Gastronomické okénko

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Uživatelský avatar
vonkreuz
Letec
Příspěvky: 1136
Registrován: stř 08 srp 22:02

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od vonkreuz »

PP stejně vždycky co ho pamatuju tvrdil, že jidlo nemusí chutnat, hlavně aby zasytilo a dodalo sílu. :ymdevil: Takže je mu v podstatě jedno co baští, hlavně že je to teplý a má plnej břuch.
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16738
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od pavproch »

@vK: no a neska sem ten břuch plnej neměl, taxem si hned postěžoval...

@Brus: naopak, neska sem byl obsloužen rychlostí meteleskumbleskum (za 10 minut sem byl po mikro-obědě...)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Uživatelský avatar
ExFun
Letec
Příspěvky: 2117
Registrován: stř 02 bře 15:36

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od ExFun »

vonkreuz píše:jidlo nemusí chutnat, hlavně aby zasytilo a dodalo sílu.
a kvalitní živiny a bylo rychle vdechnutelné. V tom se s PP shodnu.

Sranda teď ve Vídni, kdy nám drahá objednala nějaký lanýžový dort. Vychutnávala si kousek asi 30min. Já na ni 28 min. čuměl, protože to bylo dobré, tak jsem stejný kousek za 2 min. vdechnul :D Vím, že byl dobrý, ale kdybyste mě zabili, tak si už chuť nevybavím. Nepamatoval jsem si chuť už 10min. po pozření, takže pro nás ne-gurmány nemá atribut chuť žádný smysl.
Back to basics.
Příčina -> následek
davson12
Autoškolák
Příspěvky: 41
Registrován: úte 11 úno 11:17

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od davson12 »

Pajjoun píše:Když tu padly ty brambory. Jak dlouho je vaříváváte? Nějak jsem na ně zapoměl, tak nevim, jestli je ta hodinová lázeň ve vroucí vodě nijak nepoznamenala. :D
Já je vařím a vyndám. Pak se kouknu jestli mám brambory a nebo bramborovou kaší :D
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16738
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od pavproch »

Právě sem požil..... restaurace Nautilus Krmelín..... fááááántastický špikovaný králík..... mňam..... :x
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16738
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od pavproch »

Neska sem byl snad po 10 letech zastavený v Melikaně na D1 (84km směr 100vježatá) a.... jo, drží pořád stejný vysoký civilizovaně evropský standard. :-bd
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Klarkova
Spolujezdec
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 13 říj 09:27

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od Klarkova »

Pajjoun píše:Když tu padly ty brambory. Jak dlouho je vaříváváte? Nějak jsem na ně zapoměl, tak nevim, jestli je ta hodinová lázeň ve vroucí vodě nijak nepoznamenala. :D
Jestli děláš kaši tak sis možná ušetřil práci se štoucháním :)
honziss
Letec
Příspěvky: 3570
Registrován: úte 08 bře 09:08

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od honziss »

O vikendu jsem by nakopci http://www.nakopci.com/ na novym podzimnim menu a bylo to skvely jako vzdycky, takze opet doporucuju B-)
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Uživatelský avatar
pavproch
Letec
Příspěvky: 16738
Registrován: pon 14 bře 20:41
Bydliště: m4Zlik + 3er = 2x N52B30

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od pavproch »

V pátek bylo martina, neska přijel na bílém koni, takže nezbylo než uposlechout tradici... pravda místo husičky byla kačenka.... s čebreným zelim a brknedlem..... :D

(a fčíl popravdě: konfitovaná kačení stehna z žabožroutské kunverzy.... ale bylo to dobré.... :ymhug: )
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Uživatelský avatar
oxik
Letec
Příspěvky: 1816
Registrován: pát 27 čer 10:30

Re: Gastronomické okénko

Příspěvek od oxik »

Dneska jsme s přítelkyní navštívili v ČB Fresh Food Festival, docela jsme si pochutnali.
Vepřové líčko po burgundsku, bramborový fondant
Hovězí pupek z belgického plemene s bylinkovo-smetanovým dipem a kořeněnou zeleninou pečenou na medu
Hovězi bacon cheeseburger s anglickou slaninou, gouda, domácí majonézou a bulkou
Miniburger z hovězího bio masa v domácí sezamové bulce s cukrovou cibulkou, čedarem a BBQ omáčkou

a třešničkou na dortu byl wagyu steak s teryiaki omáčkou udělaný od mistra Pohlreicha :x

Kdo máte možnost jít, určitě doporučuji
Odpovědět