Vyber "chytreho mobilu"

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
kidli
Řidič začátečník

Re: Vyber "chytreho mobilu"

Příspěvek od kidli »

N8 s fw 11...
C7 s fw 12...
Pravděpodobně i E7

Tuším, že i další ale musel bych hledat ;-)
God save me from my friends, I can protect myself from my enemies
Smyl Flek z Nohavic
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smyl Flek z Nohavic »

ExFun píše:I když osobně jsem s JB neměl dobré zkušenosti. Výrazně stoupla nestabilita. Sice ne tak, jak citelně se zvyšovala nestabilita při přechodech na vyšší FW, ale poznat to bylo. 3G byl s iOS 4.1 už úplně nepoužitelný, nechápu, proč na něj upgrade dovolili... Na podobný vývoj se mohou připravit i majitelé iP4, pokud nebudou pravidelně měnit za novější model...
Na tohle jsou ale mrchy všichni výrobci. Když máš Androiďáka, tak zase na updaty, které Google vydává, musíš čekat, zda je výrobce pro tvůj konkrétní model milostivě povolí. A tomu se do toho taky zase moc nechce, protože by rád prodával. Aspoň kdyby u Androidů vycházely udpaty každý rok, ještě by se to dalo; jenže ony vycházejí skoro každé dva měsíce, což je šílenost.

Nokia zase u Symbianu nikdy nedovolila možnost přechodu na vyšší feature pack, byť byl s hardwarem daného telefonu kompatibilní. Třeba konkrétně E66 a E71, nebo N95 8GB a N82 by díky hardwaru mohly na FP2 klidně přejít, čímž by se prodloužila jejich morální životnost... ale kdepak. Takže sice E66 si můžeš koupit po 3 letech i dnes, ale s vědomím, že její software se už 2 roky nevyvíjí...

Člověk si zase až tak nevybere. :-)
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
Smyl Flek z Nohavic
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smyl Flek z Nohavic »

kidli píše:N8 s fw 11...
C7 s fw 12...
Pravděpodobně i E7

Tuším, že i další ale musel bych hledat ;-)
Tak to jsou hloupí, že se nepoučej' z vlastní chyby. :-) Pro Nokii je typické, že jako jediný výrobce ctila všechny zásady české abecedy už někdy od roku 2000 s modely 6210 a 3310, jak co se týče diakritiky, tak právě i pozice spřežky Ch a jeho vyhledávání. O Asiatech vůbec mluvit nemusím, ale tohle nezvládali ani Evropani. Siemens se ani nikdy diakritiku nenaučil psát (humpolácká chyba), takže řazení u něj probíhalo čistě podle anglického standardu (zase tam na druhou stranu nikdy nemohla vzniknout chyba), Ericsson Ch taky neznal a položky s diakritikou odhazoval až na samý konec seznamu. Nokia ruled. :-(
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

goes píše:apple jako celek funguje vice nez dobre o tom zadna. Ne kazdemu vyhovuje a problem nastava, kdyz nekdo vlastnim chybnym rozhodnutim a neinformovanim se si neco poridi, co je mu pak k nicemu a divi se, ze to nefunguje jak by chtelo. Neni to chybou, je to tim, ze to ten system od pocatku neumoznuje. Proste auto na benzin na naftu nebude jezdit.

Problem je, kdyz nekdo chce jezdit na naftu, koupi si auto aniz si zjisti na co jezdi a pak se divi, ze to chce benzin.
Když mi chceš něco napsat, tak tam dej oslovení.
Každopádně jsi jako obvykle mimo. Já věděl do čeho jdu a jak to funguje. Ono to taky na začátku fungovalo. Problém byl, že jsem neodhadl, kam bude Apple směřovat, jak výrazně se zaměří na multimédia a zejména prodej obsahu a že úplně odřízne nějakou všestrannost svých produktů a svůj vlastní produkt (např. iWork).

Takže až zase bude chtít rádoby chytře kecat, tak si uvědom, že v roce 2006, kdy jsem Apple volil proti sobě stál bezproblémový Tiger vs. XP. iPhone neexistoval, iTunes v plenkách. Následně trh přijal i přes jejich omezení s nadšením iPhony a Apple vydal z mého pohledu šílený iPad a zároveň proti padavému a bugovému Snow Leopardovi stojí W7, které kompletně přezbrojily. Připravovaný Lion bude mít programy přímo na ploše jako to má iP a iPad, což je samo o sobě uživatelské omezení a nemám pochybnosti o tom, že dříve či později omezí možnost instalace programů jen na MacStore... V roce 2006 byl Apple standardní počítačová platforma, pak nastoupil cestu omezování uživatelů s povinným navázáním vlastních služeb. A to je podle mě špatně a zlé. V podstatě se z Applů stávají proprietární řešení.

Další věcí je, že ač jsou uživatelé omezování, není to vykoupeno bezpečností. Dříve byl Mac OS bezpečný, protože byl rarita. S růstem uživatelů MAc os orste zájem i útočníků a ti se s ní seznámili. Mac OS je v součastnosti nejděravější platfoma =)) Ostatně iOS a Android jsou nejčastějšími cíly útoků mobilních zařízení.

Vzhledem k tomu, že omezování a svazování uživatele nevidím jako přínos, nevidím ani Apple jako dobré a funkční řešení. Smiř se s tím.. A nemusíš mi pořád oponovat. Tvůj mindrák je dostatečně známý ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Smyl Flek z Nohavic píše:
ExFun píše:I když osobně jsem s JB neměl dobré zkušenosti. Výrazně stoupla nestabilita. Sice ne tak, jak citelně se zvyšovala nestabilita při přechodech na vyšší FW, ale poznat to bylo. 3G byl s iOS 4.1 už úplně nepoužitelný, nechápu, proč na něj upgrade dovolili... Na podobný vývoj se mohou připravit i majitelé iP4, pokud nebudou pravidelně měnit za novější model...
Na tohle jsou ale mrchy všichni výrobci. Když máš Androiďáka, tak zase na updaty, které Google vydává, musíš čekat, zda je výrobce pro tvůj konkrétní model milostivě povolí. A tomu se do toho taky zase moc nechce, protože by rád prodával. Aspoň kdyby u Androidů vycházely udpaty každý rok, ještě by se to dalo; jenže ony vycházejí skoro každé dva měsíce, což je šílenost.

Nokia zase u Symbianu nikdy nedovolila možnost přechodu na vyšší feature pack, byť byl s hardwarem daného telefonu kompatibilní. Třeba konkrétně E66 a E71, nebo N95 8GB a N82 by díky hardwaru mohly na FP2 klidně přejít, čímž by se prodloužila jejich morální životnost... ale kdepak. Takže sice E66 si můžeš koupit po 3 letech i dnes, ale s vědomím, že její software se už 2 roky nevyvíjí...

Člověk si zase až tak nevybere. :-)
JJ, vím. Proto jsem Adroida nechtěl.

Nevím, co FP2 znamená konkrétně, ale aby to nebylo jako s iP - sice by to fungovalo, ale za cenu totální nestability systému. Já bych hlavně nechtěl tohle vůbec řešit.
Základní rozdíl ale vidím v tom, že Symbian je poměrně velmi otevřený a neomezovaný systém. Takže pokud funguje, nemám ani příliš zájem o upgrade fontů a takových věcí. To je ale zásadně odlišná situace od Androida a iOS, kdy updaty přináší povolování uměle zakázaných features, takže mám nějaký zájem na nich.
Back to basics.
Příčina -> následek
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Fun: kdyz te pozadam, abys uz zde v diskusi nepokracoval, vydrzis to? diky.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Ne, protože na tebe kašlu stejně jako ty kašleš na ostatní... Kdo seje vítr...
Back to basics.
Příčina -> následek
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Buď dobrý :D
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

ok, beru na vedomi, sem rad, ze je tu samozvany ochrance ostatnich.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

vem si prášek, meleš blbosti
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět