Výběr auta - co nejekonomičtější nejlevnější

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Slav3k
Autoškolák

Re: Výběr auta - co nejekonomičtější nejlevnější

Příspěvek od Slav3k »

Moc díky za vaše odpovědi! Cenním si toho.
Pár doplňujících věcí:
- Jezdím většinou po městě (Brno), potom jezdím k rodičům 60km od Brna a čas od času děláme výlety s kamarády (hory, na vodu, zahraničí) Takže by se hodil kufr. Nevím nakolik jsou ty požadavky protichůdné. Jestli by se mi třeba na ježdění po Brně víc nevyplatil nějaký skůtr :)

- Kolik peněz bych do toho chtěl vrazit? No zkrátka co nejméně. Zatím nemám vůbec představu, proto také zakládám tohle vlákno abych si představu udělal, kolik je levně a jestli to je pro mě teď strategické si pořizovat auto.

- kamarády co mají auto mám, a ptal jsem se i na servis těch kamarádů a jeden z nich mi řekl, že nemá dobrou zkušenost, že díly mu nabízely za strašně moc a přitom on si je zvládnul koupit odjinud mnohem levněji a pak si je nechal někde jen namontovat třeba ...

Nějaká fábka na plyn to by se mi možná líbilo. No zkusím omrknout nějaké bazary a snad si udělám představu. :)

PS: koukám že ten peguot 406 se dá pořídit za cca 18 - 20 k. To by bylo krásné. A všichni na to všude píšou chváílu a prý že to umí jezdit i za 6l/100 je to možné?

Díky Slávek
Já: Ford Galaxy mkII 2.3 107kw LPG/ben
Otec: Ford focus II r.v. 2006 combi 1.6
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Koncern PSA od roku 1991 vse zinkuje, takze to nerezne.
Doporucuju Xsara pred FL
nebo Punto II 1.2 44kw

Kup mensi a mladsi auto nez starsi a vetsi.
Na tom puntu udelqas rozvody za 2500kc, ma to vybavu,ten motor umi na okreskach jezdit za 4.5l benzinu
Kupuj od soukromniku, ne z bazaru

https://auto.bazos.cz/inzerat/73578821/ ... razeno.php
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Slav3k
Autoškolák

Příspěvek od Slav3k »

No to nevypadá špatně. Je pravda, že punto už jedno v rodině máme. Má ho mamka jako takové přibližovadlo. Máme i rodinného automechanika který nám to opravuje, což by byl cenný kontakt pro mě kdybych se stal vlastníkem punta.
Snad možná co by se mi líbilo, kdyby se to dalo dát do LPG a na střechu umístit zahrádku, popř rakev, aby se dalo vyjet na výlet s nákladem. Jenže zase takové plně naložené Punto na LPG s rakví na střeše, to už asi moc nepojede že?

Jsou tohle jen takové moje bláhové představy, nebo myslíte, že by se z punta dalo udělat takové trochu i expediční vozidlo na nějaký větší výlet? Které by sice nebylo moc pohodlné, ale já jsem na nepohodlí zvyklý. :D

Moc díky
Slávek
vonkreuz
Letec

Příspěvek od vonkreuz »

Vím o čtyřce, která horolezecké prázdniny strávila měsíc po Evropě ve staré Fiestě. Ti samí jezdili i n skialpy, lyže chycené na střeše vakuovými pracovními držáky na velké skleněné tabule. :D
Slav3k
Autoškolák

Příspěvek od Slav3k »

Haha, tady ty příběhy mám moc rád :D Sám jsem s kamarády podnikl třítýdenní roadtrip po balkáně ve stařičké felicii. Byli jsme 4. Měli jsme rakev na střeše a vubec nikdy jsme se nenudili :D
Odpovědět