továrnu na po staletí zúrodňovanou zemědělskou půdu v Nošovicích.
Edit. Známý pracoval pár let jako rozvozce náhradních dílů a právě nedávno zmiňoval totéž co Zdeny tj. nemožnost servisovat novější typy Hnojdaje jinde než v autorizácích a tamní nechutně přestřelené "monopolní" ceny, neodpovídající třídě daného produktu.
Edit. Známý pracoval pár let jako rozvozce náhradních dílů a právě nedávno zmiňoval totéž co Zdeny tj. nemožnost servisovat novější typy Hnojdaje jinde než v autorizácích a tamní nechutně přestřelené "monopolní" ceny, neodpovídající třídě daného produktu.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
Nechce nic líného a má si pořídit Mondeo s dýchavičným prehistorickým dvoulitrem, který nejede nikterak zázračně ani ve starém Fokusu, který je pomalu o půl tuny lehčí..... no potěš koště.
Alfa Romeo 159 nebo Brera 2.2 JTS
Tady ta Brera je i se zajímavým rodokmenem
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=83&t=22296
Tady ta Brera je i se zajímavým rodokmenem
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=83&t=22296
Nechápu jak si může někdo koupit benzín bez turba, kromě sportovních atmosfér.Honza42 píše:Nechce nic líného a má si pořídit Mondeo s dýchavičným prehistorickým dvoulitrem, který nejede nikterak zázračně ani ve starém Fokusu, který je pomalu o půl tuny lehčí..... no potěš koště.
Ale jinak ty dvoulitry nejedou bez turba nikomu...
Tě do kopce předjede turbonafta se zapojeným karavanem a děckama v autosedačkách, s lízatkáma a puštěným hurvínkem
Možná kdysi golf4, před dvaceti lety a pak ještě Audi a Seat měly pětiválcové benzíny- motory "co trochu jely"
No jely... 1.8T byla lepší že...
A 2.0TFSI?
Takže je asi jasno...
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Mondeo IV bez turba je lenochod. EcoBoost 1.6 110 kW ide citelne lepsie, ako atmosfera. No jediny spravny benzinak do Mondea Mk.IV je 2.5T, iba tento tankovy motor z neho urobi dostojne jazdiace auto takejto triedy.
zrovna 2.5T bych se vyhnul velkym obloukem
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Náhodou, matka má M3 (Mazdu 3 ) s 2.0 benzín atmosférou a pochybuju, že by jí golf 1.4TSI dělal lepší službu. A jezdí dědina-cukačky po městě-dědina spolehlivě do 5 litrů podle tankování. Jde to teda i za 15, ale to je jiná pohádka
E: reaguju na drivera
E: reaguju na drivera
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Tak Mazda 3/CX3 atd maji jediny pouzitelny atmosfery v soucasny dobe.. Z beznych aut
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw