Rychlodotazy

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Rychlodotazy

Příspěvek od řidičBOB »

Má někdo zkušenosti, jak je to v Rakouských velehorách, když mají značku užití sněhových řetězů a člověk má 4x4 s uzávěrkama? Vyžadují řetězy bez výjimky?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jak je to dnes nevím, mohlo se změnit, před cca 10-ti lety vyžadovali
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

bo italové kouknou, řeknou, že tam je hodně sněhu, já řeknu, že to vím a jsem ready...a oni mávnou, ať tedy jedu :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

frantíci jsou strikní i dnes, stačí 5cm sněhu na asfaltu a (i když máš 4x4 na zimních gumách) bez řetězů tě nepustí ani omylem
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

no jo, frantíci - auto bez řetězů ne, ale čmoudy bez dokladů totožnosti, to jo :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Která varianta je efektivnější?
1. Nechat topení v obytném prostoru 24 hodin na konstantní teplotu. Topení v podstatě spíše temperuje místnost.
2. Na noc topení vypnout. Topení v noci netopí, ale o to musí naplno topit víc ráno a doběh je i během dopoledne.
Dík za názory.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

efektivnější na co?

na spotřebu energie? na lidský pocit (teplo/zima)?

pro určení, co je výhodnější na spotřebu energie je minimálně potřeba znát, jaké jsou "náběhové" křivky topení, zdali při ranním "dohánění" teploty regulátor dovolí nebo nedovolí větší výkon topení apod....

obecně ale (čistě z hlediska spotřeby energie a odmyslím-li nuance zmíněné výše) by mělo "jen denní" uspořit nějaký ten kiloJoule ....
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Jo, jedná se mi o úsporu energie. Ráno regulátor nic neomezuje, tak topení jede hned naplno, aby se dosáhlo co nejrychleji nastavené teploty. Čili taková jízda vyhodit kvalt-dojezd na volnoběh a zase plnej plyn. Pak mi přijde lepší to nechat pořád temperovat. Jiná věc je delší několikadenní nepřítomnost. Ale tady jde o nějakých 10 hodin přes noc. Z hlediska pohody užívání mi vychází líp varianta stálého temperování obýváku i pracovny. Tím, že topení maká naplno, hodně vysušuje vzduch.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Když jsme u topení, před časem jsem se přestěhoval do hezký novostavby, zarazilo mě, že tam není žádnej centrální termostat.. dají se ty obyč termohlavice nahradit za nějaké chytré, co se dají třeba ovládat přes wifi? Páč na víkend tam nebývám a při příjezdu je tam 17°C, tak bych si třeba zatopil dopředu..

Jinak můžu říct, že je to celkem peklo, postaveno duben 2016, větralo se jak o život a okna, byť mají nahoře ventilaci neustále otevřenou, se rosí, ráno ta voda stéká na parapet a nasákne to do sebe zeď..
pucvol
Autoškolák

Příspěvek od pucvol »

Odvlhčovač - mám výkonnější typ s tepelným čerpadlem, používali jsme jej taky po dokončení stavby, nebyl problém 10 l vody denně, jinak známý má nějaký menší typ který není tak výkonný a může běžet nonstop. Programovatelné hlavice nabízí třeba Conrad.
Odpovědět