BMW Divize
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: BMW Divize
Z fota toho moc vidět není...ale snad vidím dobře, že rána šla někam na kolo k A sloupku + dveře? Světlomet bude taky v řiti. Odhad 350 může být vcelku reálný - záleží, co všechno tam bude špatně, resp. jak velká rána to byla a kam až to došlo.
Oprava by se realizovala z POV nebo HAV?
Odhad opravy se opět bude odvíjet od míry poškození a také od skladové dostupnosti dílů. Není to koncern, který má téměř 99% dílů do druhého dne v servisním místě. Vím, že BMW má občas problémy a díly jim padají do skluzu. To se samozřejmě zjistí, až do naházejí do systému, co vše bude nutné - čili auto odstrojit. Tipuji, že kdyby všechno dobře šlo, tak 3 týdny bych počítal určitě.
Oprava by se realizovala z POV nebo HAV?
Odhad opravy se opět bude odvíjet od míry poškození a také od skladové dostupnosti dílů. Není to koncern, který má téměř 99% dílů do druhého dne v servisním místě. Vím, že BMW má občas problémy a díly jim padají do skluzu. To se samozřejmě zjistí, až do naházejí do systému, co vše bude nutné - čili auto odstrojit. Tipuji, že kdyby všechno dobře šlo, tak 3 týdny bych počítal určitě.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Nebo tě možná chtějí natáhnout, přecejen, kdyžs měl na nové BMW...
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))
nevím proč, ale nezobrazuje se celý, posílám to znovu, snad to bude vidět více. Mám jen povinné(doufám, že zkratka je to POV), řekli, že to bude v hotovosti, s tím taky počítám. O opravu a ani cenu mi moc nejde, spíše právě hledám možnost jak to prodat a koupit si nový auto. A právě "počítám" jestli za něj dostanu nějakou normální částku, nebo třeba za to dostanu 200-300k, to bych potom zvážil možnost opravy.
Stepan: Možný to je, u těhle dealerů nikdy nevíš.
P.S dveře zůstaly bez šrámů, rána šla kousek nad dveře, jak píšeš u předního levého kola
Stepan: Možný to je, u těhle dealerů nikdy nevíš.
P.S dveře zůstaly bez šrámů, rána šla kousek nad dveře, jak píšeš u předního levého kola
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No, poničené je to dost... Koukám i práh, kapota...dveře budou hlé na 100% taky. Jsou venku i nějaké bagy?
Spíš mi šlo o to, zda jsi viníkem nebo ne.
Když to budeš prodávat neopravené, tak bych to viděl na cenu někde kolem milionu (pokud nejsou venku airbagy)... Nastřelil bych 1,1 na začátek.
Spíš mi šlo o to, zda jsi viníkem nebo ne.
Když to budeš prodávat neopravené, tak bych to viděl na cenu někde kolem milionu (pokud nejsou venku airbagy)... Nastřelil bych 1,1 na začátek.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
jj ten boční(nebo prostě u okna) byl venku...Bohužel to byla srážka s tramvají, moje první taková větší nehoda za XXlet řízení. Tím se dostávám k další otázce. Dneska jsem byl nahlásit u dealera událost a řekli mi, že bez havarijní nic ode mě nepotřebují(chtěli vědět případně, kde u jaké pojišťovny to mám). Nemusím někde hlásit a případně vyřizovat škodu tramvaje? Dostal jsem od policie sepsaný papír, kde byla vyčíslené škody apod. s tím, že to musím do 14 dnů nahlásit pojišťovně. Jsou to možná blbé dotazy, ale tohle jsem nikdy nevyřizoval.
P.S jinak cenu jsem doufal v cca 700k.
P.S jinak cenu jsem doufal v cca 700k.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Ajajaj...srážka s TRAM to může komplikovat, bo ta je vcelku těžká a zpravidla páchá větší škody i při malých srážkách - ta energie prostě musí někam zmizet.
Fakt je otázkou, zda bude funkční převodovka (automat to může hodně rozhodit) a také by mohl být problém s přední nápravou, pokud je to xDrive. Vše je opravdu otázkou odstrojení a zjištění skutečných škod. Bag také není levná sranda... Takže tady bych to viděl minimálně na těch 350. Tím pádem i cena poškozeného vozu bude spíš pod mega než nad. 700 je určitě reálná cena v každém případě. Pokud na ten prodej nebudeš spěchat, tak podle mne i o dost výš. Pokud se toho budeš chtít zbavit hned, tak za 700 to půjde rychle.
Pokud nemáš HAVarijko, celou škodu budeš platit ty - u svého vozidla.
Škoda na TRAM půjde z tvého POV - a zde musíš nahlásit své pojišťovně, že jsi byl viníkem dopravní nehody.
Vyčíslení škody na protokolu od policie není nijak směroplatné - to je jenom neodborný odhad, který nemá žádnou váhu.
BTW: není rozumné, mít nové auto v této hodnotě nepojištěné havarijně.
Fakt je otázkou, zda bude funkční převodovka (automat to může hodně rozhodit) a také by mohl být problém s přední nápravou, pokud je to xDrive. Vše je opravdu otázkou odstrojení a zjištění skutečných škod. Bag také není levná sranda... Takže tady bych to viděl minimálně na těch 350. Tím pádem i cena poškozeného vozu bude spíš pod mega než nad. 700 je určitě reálná cena v každém případě. Pokud na ten prodej nebudeš spěchat, tak podle mne i o dost výš. Pokud se toho budeš chtít zbavit hned, tak za 700 to půjde rychle.
Pokud nemáš HAVarijko, celou škodu budeš platit ty - u svého vozidla.
Škoda na TRAM půjde z tvého POV - a zde musíš nahlásit své pojišťovně, že jsi byl viníkem dopravní nehody.
Vyčíslení škody na protokolu od policie není nijak směroplatné - to je jenom neodborný odhad, který nemá žádnou váhu.
BTW: není rozumné, mít nové auto v této hodnotě nepojištěné havarijně.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
nad havarijné jsem přemýšlel, ale ještě si ho nestačili udělat je to "vážně vtipný", protože za tolik let jízd, nikdy žádná nehoda, druhé/vedlejší auto, proto ten odklad-teď už vím, že se má u těch dražších aut dělat rovnou.
Je to Gran Coupé 420 xd, automat, pokud za to dostanu těch 700k, s radostí ho pustím pryč. Bál jsem se, že za něj dostanu třeba jen cca 200-300k. Protože si ho pak může ten dotyčný koupit, opravit a snažit se prodat jako "skoro" nové.
Každopádně mockrát děkuji za rady a odpovědi!
Je to Gran Coupé 420 xd, automat, pokud za to dostanu těch 700k, s radostí ho pustím pryč. Bál jsem se, že za něj dostanu třeba jen cca 200-300k. Protože si ho pak může ten dotyčný koupit, opravit a snažit se prodat jako "skoro" nové.
Každopádně mockrát děkuji za rady a odpovědi!
420 GC za 1,6 - to jsi to v konfiguratoru při objednání trochu naložil... na to by se kupec mohl najít.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Za kilo jsem před lety prodal Roomster, co šel 5x přes střechu...takže tohle za 200-300 by muselo být total na maděru
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
mesyase musí v BMW milovat. Už je třetí bavorák, který podle fóra v posledním půl roce koupil. Bond má konkurenci
2.5T, 2x2.0TDI, 2,8DC incoming))