Taky mám takovou zkušenost. Poměrně dlouhý podélný dráhy a velký, houbovitý odpory při řazení. Při bloumání po městě hodně špatný, ale s rychlostí, razancí a důrazem to začíná fungovat.mmira píše:Tak se chovalo snad každé BMW s manuálem, které jsem kdy zkusil. Někde to bylo lepší, někde horší, ale vždy to drhne a za studena obzvlášť. Chce to pořádné meziplyny.
BMW Divize
Re: BMW Divize
RWD
Proto BMW teď používá automatické mezimplyny. Cheap fix! Kdyby měli předesignovat celou převodovku a udělat ji tak, aby šlapala alespoň jako ty honďácký, tak to by do toho museli nasoukat pěkných pár Juro. Toho se už bohužel nedočkáme. Lidi zlenivěli, šlapat na spojku a řadit se jim nechce a nás enthusiastů je málo a pomalu vymíráme....mmira píše:Tak se chovalo snad každé BMW s manuálem, které jsem kdy zkusil. Někde to bylo lepší, někde horší, ale vždy to drhne a za studena obzvlášť. Chce to pořádné meziplyny.
d1.8t píše:Taky mám takovou zkušenost. Poměrně dlouhý podélný dráhy a velký, houbovitý odpory při řazení. Při bloumání po městě hodně špatný, ale s rychlostí, razancí a důrazem to začíná fungovat.mmira píše:Tak se chovalo snad každé BMW s manuálem, které jsem kdy zkusil. Někde to bylo lepší, někde horší, ale vždy to drhne a za studena obzvlášť. Chce to pořádné meziplyny.
...ale s rychlostí, razancí a důrazem to začíná fungovat............no jo, ale ze zkušeností vím, že to skoro každá převodovka. My tu ale probíráme BMW.... Tím jsem chtěl říct, že BMW by mělo být s technikou úplně jinde.
Naposledy upravil(a) olda dne pon 17 dub 12:01, celkem upraveno 1 x.
Rekl bych ze s m3 tu mam najeto nejvic ze vsech s zrovna manualni prevodovka byla nejlepdi, co sem kdy ridil... ve srovnani treba s 911 997, 340i atd... je teda ale pravda ze type r jsem nikdy nesedlal. Ale kazdopne to radilo krasne hladce, presne a bez toho gumovyho pocitu co popisujete... ten presne mam v 340i co ted poridil kolega.. doufal jsem ze u m140i to bude lepsi, kdyz ji ted chystam objednavat.
Olda- odkud jsi? Jak funguje u m140i zadni naprava, neni to uskalany jako byvaly starsi jednicky? Nide se to na vyzkouseni neda sehnat a s trakci ma obcas problem i x drive
Olda- odkud jsi? Jak funguje u m140i zadni naprava, neni to uskalany jako byvaly starsi jednicky? Nide se to na vyzkouseni neda sehnat a s trakci ma obcas problem i x drive
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Mini Cooper JCW
Musím tě tedy zklamat. 340i má stejný motor i převodovku jako M140i. Takže i řazení bude podobné. Tedy nic moc.Bond007 píše:Rekl bych ze s m3 tu mam najeto nejvic ze vsech s zrovna manualni prevodovka byla nejlepdi, co sem kdy ridil... ve srovnani treba s 911 997, 340i atd... je teda ale pravda ze type r jsem nikdy nesedlal. Ale kazdopne to radilo krasne hladce, presne a bez toho gumovyho pocitu co popisujete... ten presne mam v 340i co ted poridil kolega.. doufal jsem ze u m140i to bude lepsi, kdyz ji ted chystam objednavat.
Jak funguje zadní náprava? Uskákaná v žadném případě není. Zatím ale jezdím pouze v nastavení comfort a mám najeto necelých 1kkm. Bydlím na Hodonínsku. Dovoluju si poradit. Pokud nutně nemusíš mít manuál, zkus automatic. ZF 8 kvalt nemá chybu. Obzvlášť na dálnici paráda a klídek. Měl jsem ji v X5 a také všechny recenze ji vynášejí do nebe. Samozřejmě tam máš i možnost řadit manuálně páčkami pod volantem nebo shaltrpákou, když by tě to bavilo. V Británii velmi populární.
heh, bond se ted asi musi rehtat na cele kolo
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Sorry jako........to nebyl záměr...mmira píše:heh, bond se ted asi musi rehtat na cele kolo
Bond asi názor nezmění Jinak mám taky kontakt na kamaráda s M140i MT se svorem, kdybys chtěl, dej vědět.
Určitě s tím nebude mít problém a přes Brno jezdí celkem pravidelně.( pendluje OV - Praha).
Určitě s tím nebude mít problém a přes Brno jezdí celkem pravidelně.( pendluje OV - Praha).
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3