Volkswagen obecne

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Re: Volkswagen obecne

Příspěvek od Snowman000 »

budik píše:Poradíte někdo jak nejlépe připojit VW Discover Media+ na internet? Měl jsem za to, že to bude jednoduché, pořídím USB modem (např. Huawei E3372h), zapojím a hotovo. Ovšem z USB modemů prý funguje pouze originální VW Car Stick, který ale zase neumí LTE (pouze 3g). V Německu to většinou řeší USB modemem s WLAN hotspotem (např. Huawei E8372, ten ale u nás není k dostání). Discover Media+ se pak připojí přes WiFi.
Máte někdo tip na ověřené řešení? Pokud jde o IT, jsem tak trochu mimoň... Přes telefon to připojovat nechci, chci řešení napevno v autě pro případ jiného řidiče, který nemá mobilní datový tarif.
Viacmenej vsetky moznosti su tu vypisane:
DM ide jedine s Car Stickom, mozem ale skusit preverit ci sa nechysta jeho "update" na LTE.
Jedinym inym riesenim fakt ostava USB modem (myslim, ze ich je viac a nie len Huawei), pripadne akykolvek telefon na ktorom ide vytvorit wifi hotspot, ktory by bol napr. non-stop zastrceny v USB...

rB. ma Discover Pro a Premium bluetooth sadu, ktora ma ale obrovsku nevyhodu len jedneho USB ;)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Díky za odpovědi, budu tedy hledat USB modem s WLAN hotspotem - ale ideálně takový, který nemá vlastní baterii (aby fungoval jen když je USB pod proudem a nevysílal pořád). Proto na německých fórech prakticky všichni jdou do toho Huaweie E8372, který je ideálním řešením. Budu holt muset najít nějakou alternativu...
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

V zasade pokud je original Car Stick 3G only, tak v ceskych podminkach je to uplne naprd a externi reseni je pro tebe tim lepsim resenim za kazde situace.
Tady ti to E8372 neprodaji?

//update: Podle sheetu neumi ani jedna ze tri verzi te E8372 pasmo 20 (800 MHz) = nebrat.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Pásmo 20 (800 MHz) je pásmo, ve kterém jede LTE v CZ? Už jsem se zaradoval, že to mám vyřešené...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Snow: já mám v USB strčené stejně napájení na Brodit. A další mi nechybí... Používám spíš SD kartu nebo muziku rovnou z tlf.
Origo to umí taky jenom 3G, ale na to, co jsem od toho zatím potřeboval, to úplně stačí.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

rB: Jo niekomu to jedno USB staci, ale aj tak nechapem preco nie je aspon moznost dostat k Premium sade druhe USB...
Od 45/16 uz je aj LTE
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

To já ještě nemám :-( Ale zeptám se, zda jde udělat upgrade...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

budik píše:Pásmo 20 (800 MHz) je pásmo, ve kterém jede LTE v CZ? Už jsem se zaradoval, že to mám vyřešené...
Primarni pasma jsou celkem tri: 20 (800 MHz), 3 (1800 MHz), 7 (2600 MHz).
Tech 800 MHz je naprosto nejzasadnejsich protoze se pouziva na dlouhe spoje v krajine, tam se na 3G uz nikdy neupgraduje a rada vysilacu tam bezi v rezimu GSM/EDGE + LTE.
Pokud ti budou chybet frekvence 1800 a 2600 tak to do budoucna neni ideal, ale tyhle frekvence bezi v oblasti vetsich sidel kde uz pokryti 3G povetsinou bylo, tak to tam neni tak tragicke.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Snowman000 píše: Od 45/16 uz je aj LTE

To jsi psal ohledně Car Sticku?
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

bych vyse recenemu od ctrl_j pridal, ze pasmo 800 Mhz prechazi na TV signal, ted ho operatori meni za ve svete obvyklejsich 900 MHz
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět