Seat obecně
Re: Seat obecně
I u letních je kuwa, ale kuwa rozdíl mezi značkama..... rozdíl šířky činné části gumy(tj. šírka v místě, kde se stýká s asfaltem) je u zadní PSS a P-Zero 255/30 R19 (m4Zlik) asi 1,5 cm ve prospěch PSS
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Sehnat aftermarket disky se stejnou šířkou i ET jako origo, je téměř nemožné. Je potřeba nejlépe prakticky vyzkoušet, jakou máš rezervu. Rezerva tam určitě bude, snad žádné auto nemá na origo discích slícovaná kola s blatníky tak, aby to bylo na milimetry. Jak už psal honziss, jedno kolo na nějaké prkno podepřené něcím stabilním, aby došlo k co největšímu křížení a doporučuju ještě nějakého pořádného pořeza do auta na nejbližší místo k tomu kolu, protože u těch tvrdších pružin to kolo zase tak nezaleze a protější už je dávno ve vzduchu - sama váha auta moc nestačí. Zvlášť takhle změřit předek, zadek pak už si jen spočítáš podle šířky a ET, jestli se nový disk vleze a máš vyhráno. A dát pak bacha ještě na ty gumy, jak píše pavproch, už jsem se s tím taky setkal, ale nepředpokládám, že to budeš lícovat na krev s blatníkem.Xaltotun píše:zaujima ma to ET, v technicaku mam uvedene tieto rozmery diskov
7,5Jx18 ET51
7,5Jx17 ET51
7Jx17 ET49
8Jx19 ET50
po bazoroch je plno origo audi/VW diskov ktore maju mensie ET, casto su aj nepouzite a za velmi dobru cenu
v praxi to znamena asi len tolko ze disk bude posunuty viac von z blatnika, teda by to mohlo aj lepsie vyzerat, a vojde aj 8J disk alebo sa mylim?
Predne je asi potreba si rozmyslet jestli mas ambice si nechat do TP zapsat dalsi rozmer.
Pokud k tem diskum dodava vyrobce typovy list i pro Cupru, pak by to melo jit. Ale koupit sadu disku a pneu a pak zjistit ze mi pri plnym rejdu a propruzeni predniho kola dre o blatnik, to bych asi nechtel. Navic se s jinou nez doporucenou sirkou a ET meni paka na uchyceni kola, se vsemi dusledky na tlumeni (tvrdsi/mekci) a zivotnost podvozku.
Jestli je ti vsechno jedno, a zalezi jen na vaze tak, BBS, Oz, Volk ... a dej si jen pozor kde pres noc parkujes.
Pokud k tem diskum dodava vyrobce typovy list i pro Cupru, pak by to melo jit. Ale koupit sadu disku a pneu a pak zjistit ze mi pri plnym rejdu a propruzeni predniho kola dre o blatnik, to bych asi nechtel. Navic se s jinou nez doporucenou sirkou a ET meni paka na uchyceni kola, se vsemi dusledky na tlumeni (tvrdsi/mekci) a zivotnost podvozku.
Jestli je ti vsechno jedno, a zalezi jen na vaze tak, BBS, Oz, Volk ... a dej si jen pozor kde pres noc parkujes.
Jiné ET a z toho vyplývající změna chování auta: m4Zlik má ultralehké a pevné OZ Ultraleggera (19", ET předních je přesně podle TP, zadní o jeden milimetr jiné než by podle TP mělo být - 39 vs 40 mm, zápis do TP jsem samozřejmě neřešil). Po nějaké době jsem m4Zlikovi dopřál podložky (5mm/kolo vepředu a 10 mm/kolo vzadu) a .... chování auta se rapidně změnilo k lepšímu (výrazné uklidnění při přejezdu příčných nerovností, větší plavnost, ale přitom tuhost v zatáčkách a při brždění - m4Zlik má kratší pružiny HR Sport a OEM adaptivní tlumiče - zůstala). Takže ano, jiné ET (podložky) změní chování auta...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
to bezesporu + to lépe vypadá
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Na Atecu Seat zrušil kvóty a nechal objednávky plynout...takže se dodací lhůta vyšplhala na 11-12 měsíců. Dneska pán na salónu řval, že "na blbej Seat čekat 12 měsíců? To jste se posrali, ne?"
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
To je dan za tu sirokou konfigurovatelnost. Ale jinak s nim souhlasim, kdyby mi tohle rekl prodejce uz me tam neuvidi.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
Fronta jak na Ferrari.
Proste auto emocion!
Koncern to ma zmaknuty.
Proste auto emocion!
Koncern to ma zmaknuty.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
...přijde i lepší doba. Velké firmy v automotiv průmyslu se už domlouvají, že ke konci roku to utnou, uměle vyvolají ekonomickou krizi.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Krize mohou rizene vyvolavat jen centralni banky.
Na to jsou nejaci dodavatele v automotive mali pani.
Nicmene montovnu zavislou na levnem exportu to poskodit muze, to zas ne ze ne.
Na to jsou nejaci dodavatele v automotive mali pani.
Nicmene montovnu zavislou na levnem exportu to poskodit muze, to zas ne ze ne.