Deli píše:já jí používam pár měsíců a zatím spokojenost, tak právě nevím, jestli jít do té E72, jestli to nebude spíš horší... ona ta Nokia jde taky pěkně do kelu
Kvůli EK bych to rozhodně nechtěl. Já sám jsem jí dřív měl - vydržela cca 20 dní a pak šla z domu, což je u mne podprůměr... Ale N8 vydržela ještě míň
@ Řidič Bob>
To jsem přehlédl. Ale s dovolením ta slova budu brát s hodně velkou rezervou... už jen kvůli tvrzení o absenci autofocusu u foťáku, který tam samozřejmě je.
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
ExFun píše:A to teprve MS, který místo aby vyladil jejich funkčně perfektní WM, nasadil WP pro uhrovité puberťáky
Je škoda, že jsem na to došel pozdě, ta komplexnost Windows Mobile mě totiž poslední dobou začala lákat. Takže o Windows Phone, který se mi na první pohled líbil svým grafickým provedením, nemůžu pro jeho přesimplifikovaný, až blbuvzdorný přístup zřejmě uvažovat. Ze stejného důvodu pro mě byl vždycky nemyslitelný i iPhone.
(Moucha)
Mně se na E71 jen tak trochu nelíbí ty dvojfunkční klávesy - vypadají totiž úplně stejně jako na levnější E51 a rozhodně nedosahují elegance provedení z E66.
(Moucha)
Ovšem celočerné provedení rozhodně sluší víc E71. Naproti tomu E66 v provedení full black je celkem plytká oproti ostatním barevným variantám. A to je přece tak pěkný telefon... Pěkný a funkční zároveň... což je kombinace tak vzácná, že je právě kvůli tomu problém najít schopného náhradníka, až bude třeba...
(Moucha)
To pak dává smysl. Softwarové problémy s E52 se reportují celkem často (ono je to taky tím, že ten model je poměrně masově rozšířen) a autofocus mu skutečně chybí - ten však žádná E5x neměla; i u E66 byla jeho náhlá přítomnost celkem překvapením.
Na druhou stranu bych v případě problémů v první řadě hlídal, jestli mám aktuální verzi software. Zvlášť u Nokie je tohle celkem podstatné - ta má totiž u řady svých modelů vypouštět je ven dříve, než je software vyladěn. Dochází k tomu hlavně ve chvílích, kdy se přechází na nový feature pack. S E66 a E71 byly ty samé problémy a dneska jsou oba plně funkční. Takže přehrávat a aktualizovat - to se zkrátka musí a tipuju, že tak 75% nokiářů to vůbec nedělá.
(Moucha)
SFzN: jasné - aktualizace je u Nokií povinnost...pokud tedy aktualizace venku je... Dříve byly aktualizace hodně časté, ale dnes už nějaké chyby nikomu moc vrásky na čele nedělají. U N8 jsem čekal (s tlf v šuplíku) přes měsíc, zda dojde k nápravě dosti zásadních chyb, leč marně. Ani nevím, zda už je venku. Nokie mám v oblibě hlavně kvůli tomu, že jako jediné tlf fungůjí zcela bez problémů s HF sadou PREMIUM ve vozech Škoda a VW.
Co se týká E71, tak s tou jsem byl spokojen a pryč šla pouze kvůli mé úchylce - častá výměna telefonů. E72 mi fakticky nic převratného vůči E71 nepřinesla. Ale v podstatě dobré aparáty to jsou oba.