Auto pre veľkého chlapa

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
gattsu
Spolujezdec

Re: Auto pre veľkého chlapa

Příspěvek od gattsu »

Ahoj kluci,
přihlásil jsem se jenom kvuli tomuto abych se podělil s mojí zkušeností.
Řešil jsem to samé před půl rokem. Jezdím měsíčně cca 8000 km, mám skoro 2 m a taky víc než metrák vážím (tlustý nejsem). Nicméně mě začali bolet záda z auta (Superb). tak jsem začal řešit že potřebuji něco větší a samozřejmě léčit záda. Záda jsem po půl roce dal do pořádku dornovou metodou (jinak jsem toho dost vyzkoušel). A jelikož potřebuji auto které zrovna moc nežere a byl jsem limitován určitou značku (a také cenou) zkoušel jsem následující auta: Audi A6, Q5 (na Q7 nemám 2,7 mega :(( ), VW Touareg, Tiguan, Touran, Sharan (Alhambra), Multivan, KIA Sorento, Ford S-MAX, Galaxy.

Tak jelikož potřebuji pohodlné auto (pro řidiče) , slušný výkon a kvalitu tak popíšu: Audi A6-sedím na zemi, moc nízko, nejde vzpřímeně sedět-hlava u stropu, stejné je to dál u aut Q5, Touran, Tiguan. Sorento ok ale obecně nic pohodlného. Smax a galaxy krátký sedák a divná pozice sedění. Od Multivanu jsem čekal víc místa a navíc je to krabice . Touareg byl dost dobrý ale pořád je to velké zvenčí ale nic moc uvnitř. Sharan/Alhambra je už jine kafe. Mista nad hlavou když sedím vzpřímeně cca 15 cm (bez panorama) sedák nic moc ale jízda a pro záda je to asi nejlepší co jsem našel.

tak že jsem se rozhodl pro nevého Sharana, 135 kw DSG Highlinev.... škoda že to není 3.0 TDI 200 kw :D nebo alespon to biturbo z passata jinak je to TGV na kolech a na záda moc pohodlné.
Do budoucna, pokud bych nejezdil tak moc bych se rozhold pro Touarega nebo SQ7 :D =)) (ojeté) nebo pro MPV nástupce ale silnější motor.
Obyč auta už jen to nastupovaní již není pro mě.

Ono si člověk sedne do každého auta, ale pak jsem moc daleko od volantu, hlava buď u stropnice nebo když položím sedák tak bolí za krkem (a u toho jsem jako kačer), v kříži jsem zlomený, nevidím na semafor.... O panoramatické střeše si můžu akorát nechat zdát.

Tak přeji všem pohodlnou jízdu
Stepan
Letec

Re: Auto pre veľkého chlapa

Příspěvek od Stepan »

To chce Evoque v cabriu a pořádnou čepici :D
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
Odpovědět