Kabriolet s pevnou střechou 250-500tis

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Gunnik
Spolujezdec

Kabriolet s pevnou střechou 250-500tis

Příspěvek od Gunnik »

Dobrý den pánové, obracím se na Vás s prosbou o radu.

Plánuji druhé auto, ojetinu, která bude sloužit primárně na výlety a cestu do práce 20 km po městě, (bohužel pro něj) i v zimě. Právě z důvodu zimního období vyhledávám přímo s pevnou, skládací, střechou. Auto bude parkováno převážně venku.
Avšak už se trochu v nabídce ztrácím a o spolehlivosti jednotlivých motorizacích přehled nemám už vůbec, rady nedalekého agro-bazárníka mi také moc nepomohli. Budu vděčný o jakékoliv nasměrování co hledat, dále už jsem schopný si podrobnosti dohledat. Něco ve smyslu:"hele trojka má smysl jen s 6ti válcem, mx5 je slabá,..."

- ideálně kabriolet s pevnou skládačkou
- spíše Benzín, první auto mám naftový sedan se kterým se dá bez problému cestovat i dálky
- automat je přínosem, ale ne podmínkou, preferuji komfortní jízdu
- 125kw+
- stáří do 10 let
- 4 sedadla jsou opět přínosem, primárně bude auto využíváno jen vpředu, avšak 2 sedačky jsou dost omezující
- snad nikoho neurazím, ale nechci auto jako 307cc nebo opel astra.
- cenové rozmezí široké, pochopitelně nechci dávat víc než musím(což v případě bmw asi budu muset), strop 500tis.
- roční nájezd 20tis +-

Původní plán byla Audi A5, která by plně vyhovovala požadavkům, cena by se vešla, bohužel střecha jen plátěná... a nežli Variantu cupé s panoramatickým oknem, tak už si raději koupím klasicky sportback, což je zase mimo.
Volvo C70 na pohled pěkné, bohužel jen ropa, o spolehlivosti jsem toho moc nenašel
BMW 3. řady E93 zadní náhon určitě přínos, četl jsem spousty negativ kvůli nekvalitě a korozi podvozku - osobní zkušenost žádná. Motorizací také spousta, líbila se 320i, možná 330i?
Mercedes-Benz SL/SLK? zde by měl být výborný atmosférický motor, že ano?
Pokud seženu auto jen se 2 sedačkama, tak asi rovnou beru MX5 s pevnou střechou. Výkon se dá zkousnout a ušetřím spoustu peněz proti prémiovkám.

Je na trhu ještě něco dalšího?

Předem mnohokrát děkuji za jakoukoliv radu!
mmira
Moderátor

Re: Kabriolet s pevnou střechou 250-500tis

Příspěvek od mmira »

pred e93 krapet varuji. to auto je hrozne tezke celkove a ma pretizenou zad v okamziku, kdy je strech vzadu. jako 320i to bude brzda provozu, ani s 330i to moc nepojede. navic, prestoze to je RWD, je to skarede nedotacive.

C70 je jizdne fajn, jen ma nevy[inatelne ESP. pokud je zavrena strecha, dyzl nevadi, nejde slyset. se sundanou je to opruz.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Tady bych šáhnul po SLK ,měl jsem ho s vé šestkou 350 a jezdilo to příjemně,ale stačil by nějaký kompressor,to jezdí taky pěkně.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
lambdamen
Autoškolák

Příspěvek od lambdamen »

Koukni na Lexus IS, nejsem si jist generací, ale svého času před cca 5ti lety mě to velmi příjemně překvapilo. V6, 210k, pevná skládačka, jen automat v porovnání s bmw línější, ale nic hrozného.
Gunnik
Spolujezdec

Příspěvek od Gunnik »

mmira píše:pred e93 krapet varuji. to auto je hrozne tezke celkove a ma pretizenou zad v okamziku, kdy je strech vzadu. jako 320i to bude brzda provozu, ani s 330i to moc nepojede. navic, prestoze to je RWD, je to skarede nedotacive.

C70 je jizdne fajn, jen ma nevy[inatelne ESP. pokud je zavrena strecha, dyzl nevadi, nejde slyset. se sundanou je to opruz.
Děkuji, za radu. BMW jsem se nakonec dočetl, že prý jedině 6ti válec e46, ale to je opět jen pláťenka.
C70 ješte promyslím, zkusím v okolí nějaký bazar na projížďku. Nerad bych stáhl střechu a cítil se jak v traktoru. :))

970ka píše:Tady bych šáhnul po SLK ,měl jsem ho s vé šestkou 350 a jezdilo to příjemně,ale stačil by nějaký kompressor,to jezdí taky pěkně.
Děkuji, koukám že se dělá SKL jen dvoumístné. Případně jsem našel čtyřmístné CLK. Určitě se podívám více, děkuji!
lambdamen píše:Koukni na Lexus IS, nejsem si jist generací, ale svého času před cca 5ti lety mě to velmi příjemně překvapilo. V6, 210k, pevná skládačka, jen automat v porovnání s bmw línější, ale nic hrozného.
To už je cenově na hranici koukám, podívám se podrobněji. Také mnohokrát děkuji za tip!
Liqid
Dítě v autě

Příspěvek od Liqid »

EOS

Obrázek
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Stejná kategorie jako Astra ;))
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Gunnik
Spolujezdec

Příspěvek od Gunnik »

Děkuji pánové za rady a tipy.

Jen pro info, aktuálně jsem s nějvětší pravděpodobností rozhodnutý pro výše zmiňovanou C70. Zjistil jsem, že se dodává i v benzínové verzi, dále splňuje mnou požadovaný komfort s čtyřmi sedadly a pevnou střechou. "Jen" pětistupňový automat je prý velikou slabinou, nezbývá než zkusit v praxi jak mi bude vyhovovat a posléze se rozhodnu. V této cenové hladině se již pohybují i faceliftované vozy vyrobené po r.2010-2011 s nájezdem kolem 40-50tis km, to vypadá nadějně.

Ještě jednou Vám mnohokrát děkuji za cenné tipy!
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

je pravda, ze do C70 jsem realne usadil 4 dospele, vzadu dokonce sedel pan 180+ cm. to je opravdu ctyrmistne auto
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

C70 je zajímavý nápad. Není to určitě masovka, kterou má každý druhý.
Odpovědět