Moje první auto...
Re: Moje první auto...
ano da sa auto zivit a servisovat lacno, ale tym padom uz kasli na obuchany 20rocny baworak
a pozeraj po niecom, co dokaze jazdit aj inde nez len na pumpu a do servisu
Punto
napr. http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... to/8712928
ale urcite aj lepsie kusy su
ja som tiez student, mam favorit, ale keby ho zivim sam tak by asi viac stal ako jazdil a to si myslim ze lacnejsie auto na servis neexistuje
1500 - plna nadrz
250 - poistka mesacne
takze ked najdes nejaky kompromis medzi objemom benzinu v nadrzi a penazi v penazenke, smelo do toho ale zas sa moc nepovozis
a pozeraj po niecom, co dokaze jazdit aj inde nez len na pumpu a do servisu
Punto
napr. http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... to/8712928
ale urcite aj lepsie kusy su
ja som tiez student, mam favorit, ale keby ho zivim sam tak by asi viac stal ako jazdil a to si myslim ze lacnejsie auto na servis neexistuje
1500 - plna nadrz
250 - poistka mesacne
takze ked najdes nejaky kompromis medzi objemom benzinu v nadrzi a penazi v penazenke, smelo do toho ale zas sa moc nepovozis
merlin: Jak se říká: kdo chce kam, pomozme mu tam Zkušeností tu zaznělo dost, ja bych do BMW s rozpočtem pár desítek tisíc za rok nešel. Ale pokud je o tom tazatel rozhodnutý, pak mu nezbude než popřát hodně štěstí, třeba to vyjde
No to máš těžké, říká se tomu zkušenosti.. Když se svým rozpočtem směřuješ do auta, které bude cca 20 let staré, tak se dá čekat, že s největší pravděpodobností bez chybičky nebude.. Realita bude taková, že se na něm mezitím vystřídalo pěkných pár generací normálních a poté začínajících řidičů, kteří nejméně v 50% případů na údržbu těžce kašlali a jakžtakž se to sflikovalo pouze před dalším prodejem.. Auto, které sjelo z linky před tím Tvojím vyhlédnutým už se někde rozpadlo rzí a to co jelo za ním skončilo na šroťáku, protože se ho už ani nevyplatilo opravovat.. Navíc si vybereš značku a typ, kde je víc než jisté, že v minulosti toho konkrétního auta bude minimálně jeden závodník amatér, nějaká ta bouračka a odfláknuté opravy..masterjackass píše:od auta ke kolu... to máme rychlý sešup.... no tak tedy chápu, že 3000 neni moc, ale každý nějak začínal a jsou pryč doby, kdy bylo cool mít Rapida, na kterým jde opravit vše samo. Ten Nissan Sunny ze předu vypadá docela... solidně, ale zezadu to je fakt děs. Zajímavý kandidát si myslím by mohlo být BMW E30 1.8iS ... díly na to stojí pár korun a dá se levně sehnat v dobrým stavu... tak tedy ještě uvidím u čeho opravdu skončím, třeba vážně u toho kola... kdo ví, každopádně jsem si myslel, že auto se dá živit a starat se o něj docela levně, ale někteří uživatelé tohoto fóra my to vylíčili tak, že mít 30 dětí neni nic hroznýho jako si koupit starý BMW za 20 000Kč
To je prostě realita, smiř se s tím. Moje první auto, které jsem si mohl dovolit, víc stálo než jezdilo.. Poruchy přicházely v souladu se zákonem schválnosti vždy v pátek večer a některé jeho mechanické součásti jsem brzo znal lépe než leckterý mechanik.. Většinu věcí jsem si na tom spravoval sám, ale byly i takové, které vyžadovali odborníka a další finance.. Člověk byl rád, když občas nalil do nádrže benzín za pár stovek a ono ho to někam i dovezlo, ale stejně na to nikdy nezapomenu, bylo nejlepší, protože bylo první..
Kolik toho umíš sám opravit na BMW? Máš zdroj levných náhradních dílů? Bude Tě to bavit pořád opravovat? Pokud ano, tak jdi do toho, ale počítej, že opravovat bude co.
Pokud ne, tak vem rozum do hrsti a kup něco co sice nebude cool a super, ale bude to v dobrém stavu a případné opravy nebude těžké, ani drahé řešit.. Pár dobrých tipů tady zaznělo..
