Rapid Liftback 1,2tsi

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
ctrl_j
Letec

Re: Rapid Liftback 1,2tsi

Příspěvek od ctrl_j »

bojler píše:Napises "MY2015", rozebiras mesic nabehu a pritom pry myslis nic nerikajici rok vyroby. Jeden z byvalych kolegu byl schopny napsat Ceska narodni banka a.s., tak proc ne. :D

Co se kotoucovych brzd tyka, tak narazit na kus bez nich je dost obtizne. Holou verzi Basis jsem videl jenom jednou a Reference je dostala v akcnim paketu za 0Kc cca pul roku po uvedeni na trh. Ale ano, formalne v zakladu pro 63/66kW nejsou.
Protoze v diskusi s laikem mi prislo ucelnejsi napsat rok vyroby, ktery v inzeratech identifikuje snadneji nez rok modelovy. Jsa zvykly pouzivat jinak „MY“ jsem to holt zapomnel zmenit.

Mesic resim ze stejneho duvodu. V inzeratech je casto uvedene do kdy plati STK a da se z toho dovodit termin registrace, pripadne bazarnici rovnou uvadi kdy slo auto do provozu. Sice se to presne nekryje s vyrobou, ale u koncernu se na auta ceka, tam se na sklad jako jinde nevyrabi, takze rozdil je minimalni.

Zari jsem zminoval z duvodu formalniho konce EURO5 az od zari 2015…
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
bojler
Pan Řidič

Příspěvek od bojler »

Uplne nejspolehliveji se to pozna z VINu. Registrace je dobre voditko, ale bezne auta na salone stoji nekolik mesicu.

TMBEB6NH3H4xxxxxx je VIN Rapidu a pismeno H oznacuje MR2017. Auto tedy ma nove motory u VIN s pismenem od G dale na teto pozici.
driver
Letec

Příspěvek od driver »

1.2 TSI v Rapidu máme jeden v vozovém parku. Poslední model FL varianta s 6q převodovkou. Není to denně v provozu spíš víkendy.
Spolehlivost zatím OK, motor zatím ok, podvozek je divný. Není špatný. Ale nemá moc komfortu i díky 16" diskům a profilu pneu.
Zbytek auta je famózní. Pro lidi co měli Felicii, nebo Fabii1 fakt špica autíčko. Máme tu nejvyšší výbavu tak tam je všechno a hned to působí jinak. Spotřeba, lze jezdit pod 5L, stačí chtít, ale běžně na to není čas, takže se jezdí 5-7, čili okolo 6ti. Ten rozvor znamená vzadu pro dva královské místo a to se jedná o mini auto, a kufr taky paráda (Liftback) Platil jsem předváděčku, ceník byl okolo asi 500 už nevím přesně a platil jsem necelých 400, téměř nejeto, ale dlouho stál. Kdo je zvyklý na drahá auta, ocení jednoduchou konstrukci. Přední podvozek z Fabie, zadní z O1, tam není co pokazit, servis za babku! Totéž brzdy, atd..
Ta výbava dělá auto a tohle se povedlo. Jestli bude motor OK, tak StartStop je deaktivován a velká spokojenost. Těm, co chybí na trhu držáky typu Octavia1 bych okamžitě doporučil jít do Rapida. Octavia1 byla ještě dražší a měla na zadních místech MNOHEM méně místa na délku. Co se týká místa na šířku vzadu pro tři, je to malé úzké auto, vlezou se tam na převoz po městě, ale né k moři to je logické u všech konkurentů. Pokud se takové auto někomu hodí, tak musí být spokojen až na tu cenu.
Toledo je podle mě atraktivnější, výhodnější, nabízí myslím už i LED potkávací za příplatek, ale pro mě je důležité, že cinknu do servisu a vše šlape téměř dokonale, Škoda má servis až na některé myšky slušný. Ale vyžaduje to se na to skutečně dívat poctivě optikou levných malých autíček. Třeba pro ženskou. Pak je to auto fakt výborné.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

500 k za nové "malé autíčko" je pro vás levné?
To jste na tom finančně velmi dobře, ale většina lidí s vámi asi souhlasit nebude.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
Odpovědět