Fukušima
Re: Fukušima
jen sem tipoval s ohledem na diskusi ohledne piva
me fascinuje, jak "radioaktivite" a jadernym elektrarnam rozumi kazdy. to uz je skoro jako s fotbalem.
srovnavat fukushimu a cernobyl v podstate nelze, spojuje je jen princip vyvijeni energeticke pary, vse okolo je uplne jinak. at uz je to konstrukce samotneho reaktoru, pouzite palivo, material a konstrukce moderatoru, zpusob rizeni atd.
celkove je diskuze na tema fukushimy problematicka, nikdo za nas tu nema podstatne udaje. a obavam se, ze jeste dlouho k dispozici nebudou. takze zbyvaji dojmy. sam jsem zkousel ziskat pres sve byvale spolustudenty, kteri v oboru zustali, nejake informace, ale ani oni nic poradne nevi.
sam si myslim, ze fukushima je pruser, ale ne takovy, aby se to nedalo zvladnout a soucasne aby to melo nejake velke nasledky. hlavne aby se z toho lidi poucili. jinak kazdemu, kdo by mel strach z tamniho uniku radioaktivnich latek, bych doporucil si nastudovat materialy ohledne obdobi 50. a 60. let, kdy se pokusne vybuchy provadely primo v atmosfere.
srovnavat fukushimu a cernobyl v podstate nelze, spojuje je jen princip vyvijeni energeticke pary, vse okolo je uplne jinak. at uz je to konstrukce samotneho reaktoru, pouzite palivo, material a konstrukce moderatoru, zpusob rizeni atd.
celkove je diskuze na tema fukushimy problematicka, nikdo za nas tu nema podstatne udaje. a obavam se, ze jeste dlouho k dispozici nebudou. takze zbyvaji dojmy. sam jsem zkousel ziskat pres sve byvale spolustudenty, kteri v oboru zustali, nejake informace, ale ani oni nic poradne nevi.
sam si myslim, ze fukushima je pruser, ale ne takovy, aby se to nedalo zvladnout a soucasne aby to melo nejake velke nasledky. hlavne aby se z toho lidi poucili. jinak kazdemu, kdo by mel strach z tamniho uniku radioaktivnich latek, bych doporucil si nastudovat materialy ohledne obdobi 50. a 60. let, kdy se pokusne vybuchy provadely primo v atmosfere.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
daleko vice by meli lidi na nasem uzemi resit radon, nez stopove zbytky radioaktivity z fukusimy. V ramci toho, ze v Brne jsem bezne merili hodnoty radiace v ovzdusi i 5x vyssi, nez v okoli 5-10 km od cernobylu, dela se obcas strasak z veci co nejsou.
nj, ja mam zase za sebou studium fyziky a chemicke fyziky, par zkousek z jaderne fyziky, ucinku ionizujiciho zareni na biologicke tkane, par skoleni na SUJBu pro nakladani se zdroji ionizujiciho zareni atd atd. presto se k problemu fukushima radeji nevyjadruji. neni k tomu dost informaci, co se tam ve skutecnosti stalo se lze jen domyslet a spekulovat.řidičBOB píše:mmira: já mám vystudovanou chemii (byť ne jadernou) a to je "věčný boj" mezi fyziky a chemiky - takže to ber prosím trochu s nadsázkou
Autoforum.cz
mne 3x vyhodili ze skol a fyziku sem mel naposledy v prvaku na stredni a chemii v osme tride.
ale no tak, radon realne je problem jen ve velmi malo oblastech a domech postavenych ze skvarobetonovych tvarnic, kde se do popilku dostalo neco, co nemelo. a neni problem se s nim vyporadat.goes píše:daleko vice by meli lidi na nasem uzemi resit radon, nez stopove zbytky radioaktivity z fukusimy. V ramci toho, ze v Brne jsem bezne merili hodnoty radiace v ovzdusi i 5x vyssi, nez v okoli 5-10 km od cernobylu, dela se obcas strasak z veci co nejsou.
a co se toho cernobylu tyce, nemam uplne aktualni informace, ale takto zlehcene bych to rozhodne nepodaval. v jeho okoli jsou stale oblasti, kam spadl grafit s navazanym spousta bordelem a tam to rozhodne zdrave neni.
Autoforum.cz
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
chemickou technologii jsem prodělal na střední...takže odtamtud to pivo...goes píše:jen sem tipoval s ohledem na diskusi ohledne piva
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda... Já fyziku rád neměl a proto jsem se pustil do jiného odvětví...mmira píše: neni k tomu dost informaci, co se tam ve skutecnosti stalo se lze jen domyslet a spekulovat.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
goes píše:mam zname prcujici primo v Cernobylske elektrarne a to hodne blizke a to jsou lide pomerne velmi kvalifikovani v problematicke jadernych elektraren.
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Deli: co Tě zaujalo? Že jsou to lidé prcující? Nebo, že tam pěstují čočku a okurky a pak to tady prodávaj jako baterky?
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time