Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Hon na piráty

Příspěvek od řidičBOB »

...až na fakt, že v civilizovaném světě tě zastaví až ve chvilí, kdy přestupek spácháš a nikoliv kvůli podezření a začnou ho hledat až po zastavení.
Ale pokud je policajt alespoň trochu schopný definovat důvod zastavení, tak byť si myslím, že to buzerace je, v klidu to dám. Ale pokud začne pindy typu: já mám právo vás zastavit a důvod vám nemusím sdělovat...tak němůže očekávat vlídné jednání i ma druhé straně. Takový klíč na kola nebo měrění hloubky dezénu pohledem, to pak již celé jenom degradují do roviny sračky.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Jasně, příjemný to není, ale přecijen pokud se chci vysírat, tak musím vědět, že mám všechno v cajku nebo jak se chovat, když všechno v cajku nemám.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Neznam zacatek pribehu, ale predpokladam, ze ridic nesouhlasil s obvinenym z prestupku a hlidka zjevne nemela dukazni material pro postoupeni do sr a zacla prudit. Zastaveni z duvodu podezreni z prestupku nebo z duvodu silnicni kontroly ma urcite nalezitosti, ktere musi hlidka dodrzet, coz se zjevne nestalo. Ja bych uz v prvni minute videa vytacel 158 a dozadoval se dalsi hlidky.

Tech co by se nechali je mi uprimne lito.
R4...258k
R3...261k
EV...264k
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Každá situace je jiná, ale mě vždy zastavovali za jízdy z důvodu, že měli pocit, že jsem jel (dle jejich vyjádření) hrozně rychle, nebo mě zahlídli bokem na kruháči :D apod.
Vždycky se mi vyplatilo na začátku skoro nemluvit a nechat je vyřvat, nakonec se uklidnili a skončilo to domluvou. Dokonce mě ani nenechali vyložit kufr, při požadavku na rezervu, což jsem chtěl udělat :ar!
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
retron
Letec

Příspěvek od retron »

oni jsou totiz posledni dobou nejaci haklivy a mysli si, ze si podobnym chovanim zjednaji respekt, ovsem je to prave naopak
velmi casto jedou podlimitne nebo "dle jejich tacho" a nelibe nesou kdyz je nekdo predjede, byt v ramci povolene rychlosti a ac nemaji zadnou techniku na mereni tak zacnou s tim, ze jsem jel nadlimitne. nacez zacne prave podobna buzerace dychani/lizani, povinna vybava. me se to stalo na D1 0km, odstavili me, dokonce jsem argumentoval, ze mi to neprijde moc bezpecne stat v odstavnem pruhu, kde je okolo provoz 100+, pry ze se nemusim bat maji preci zapnute majaky. chovali se arogantne, ja zachoval klid, i po té co tvrdili ze vyhodnoceni testu bude trvat 15 minut, nakonec to do peti minut bylo, jeste buzerovali krz vestu tak jsem jim ukazal dalsi tri a odlisnou podobenku v ŘP. nakonec me sledovali skoro az domu, jestli precijen neprovedu nejaky prestupek.
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

ctrl_j píše:Spoljaric (autor videa) zacal vysirat, tak mu hlidka oplatila stejnou minci.
To je ovšem hrubá neprofesionalita.
ctrl_j píše:Pokud je nekdo o pulnoci zastaven na beznou kontrolni kontrolu a hned predjima, ze jde o sikanu apod.
Pokud je někdo o půlnoci zastaven na "běžnou silniční kontrolu", tak to JE šikana nejhrubšího zrna!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Hlavně, pokud policajt nechtěl být za šaška, co dělá jenom ramena, když odhlídneme od (ne)profesionálního provedení kontroly, tak si měl opatřit náležité důkazy, které by tvrzení policistů o finálním přestupku, kterým byl nezajištěný pes, potvrdilo. To šlo udělat, jak psal ctrl_j nebo dokumentací uvnitř vozidla. Každý, kdo přepravoval zvíře podle předpisů (a dělá to zejména kvůli sobě a zvířeti) přece ví, že zádržný systém vyžaduje upevnění na pás + postroj na psa - a to vše zabere docela dost času, aby se to vše uvedlo do funkčního stavu, jak vyžaduje zákon.
Ale rozumím, že když už to bylo asi třetí podezření ze spáchání přestupku během jedné kontroly, že už to nebylo ono :-)
Oba aktéři videa to nevzali asi za správný konec - autor videa asi viděl pár Majků na YT, což by ještě bylo omluvitelné. Policista je ale školený na takové situace a měl by jednat zcela profesionálně, bez emocí a bez ohledu na to, s jakým blbem zrovna jedná. Takhle jsou jenom k smíchu a respekt si rohodně nesjednají.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Policajt se na oko tvářil, jako že je nad věcí a rádoby vtipkoval, ale ve skutečnosti už byl odvařený a chvílemi musel hledat správná slova, která stejně nakonec stála za prd.
On si fakt myslel, že řidiče nějak umatuje? Akorát bude zdržovat a otravovat všechny kolem, včetně správního.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

...do správního to nedojde. Naštěstí existují články řetězu, které takové sračky eliminují a oznámení skončí v koši a občas za takový šlendrián dostane policajt i přes prsty.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jo - statistiky jsou horší než si stanovili :D

BTW: jeho PP lítá tedy rychlejc, i když mu to zrovna zákon neumožňuje :D
A je jasné, že rychlost zabíjí! ^:)^
No pain, no gain.
Vespa time \m/