První auto do 50-60t.

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
ev3dave
Dítě v autě

První auto do 50-60t.

Příspěvek od ev3dave »

Dobrý den,

v první řadě se omlouvám, pokud tady tohle téma bylo již řešeno - o čemž nepochybuji, že bylo, ale bohužel jsem jej nedohledal.

Teď k věci - Plánuji si koupit svoje první vlastní auto. Vzhledem k mému věku bych samozřejmě chtěl něco alespoň lehce výkonnějšího. Mezi moje prvotní návrhy patří BMW (316/318, Citroën C5, Ford Focus/Mondeo...) Také jsem přemýšlel, že bych si nechal dovést auto z Německa, ale obávám se, že vzhledem k nízké ceně auta by se to nevyplatilo...Leč na mobile.de mě několik kousků opravdu zaujalo - obzvlášť BMW. Mé požadavky by byly následující :

• Rok výroby 2003+
• Počet najetých km. do 150t.
• Výkon alespoň těch 110 koní. Doteď jsem jezdil s Opelem Astrou (2.0 diesel, r.v 1998).
• Cena maximálně do 50-60 tisíc (Vím, že to není moc, ale současná situace mi bohužel více nedovolí. :D )

Tyhle požadavky samozřejmě nejsou naprosto dané, budu rád za jakýkoliv návrh, či radu. Pokud auto bude mít nejatých 160t. a rok 2002, tak mě to nijak nerozhodí. :))

Auto bych využíval na každodenní jízdu, ale nikoliv na dlouhé vzdálenosti. (Tipuji, že za rok najedu zhruba 15t. km). Jelikož na to mám ještě pár let, tak si dovolím říct, že upředňostňuji pohodlí a požitek z jízdy nad praktičností auta.

Moc děkuji za jakoukoliv radu či komentář.
Kavis
Mistr volantu

Re: První auto do 50-60t.

Příspěvek od Kavis »

Ocekavat od 13-15 let stareho auta v cene bedny oranzovych sodovek 150kkm je asi celkem nerealne. Ale jinak focus nebude uplne spatny napad, pokud si pohlidas korozi.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

Poslední Xsara v benzínu a ještě zbyde
Pak Focus 2001 až 2004 čili po FL
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
Shirako
Autoškolák

Příspěvek od Shirako »

Nezpomeň, že pokud máš skutečně 50-60k tak musíš koukat po autě tak za 40, abys měl na prvotní servis. Jinak si zaděláváš přinejmenším na drahé problémy. A pokud chceš BMW tak s autem za 50-60 si připrav dalších 50 na okamžité opravy. ;)
julijuli
Spolujezdec

Příspěvek od julijuli »

Mám podobné požadavky jako zakladatel a taky budu ráda za vaše tipy...
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

O víkendu jsem známému koupil xsaru 1.6 benzín 80kw rok 2003 najeto 190 4x abg tempomat klima el okna jasná historie na zimních letní kola k tomu. Auto nebourane. Nejake mouchy samozřejmě má. Ale za 35 myslím že luxusní koupě
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Eda
Mistr volantu

Příspěvek od Eda »

Kalousek super, za par korun a verim ze toho najezdi jeste dost za minimalnich nakladu. Ale mam obavu ze to neklapne, tady se hleda, nutno dodat ze bohuzel, BMW a vykon 110 koni+ :)
M140i
Honda PCX
Civic 1.4i
ex e36 328i
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 970ka »

V tom případě bych kouknul po něčem takovém,jen ten výkon prostě v těchto cenách moc není,

https://auto.bazos.cz/inzerat/68332007/ ... VA-STK.php
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
tomyx
Autoškolák

Příspěvek od tomyx »

ev3dave, nechci kalit vodu, ale požadavky fakt nereálné nebo naivní, co takhle chvíli jezdit sockou a pošetřit další pade? Doporučuju si vždy připočítat cca 30% z ceny auta na servis po prodeji, protože pokud opička nedostane banány, uteče:-)

Jen tak obecně co by bylo fajn udělat po koupi auta ať prodávající tvrdí co chce..náplně (mot. olej, převodovka, nemrz. kapalina), filtry vzducháč, kabiňák, palivák, svíčky, někde rozvody!! Vhodná je kontrola a servis brzd (rozhýbání, čištění, desky+kotouče možná výměna). Potom kontrola podvozku(tlumiče, pružiny, čepy, ložiska, prasátka a ostatní. U pekáče za 50k, tam může naskákat třeba 5 nebo 50 dle značky a rozsahu. Vzhledem k tomu, že je reálné, že s pekáčem bude muset nový majitel dříve či později na STK, doporučuju kontrolu rozsahu koroze a jen to skáče... A pak přijde jaro a je nutné pořídit nové PNEU:-)

Asi jsem to vzal moc zhurta, tak se omlouvám :-D
Odpovědět