Lampárna (stěžovatelna)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
oxik
Letec

Re: Lampárna (stěžovatelna)

Příspěvek od oxik »

"Socka" :D Musíš splynout s davem a čučet do mobilu, to je kůl
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Buď hrozně rychle čteš, nebo dlouho jezdíš B-)
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

oxik: jsem dlouho v metru, tam nemám data :D
MZ: Oboje, mám to asi hodinku sockou. Byt jsem našel v době, kdy jsem nevěděl, kde budu pracovat a moc jsem to netrefil ;;)

Ale na mě si nepřijdou. Koupím si Kindla B-)
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Uff...sockou jsem nejel řadu let :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

řidičBOB píše:Tak jsem si ťuknul své auto do kalkulačky na D dálničku a vypadla na mne maximální sazba 130€. Tak jsem si s tím hrál a zjistil jsem, že je prakticky jedno, zda mám EURO4/5 nebo 6 - prostě mám diesel, tak šup tam maximum! A zrovna v zemi, kde s tím začali podvádět, jsou teď největší dýzlobijci. Ten svět se fakt zbláznil!
Né, že by mne to sralo z finanční stránky - 130€ ještě mám...ale tenhle typ pokrytectví mi vážně pije krev.
Podívej se na to z pozitivní stránky ;) Lepší se ze špatné cesty vrátit než po ní tvrdošíjně pokračovat. Třeba se ten svět zbláznil při masovém rozvoji dieselů a teď přichází pomalu k rozumu :ymapplause:
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To jsou pořád stejné průpovídky. Diesel vždy své místo měl a má ho pořád...bych tě chtěl vidět, jako majitele firmy, kdyby ti autopark jenom 10-15 aut jezdil na benzín...když každý udělá ročně 50-80t km a šlo by to z tvé kapsy ;-)
Příklad: kolega měl G6 1.4TSI 160k (odhlédneme teď od faktu, že tam mě 2x nový motor a 3x repase), jezdil s průměrem 8,5/100. Teď má G7 2.0TDI 150k s průměrem 5,5/100. Ročně najede cca 55t km.
Kalkulačku snad po ruce máš :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Koruna na kilometru.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Takže za 5let slušný peníz ;-)
Já v tom ekonomický smysl vidím.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Ano, za současných podmínek ano. A ty jsou nastavené ve prospěch naftových motorů. Proto tě plně chápu. Pokud se podmínky nastaví ve prospěch třeba petroleje, tak se bude jezdit na něj. Jde o to nastavit podmínky tak, aby byl diesel, když ne nevýhodný, tak alespoň méně výhodný. Nebo ještě lépe nechat to bez ovlivňování. Pak se naše děti zbaví části sazí ve vzduchu. On už ten smog ve městech dohání i stvořitele dieselu na západ od nás. A ejhle, zjistili, odkud to pochází. Proto ten obrat. Btw nové náklaďáky nemají zfalšované emisní testy, a proto vypouští do okolí násobně míň sazí než třeba i nové osobáky. To překvapilo i mě, ač jsem odjakživa zapřisáhlý odpůrce dieselů v osobáku.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Ještě poznámka. Samozřejmě nemám klapky na očích, abych ze všeho vinil jen diesely, notabene pár let staré. Je to i politika naší vlády založená na spalování těch sraček, kvůli kterým se posunujou limity na jejich těžbu. A taky zavírání očí před kontrolou nafťáků 10 a více let starých. Je to taková tichá dohoda. Můžeš si provozovat, co chceš, hlavně když nám dáš hlas.
Odpovědět