Pneu koutek

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Spectral
Mistr volantu

Re: Pneu koutek

Příspěvek od Spectral »

Nepřezuli jste už někdo na Nokiany WR A4 (nikoliv D4)? Je to letošní novinka, chápu, že nikdo nemá zkušenosti se zimním provozem, ale zajímá mě právě chování těch gum v současném počasí - sucho. Věřím, že na sněhu a břečce budou OK, ale nechci zažít tu nepříjemnou nejistotu a nervozitu zimáků na suchu, jako loni na Conti TS850P (a to byly taky performance zimní, určené na sportovní jízdu a silná auta). Nenašel jsem na ně bohužel zatím ani žádné testy...
Díky
:ar!
michmika
Adept autoškoly

Příspěvek od michmika »

Spectral píše:Nepřezuli jste už někdo na Nokiany WR A4 (nikoliv D4)? Je to letošní novinka, chápu, že nikdo nemá zkušenosti se zimním provozem, ale zajímá mě právě chování těch gum v současném počasí - sucho. Věřím, že na sněhu a břečce budou OK, ale nechci zažít tu nepříjemnou nejistotu a nervozitu zimáků na suchu, jako loni na Conti TS850P (a to byly taky performance zimní, určené na sportovní jízdu a silná auta). Nenašel jsem na ně bohužel zatím ani žádné testy...
Díky
Mám je a kvůli nějakým pracovním věcem jsou už na autě. První pocity (+- 300 km) jsou takový, že ta guma je minimálně na suchu skvělá. Nepíská, neklouže, ale zároveň to není taková ta žvejkačka jako to některý zimáky dovedou. Na mokru je taky úplně v pohodě.

Myslím, že to je kvůli vzorku, a jsem zvědavej, co to bude dělat na sněhu. Na mokru a suchu ale zatím na jedničku!
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

michmika: Děkuji převelice! To mě potěšilo a ujistilo ve výběru, zkusím je.
:ar!
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Lidi, tak včera mi obuli nové papuče, jak jsem se zde ptal o radu - Nokian WR D3 (Vyrobeno v Rusku).
Nevím, jestli něco nepokazili, ale při rozjezdu po nezpevněné cestě mi úplně vibruje volant i na dvojku. Nevím, jestli je to normální. Jsou to moje první, zimní, nové gumy. Nikam to netáhne, nehlučí, ale prostě se dost opírají do volantu.

Současně s výměnou dělali i geometrii, vyvážení kol a vyměňovali čep řízení a spodní uchycení motoru, které bylo volné.
budik
Pan Řidič

Příspěvek od budik »

Pokud vibruje jen při rozjezdu tj. při ustálené rychlosti už ne, tak bych chybu hledal někde jinde než v pneu. Mimochodem já mám (resp. už je dojíždím) WR A3, taky vyrobené v Rusku, a nikdy s nimi nebyl problém.
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Obecně je to citlivější, než staré pneumatiky. Při rozjezdu to pociťuji nejvíce, ale všiml jsem si, že jak jsou ty tenké záplaty na silnicích (Taková černá, tmavá čára. Vypadá to, jakoby někdo silnici svařovat :D. ), tak to vyloženě slyším, jak to brousí.

A vibruje to jen na šotoline. Při rozjíždění na silnici to nic nedělá.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Tak ja objednal vcera 4 kusky Nokian WR A3 195/50 R15...ked mi boli dobre na Bavoraku, tak Mazde by stacit mohli :)

EDIT: Tak WR A3 v mojom rozmere uz su nezohnatelne (za rozumny peniaz) tak nakoniec objednane WR D3, tak snad nebudu uplne ze zle :-?
Naposledy upravil(a) Snowman000 dne sob 05 lis 10:31, celkem upraveno 1 x.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Snad to Nokiany vydržely.. neuchází..mám to radši nechat zout a zkontrolovat? (uvnitř byla celá nezrezlá část)

Obrázek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak které na zimu...235/50 R18?
Conti WinterContact TS850
Michelin Alpin PA4
Pirelli Scorpion Winter
Jedinou podmínkou je nízká hlučnost!
No pain, no gain.
Vespa time \m/
matar
Autoškolák

Příspěvek od matar »

Dnes obouvam 225/40 R18 Dunlop WinterSport 5, tak dam pak reference.
Odpovědět