Vybirame bicykl
Re: Vybirame bicykl
KoPP píše:Jedinou výhodu pro běžného smrtelníka vidím, že u hydraulických je potřeba menší tlak na páku a hlavně to mnohem líp vypadá.
- mechanický kotouče jsou neskutečný klump vhodný leda tak před vesnickou diskotéku do 18-ti let
+1 s oběmaExFun píše:Koutouče na crossce jsou blbost. Pracné na údržbu i ošetřování, těžké. Stačí blbě položit kolo a trochu ohnout kotouč a vyřeší to až výměna. Brzdovka je taky třeba čas od času vyměnit... Pokud je vyhozené kolo a někdo zmáčkne omylem páčku (třeba při nakládání do auta) můžete kolo zrovna vzít do servisu, protože málokdo má doma nářadí a umí si brzdy odvzdušnit...
Nebo stačí si při mazání vidlice nebo řetězu si stříknout olej na kotouč a brzdy nebudou brzdit...
NIcméně kdo jezdí víc terén, na fullech bych nic jiného nebral - předvídatelný účinek za všech okolností a podmínek.
Pro rekreační jezdce mimo terén a v lehčím terénu jsou kotouče naprosto zbytečná, spíše problematická a neúměrně drahá věc.
Vana - já ve sjezdu v Orlických horách uvařil kotoučovky... resp. desky. Spravil to až šmirgl
Sám hrozně rád vzpomínám na hydraulické ráfkové (jezdil jsem je asi týden v hezkém počasí). Sám teď jezdím hydraulické kotouče a mám s tím jen samé komplikace. Párkrát ročně jedu takovým blátem že i kotouče umrtvím, takže jejich hlavní výhoda padá. Při nakládání do auta přední kolo sundavám, takže jsem už i zmáčknul páčku a kotouč už jsem také ohnul. Sice jen "trochu" a domů dojel, ale byl na výměnu...
2.9T RWD
jojo tady z těch důvodu někteří kulišáci jezdí jakési hydraulické ráfkové magury... brzdí to slušně (nevýhoda je potřeba bytelných ráfků = těžkých), brzdit jedním prstem a krátky chod není problém, utavit jsem je ještě neutavil, ale vypadjí blbě, což je teda v těžkým rozporu s tím, že teď jezdím tu a támhle a kdybych kupoval nový bike, tak bych měl velké duševní rozepře do čeho jít, ale nakonec by z toho asi vypadl pevný rám od duratecu, něco co nemá společnou páku brzd a řazení a slušná vidla. přec jen na ty moje hrc prc vyjíždky nemá cenu se tahat s fullem a ještě o něho pečovat. Ale kdybych to psal zítra tak je z toho nějaký full s kotoučama
Slow and serious
předpokládám, že potřeba měnit brzdovku a riziko při sundaném předním kole se netýká jen kotoučů, ale hydraulických brzd obecněExFun píše:...Koutouče na crossce jsou blbost. .... Brzdovka je taky třeba čas od času vyměnit... Pokud je vyhozené kolo a někdo zmáčkne omylem páčku (třeba při nakládání do auta) můžete kolo zrovna vzít do servisu..
mám tomu teda rozumět že na kole je jakákoliv hydraulická brzda nesmysl ?
kotouče na crossce sou fakt blbost... zato na bajku (mtb 26", které jezdí opravdu terénem) nikoli...
ref výměna brzdovky:
po šesti letech in(g)tenzivního provotu sem loni měnil brzdovku na Hayes Mag (a v podstatě to nebylo třeba, byla jak nová). Takže no fear.
ref zmáčnutá páka při vyndaném kole - u Hayesů opět no fear... šroubovákem lze snadno vrátit do normálu...
ref výměna brzdovky:
po šesti letech in(g)tenzivního provotu sem loni měnil brzdovku na Hayes Mag (a v podstatě to nebylo třeba, byla jak nová). Takže no fear.
ref zmáčnutá páka při vyndaném kole - u Hayesů opět no fear... šroubovákem lze snadno vrátit do normálu...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
aha, tak mimo jsem byl já - až teď jsem se koukl jak vlastně vypadá krosové kolo
já podle toho názvu myslel, že krosové kolo je do těžšího terénu
Ja jsem pri nakupu kola dostal takove plastove zarazky, ktere se pri vyndani kola vrazi mezi brzdove desticky, misto kotouce, a melo by to zabranit nechtenemu zmacknuti...
jj nazev mateVana píše:aha, tak mimo jsem byl já - až teď jsem se koukl jak vlastně vypadá krosové kolo
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Mate, ale v češtině, kde dostalo zvláštní význam slovo "krosit", což původní "cross" vůbec nemá.
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
(Moucha)
vyjdeme-li z prekladu slova cross a jeho vyznamu: http://slovnik.seznam.cz/?q=cross&lang=en_cz
pak z toho plyne, ze je to kolo, krizem urcenim. Tzn. je urceno vsude. Do terenu, na silnici, do vody i do vzduchu. Krizi se jeho vyuziti, proto ma od vseho neco a od niceho nic. Takovy univerzal uspokojic kazdeho, kdo nevyhledava jednoznacnou profilaci daneho kola. Da se s tim diky vzorku poholdne jezdit po silnici a zaroven se to neztrati mimo silnici a nepichne se hned galuska. A o to proste jde
pak z toho plyne, ze je to kolo, krizem urcenim. Tzn. je urceno vsude. Do terenu, na silnici, do vody i do vzduchu. Krizi se jeho vyuziti, proto ma od vseho neco a od niceho nic. Takovy univerzal uspokojic kazdeho, kdo nevyhledava jednoznacnou profilaci daneho kola. Da se s tim diky vzorku poholdne jezdit po silnici a zaroven se to neztrati mimo silnici a nepichne se hned galuska. A o to proste jde