Za tohle opravdu díky, už dlouho jsem se tak dobře a srdečně nezasmál..masterjackass píše:kdo ví, každopádně jsem si myslel, že auto se dá živit a starat se o něj docela levně
Naposledy upravil(a) Mr.Semtex dne ned 27 bře 15:02, celkem upraveno 1 x.
Naposledy upravil Mr.Semtex včera, dnes a zítra, celkově neupraveno 3x
proste za 20 se da koupit vymazlene facko, co bude hrave slouzit dost let. Nema MI, nejede, ale funguje a opravit se da za 4 koruny.
S Favem opatrne Dojem s nim neudelas, to je pravda, ale nejede? Nechtej, abych udelal video s Favem, na kterem bude videt, ze pro bezproblemovy rychly presun po bezne silnici postacuje jeho cca 60 koni na 900 kg vice nez dostatecne
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
Ono už chtít koupit prestižní auto s pořádným MI, výkonem a sportovním feelingem za cenu slušného kola je docela odvaha.
Předpokládám že pokud měsíční příjem je 3000, tak že je celé neinvestuješ do auta. To by byl trochu nesmysl. Kolik Ti teď z těch peněz zbývá?
Sám bych vyřadil potencionální servisní vraždy: M-B, BMW, Audi, všechny japonce, korejce, angličany...
Za 40 by se mohla nechat sehnat slušná Astra, možná první Focus, Fabie...
Jinak 170km měsíčně se dá ujít i pěšky... To je cca 2000km. u 20 let staré vraždy budeš rád, pokud ji po týdnu až dvou stání vůbec nastartuješ...
Předpokládám že pokud měsíční příjem je 3000, tak že je celé neinvestuješ do auta. To by byl trochu nesmysl. Kolik Ti teď z těch peněz zbývá?
Sám bych vyřadil potencionální servisní vraždy: M-B, BMW, Audi, všechny japonce, korejce, angličany...
Za 40 by se mohla nechat sehnat slušná Astra, možná první Focus, Fabie...
Jinak 170km měsíčně se dá ujít i pěšky... To je cca 2000km. u 20 let staré vraždy budeš rád, pokud ji po týdnu až dvou stání vůbec nastartuješ...
2.9T RWD
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Chce to mít posvěcený...a když se mu to začne srát, tak řekne, že mu tohle poradili na fóru, že on by si takovou blbost nikdy nekoupilmerlin píše:Chces za kazdu cenu BMW, tak to chapem ja! Len nerozumien naco sa tu potom pytas
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
vymazlenej fukzol nebo filckrston je dobrý nápad, stačí se juknout co na to stojí koplet výfuk, brzdy, spojka, tlumiče... všechno tak 30% toho, co to stojí na E36 a když odlovíš nějaký hezký kousek tak bude sloužit (pravděpodobnost 6-ti závodníku v TP je minimální u iS toto téměř hraničí s jistotou). Holku (nebo kluka, dle libosti) uženeš i na jiné věci než na bávo... a hlavně s ní budeš moct někam vyjet a ne ji jen říkat, počkám jak dopadne sportka a pak to vytáhnu z garáže.
co takovej trojkovej golfík?
jinej motor třeba a něco takového:
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... lf/8497315
btw znám jistého zeleného formana a pak jistou červenou felicii, která bývavala nejrychlejším vozem na cestách (s vyjímkou dálnic) a v jednom i druhém majitel zažil nejednu hezkou chvíli
co takovej trojkovej golfík?
jinej motor třeba a něco takového:
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... lf/8497315
btw znám jistého zeleného formana a pak jistou červenou felicii, která bývavala nejrychlejším vozem na cestách (s vyjímkou dálnic) a v jednom i druhém majitel zažil nejednu hezkou chvíli
Slow and serious
Nedávno jsem někde viděl na prodej slušný Nissan 100NX GTI za cenu kolem 10 tisíc. Není to sice moc hezké auto, ale je to targa s dobrým motorem...A uživit to jde i při bídném rozpočtu, sám jsem býval důkazem.
Ain´t nobody got time for that
100NX je opravdu ošklivé auto a hezčí je snad i felda.
A s tím servisem bych to také neviděl tak růžově neviděl. U auta za 10 tisíc může být prvotní servis mnohonásobkem pořizovací ceny.
Obzvlášť v čechách při nevyužívání alternativních zdrojů jako je ebay...
A s tím servisem bych to také neviděl tak růžově neviděl. U auta za 10 tisíc může být prvotní servis mnohonásobkem pořizovací ceny.
Obzvlášť v čechách při nevyužívání alternativních zdrojů jako je ebay...
2.9T RWD