Male auto na cesty ale s vysokym podvozkom

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
xerxes
Spolujezdec

Male auto na cesty ale s vysokym podvozkom

Příspěvek od xerxes »

Zdravim vsetkych. Zaregistroval som sa na tomto fore, pretoze planujem kupit auto a nemam skoro ziadny prehlad o roznych sucasnych znackach a modeloch, technologiach atd.. a potrebujem poradit konkretny najlepsi model.

Ojazdene, rozpocet 150-170000 Kc (6000 eur)
Male a lacne, vacsinu casu sa budu vozit iba 2 osoby, mozno casom pribudne dieta
Maly batozinovy priestor nevadi
Benzin
Kazdy den idem k domu priblizne 300 metrov do mierneho kopca po polnej ceste v pomerne zlom stave - zatlacene velke kamene, vyjazdene kolaje a vymole, casto hrube blato, teraz v zime sneh. Toto musi auto zvladnut.
Zvysok jazdy 85% mesto, 15% dialnica
Preferoval by som skor "mestsky" dizajn vozidla (teda nie napr. Lada Niva), tiez nemam rad robustne SUV
Lacny servis
4x4 by pomohlo, no nie je podmienka, podmienka je skor robustny podvozok, kvalitne capy a tlmice co nieco vydrzia.

Vdaka.
janjan
Mistr volantu

Re: Male auto na cesty ale s vysokym podvozkom

Příspěvek od janjan »

tady asi není moc o čem debatovat - Fiat Panda nebo Suzuki Jimmy / Samurai / Ignis / Vitara / možná i SX4
kosto
Autoškolák

Příspěvek od kosto »

K tomu SX4 mozes pozerat aj Fiat Sedici, su to rovnake auta. A skor naopak pri Suzuki by som sa pozeral hlavne po SX4, ostatne spomenute modely su bud uz stare (Ignis) alebo to su viac SUV/offroady nez auta do mesta (a nova Vitara stoji asi 3nasobok rozpoctu).
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Minulá Panda 1,2, 4x4 pokud není nezbytné, tak bych se mu vyhnul, hodně ubere dynamice a žere to.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
xerxes
Spolujezdec

Příspěvek od xerxes »

Diky za tipy, ak 4x4 ma taketo znatelne nevyhody, tak asi radsej nie. Pozeram ze pri SX4 sa da pouzitie 4x4 vypnut, to by bolo idealne.

Co poviete aj na Dacia Sandero? Cena je viac nez priazniva..
kosto
Autoškolák

Příspěvek od kosto »

Takmer vsetky v sucasnosti predavane auta so 4x4 su v skutocnosti predokolky, ku ktorym sa automaticky pripaja zadok. Vacsina ma moznost zapnut len cisto pohon prednej napravy. Oproti 4x2 to stale bude mat o malo vyssiu spotrebu, ale realne ten rozdiel nie je velky.

Co sa tyka Sandera, zalezi, ci rozmyslas nad novym alebo jazdenym. Nejaka skladovka Sandera Stepway by momentalne naozaj mohla byt za dobru sumu. Pri Dacii treba pocitat s tym, ze je to lacne auto a podla toho aj vyzera. Zatial som s Daciou ziadne problemy nemal a mozem odporucat (momentalne jazdim na Dustri, Sandero som nikdy neskusal).

Pri jazdenych Daciach mi ceny oproti novym az tak super nepridu.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Pokud je za tyhle prachy nové Sandero, tak je to optimální volba, připlatil bych klimu a máš dobrého služebníka.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Pindica předch gen 1,2i v Climbingu (4x4) = naprosto ideální kandidát.... (jednu už mám doma skoro 11 let, takže vím, znám.... důvěrně)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět