Pneu koutek

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: Video a Nordschleife, the best of

Příspěvek od Vrooom »

EL_XEL: Jsou to gumy za 2,5 k, takze urcite nic top, ale za ty prachy jsou asi fajn. Sam o nich uvazuji na predek, jak sedim vzadu, tak by asi ani nevadilo jestli nejak huci, stejne to tam neuslysim :-D Pry funguji progresivne a jsou predvidatelne, coz by se mi asi libilo, akorat se bojim aby auto nebylo na mokru nedotacivy. Jeste bych bral i yoko AD08R, ale cena je uz dost vysoka 4,5 k za guma ...
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Kámoš měl AD08 a ten na ně dštil jen oheň a síru :) - hlavně kvůli bočnici. Na mokru jsou AD08 určo lepší než federaly, ale na sucho jsou federaly hodně slušný, minimálně na úrovni AD08R - spíš si ale myslím, že díky tvrdší bočnici mírně lepší. Jsem s nima měl nejlepší čas v mostě 1:57.8 a to by prostě jen tak nějaký žvejkačky nedaly. Ono taky dost vypovídá, že když se člověk projde po parkále na Ringu tak na nich jezdí skoro 50 % aut.

Pro sebe to mám rozdělený na opravdové semi alá BF-goodridge g-Force R1 (nepoužitelný v provozu), pak někde vidím Kumho V700 , SportCup2 (cena pro mě u obou trochu mimo) a pak obyč semi nebo lepší UHP alá Falken Azenis, AD08R, Federal 595 RS-R, Nankang Sportnex NS-2.

Jen pro dokumentaci toho o kolik jsou 595 RS-R lepší než obyč UHP: tak mezi 595 RS-R a Yoko S.Drive byl rozdíl v časech v Mostě v ctr (stejný nastavení auta, rozdíl ve skills řidiče 3 měsíce) docela propastných 2,6s na kolo.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Nevím, jak AD08 (starý model), ale současné AD08R určitě měkkou bočnici nemají, naopak. Jezdím druhou sadu.
:ar!
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Jo to nevím - to asi může být pravda, to co jsem psal se vztahuje na AD08 - R neznám.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Ja byl ted v servise delat geosku a nejak dosla rec na gumy a typek s STI si ty yoka hodne chvalil. Akorat, pry hodne huci.
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Vroom: A když jsme jezdili v Mýtě, tak jsi něco slyšel?

Nemám nejtišší auto a nejsem na hluk pneu citlivý, ale osobně bych ta Yoka za hlučné gumy neoznačil, byť jsem ty výtky stran hlučnosti už slyšel z více stran. U mě se podle mě chovají tiše.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

Vroom: z gumama je to těžký, často člověk na jeden typ slyší úplně protichůdný názory. Navíc každýmu sedí něco jinýho, takže je těžký nějaký objektivní soud. Kdyby nebylo cenovýho kritéria tak gumy alá Sport Cup 2 jednoznačně vedou, ale v kategorii cena/výkon jsou vítězové RS-R případně ty Nankangy.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Spectral píše:Vroom: A když jsme jezdili v Mýtě, tak jsi něco slyšel?
Ne, ale mel jsi je jen vepredu, ne? Jeste rikal, ze mu fungovaly hezky i na mokru. Ale na me jsou uz asi prilis drahy ...
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

JJ, jenom vepředu, ale tak kdyby hučely, tak hučí i vpředu, ne? :)
Yoka jsou na mokru (jen mokru, ne na vrstvě vody) skvělá, ale samozřejmě zásadně limitovaná, když je vody hodně, to pak aquaplaning přichází rychle.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Nevim jak moc predni gumy ovlivnuji hluk, ja menil zadni a tam to bylo hodne znat. Pomlouvali nejaky pirelky nebo micheliny cupovy, ze grip fajn, ale ma to jen polovicni vzorek a hned jsou fuc.
Odpovědět