EGR Ventil a Německo/Rakousko
Moderátor: řidičBOB
EGR Ventil a Německo/Rakousko
Ahoj, mám na Fordu Mondeo MK3 zaslepený EGR ventil - už jsem se k němu tak dostal a nechce se mi dát 8K za novej, když to jezdí líp a míň to tak žere. Ale mám problém - chystám se na dovolenou a nevím jestli se to v něměcku/rakousku nějak víc řeší? Měl jsem pocit, že jsem někde četl, že to dost pokutují, ale teď se mi nedaří dohledat žádný zdroj.
Díky
Díky
- Lachende Bestien
- Letec
Re: EGR Ventil a Německo/Rakousko
Ale copak, pán se hodlá vydat na cesty do lépe rozvinutých zemí s racionálnějším obyvatelstvem než v místní prochlastané závistivé udavačské kotlince a má strach ze zcela oprávněné pokuty za svévolné znečišťování vzduchu kvůli úspory pár korunek?
No hlavní je samozřejmě ušetřit, i kdybychom se u toho měli trávit dusivými zplodinami z dieselových motorů, které se do osobních aut nikdy neměly začít instalovat.
Pokuty nikomu nepřeju, ale každý má, co si zaslouží.
No hlavní je samozřejmě ušetřit, i kdybychom se u toho měli trávit dusivými zplodinami z dieselových motorů, které se do osobních aut nikdy neměly začít instalovat.
Pokuty nikomu nepřeju, ale každý má, co si zaslouží.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
Tak zrovna tvoje odpověď byla jak od závistivého čecháčka z katalogu . Tebe určitě hrozně moc trápí že ti znečišťuju vzduch, viď? Ale tak přečetl jsem si tvoje předchozí příspěvky - kdyby měl někdo kdo má aspoň půl mozku něco k tématu, tak bych byl rád.
Můj služební 3er (benzín) má už mnoho let a stovek tisíc km taky zaslepený EGR, lítám s tím i po EU a v životě mě nenapadlo se kvůli toho nervovat.... btw, jak by to při silniční kontrole (ne na ME/STK) mohli zjistit?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Okey, tak to asi nebudu řešit, díky
..
..
Jo jasný díky, tak tam jsem to četl. Jdu hodit prachy co jsem ušetřil na egru do matů, ať se to točí!Brus píše:psali v blesku, že to rakušáci kontrolujou voe
-
- Pan Řidič
Je príma, že z toho máš prdel. Ti, kteří jedou za tebou, z toho mají rakovinu.
Vidím, že to zkoušíš na více frontách
Btw, ten ventil nejspíš není nutné opravovat za plnou palbu v autorizáku. Dozajista se najdou levnější alternativy - může pomoct i pročištění za pár šupů.
Btw, ten ventil nejspíš není nutné opravovat za plnou palbu v autorizáku. Dozajista se najdou levnější alternativy - může pomoct i pročištění za pár šupů.
Rychlost zabíjí!
Celkem komedie.
80% Čechů vaří doma na plynu a zplodiny z toho si pouští rovnou do bytu. Včetně NOx samozřejmě. Koncentrace doma před nedělním obědem může být klidně vyšší než u D1 ve špičce. (můj odhad, relevantní údaje jsem nedohledal.)
Ale do študýho chudenta se navážejí.
80% Čechů vaří doma na plynu a zplodiny z toho si pouští rovnou do bytu. Včetně NOx samozřejmě. Koncentrace doma před nedělním obědem může být klidně vyšší než u D1 ve špičce. (můj odhad, relevantní údaje jsem nedohledal.)
Ale do študýho chudenta se navážejí.