Ahoj,
po pár jazdách na okruhu potrebujem vymeniť predné brzdy (kotúče aj doštičky). Za originál Brembá v Opli pýtajú 1 650 € (45 000 Kč), čo sa mi zdá iba za predné trochu prehnané. Na nejakých stránkach s dielami som našiel podľa OEM čísla také isté za 750 € (20 000 Kč), ale neviem či tomu môžem veriť, pretože to posielajú odniekiaľ z Nemecka a hlavne v Opli tvrdia, že tie brzdy sú robené na mieru iba pre nich.
Viete mi niekto odporučiť odkiaľ vziať nové, prípadne poradiť nejakú inú značku / typ bŕzd vhodných na bežnú jazdu aj okruh a ktoré nebudú stáť toľko, čo pomaly celé nové auto?
Astra j OPC brzdy
Re: Astra j OPC brzdy
Nevím, jak konkrétně tyhle brzdy, ale častoje ten OEM díl přesně tentýž jako v autosalónu, jenom na něm není fancy logo Audi/VW/Mercedes/Opel. Já jsem takhle kdysi ušetřil asi 20k při výměně spojky u dvojkové RS Oktávky.
To se Opel nestydí, na M135i jsem platil za přední, příplatkové drážkované kotouče s deskama okolo 20t.
Určitě si najdi odpovídající náhradu, každý kvalitní obchod ti doporučí nějaké kvalitní brzdy. Autosalonu Opelu bych se vyhl obloukem.
Určitě si najdi odpovídající náhradu, každý kvalitní obchod ti doporučí nějaké kvalitní brzdy. Autosalonu Opelu bych se vyhl obloukem.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
https://www.motora.cz/autodily?ArtNr=09 ... 0wodrJQK0w
kotouč 7500Kč/278€
https://www.motora.cz/autodily?ArtNr=P+ ... 0wodiYkJHQ
destičky za 1370Kč / 50€
suma 16400Kč resp. 606€
Dost možná by ti v servisu dali tyhle z aftermarket trhu a nafakturovali ty "originální". Rozdíl 1000€ bez práce se hodí ...
kotouč 7500Kč/278€
https://www.motora.cz/autodily?ArtNr=P+ ... 0wodiYkJHQ
destičky za 1370Kč / 50€
suma 16400Kč resp. 606€
od jiného výrobce asi jen tak nebudou, protože se dávají jen na Oplí OPC, tj. prodá se jich málo. Vývoj, testy a homologace by se jinému výrobci nezaplatily. Jinak bych se nebál je vzít jinde než v Opelu, bude to akorát zabalené do jiné krabičky za méně peněz. To se tak dělá, že výrobce dané komponenty dodá jeden a ten samý díl jak do autorizované sítě, tak na aftermarket trh.mano píše: ale neviem či tomu môžem veriť, pretože to posielajú odniekiaľ z Nemecka a hlavne v Opli tvrdia, že tie brzdy sú robené na mieru iba pre nich.
Viete mi niekto odporučiť odkiaľ vziať nové, prípadne poradiť nejakú inú značku / typ bŕzd vhodných na bežnú jazdu aj okruh a ktoré nebudú stáť toľko, čo pomaly celé nové auto?
Dost možná by ti v servisu dali tyhle z aftermarket trhu a nafakturovali ty "originální". Rozdíl 1000€ bez práce se hodí ...
Naposledy upravil(a) eLzyx dne úte 31 led 19:43, celkem upraveno 4 x.
Volvo S60 2.4T
VW T2
VW T2
OPC Opel má plovoucí kotouče. A to bývá za ranec u všech výrobců.M.Z. píše:To se Opel nestydí, na M135i jsem platil za přední, příplatkové drážkované kotouče s deskama okolo 20t.
Volvo S60 2.4T
VW T2
VW T2
-
- Adept autoškoly
Mano, po kolika kilometrech ti ty brzdy odešli? Popř. kolik z toho byl normál provoz a kolik okruh?
Mám najeto 20 tisíc km, běžný provoz (ačkoliv teda prudké decelarace z vysokých rychlostí jsou asi na denním pořádku ) a dle servisu jsou destičky v háji a je nutná výměna za cca 10 tisíc Kč. Nikde na netu nemůžu za boha tak drahé destičky najít, nevím upřímně co teď mám dělat
Mám najeto 20 tisíc km, běžný provoz (ačkoliv teda prudké decelarace z vysokých rychlostí jsou asi na denním pořádku ) a dle servisu jsou destičky v háji a je nutná výměna za cca 10 tisíc Kč. Nikde na netu nemůžu za boha tak drahé destičky najít, nevím upřímně co teď mám dělat