Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
aikoN
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od aikoN »

driver píše: Kolik bys řekl rychlost a odstup na Videu? 130kmh a 100m? Řekni.
Auto s kamerou jede 135 tacho na tempomat.
Rychlost zabíjí!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Je jedno, kolik jedou a jakou mají vzdálenost. Btw: druhá veličina není zákonem nijak upravena. Half tacho si schoff do Německa. U nás platí pouze fakt, že musíš být schopen zastavit....bla, bla - žádné 2s a ani half tacho.
Hele, řekni mi: fakt vidíš na videu souvislé proudy vozidel, kterých rychlost závisí na rychlosti vozidel před nimi nebo jenom plácáš dokola ty blbosti, abys byl nějak zajímavý?
Asi každý, kdo má ŘP se zaschlou barvou a IQ >80, by měl poznat, co je to "kolona" ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Fakt mne fascinuje, jak jsou lidi schopni se rozjet do křižovatky na červenou (hnědá O3) nebo jí bezstarostně projet (auto s vozíkem)
x_x
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

neska odpo: u nás na dědině kopou vodu, takže sou světla.... dojíždím k nim (hned jak ňa pustili ze špitálu, taxem se šel kuknúť na fabryku) a blikla čebrená, tak poctivě zastavím.... zezadu od Rožnova přijelo asi 7 aut a fšici do jednoho tu čebrenou vyignorovali, ňa objeli a jeli dál.... sem si připadal jak pyloth francouzského <!> i dyž sem seděl v italovi...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

Mozna jsi jim ten semafor zaclonil a mysleli si, ze to je jen pokazeny, odstaveny fiat, tak te objeli :)

A vubec.. pekne me tam s tim serou a kdyz tam jedu nekdy mimo "vetsi" provoz, tak tu cervenou ignoruju.
Pravda vyděsí
driver
Letec

Příspěvek od driver »

BOB: Ty pořád neakceptuješ jiný názor, a mylně poukazuješ na nějaký narcismus, když Ti stále píšu argumenty.
Tak naposledy.
Roomster nezpomaluje proto, že ho to baví ale proto, že dodržuje bezpečnou vzdálenost.
Pokud tohle akceptuješ, tak se tvoří proudy vozidel.
Co vlastně rozporuješ?
To, že proud vozidel při rychlosti 135kmh tacho znamená, že má odstupy?
Ti fakt tvrdíš, že proudy vozidel při rychlosti 135tacho znamenají, že je odstup 5-10m tak, aby se tam nikdo nezařadil, jako na jižní spojce, když stojíš a popojíždíš?
driver píše: Kolik bys řekl rychlost a odstup na Videu? 130kmh a 100m? Řekni.
aikoN píše: Auto s kamerou jede 135 tacho na tempomat.
řidičBOB píše:Je jedno, kolik jedou,
musíš být schopen zastavit
vidíš na videu souvislé proudy vozidel, kterých rychlost závisí na rychlosti vozidel před nimi
poznat, co je to "kolona" ;-)
SPS 90 se umisťuje do vzdálenosti 80m
Roomster náhle sníží rychlost na přibližně 130kmh gps, z předchozí asi 150kmh gps
a má před sebou vozidlo ve vzdálenosti asi 100m. To je důvod, proč tak činí.
Já tvrdím, že SE JEDNÁ O SOUVISLÉ PROUDY VOZIDEL, protože naplňuje paragraf:
taková hustota provozu, že se vytvoří souvislé proudy vozidel, v nichž řidič motorového vozidla může jet jen takovou rychlostí, která závisí na rychlosti vozidel jedoucích před ním, mohou jet motorová vozidla souběžně.

Ještě dodatek.
Když jedeš se soupravou, tak máš przdnou dráhu při 130kmh mnohem větší, a mluvím o tom, co ty pořád vytahuješ: "stačí, že to ubrzdíš" On to totíž ten roomster přesně naplňuje
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano, neakceptuji tvé argumenty, jelikož si je účelově vykládáš k situaci na videu. Skutečnost, která tam je vidět, je zcela odlišná. Tvůj výklad by totiž znamenal, že prakticky každý provoz na víceproudé komunikaci, je souběznou jízdou...jelikož zde za bezpečnou vzdálenost odhaduješ 100m, ale může být klidně i 200 nebo 300m. Navíc účelově dovozuješ, proč řidič Roomsteru brzdil. Ale mohl klidně brzdit i proto, že mu přišla sms/telefonoval nebo dělal mnoho věcí, které řidiči za volant běžně dělají a nevěnují se tak řízení a zpomalují. To je vidět vcelku často. Čili - jak jsem řekl - tvé argumenty jsou čistá a účelová demagogie.
Znovu opakuji: pokud nerozeznáš v provozu souvislý proud vozidel, na který lze aplikovat souběžnou jízdu, měl bys dobrovolně vrátit ŘP.
Btw: která jízdní souprava má dovoleno jet 130kmh??
Na tvé prapodivné posty a výklady jsem již zvyklý, takže pokusy o svedení diskuze do osobní roviny mne jednak nepřekvapují a jednak mne nechávají chladným... Narcis je hezká kytka, mimochodem ;-)
Myslím, že není třeba to již dál rozebírat - jak jsem psal dříve - nejsem SO a ani soud.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Jestli tohle individuum vyučuje bezpečnou jízdu, tak potěš koště %-(
No pain, no gain.
Vespa time \m/
driver
Letec

Příspěvek od driver »

BOB: Ano, dle mě každý provoz na víceproudé komunikaci, je souběžnou jízdou, pokud se tvoří souvislé proudy vozidel dodržující bezpečnou vzdálenost a ta roste s rychlostí, nevidím prostor pro pochybnost.
Upřesním to na této fotce. Dle tebe jsou proudy jen vlevo, dle mě i vpravo.
JB33b0da_02.jpg
JB33b0da_02.jpg (124.2 KiB) Zobrazeno 3984 x
To, že Řidič Roomsteru brzdil z důvodu dodržení odstupu, když mu tam vjel jiný osobák, co předjížděl T5+vlek
Proč si myslíš, že blikal?
Jediné, co tam bylo chybně, bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti vozidla s kamerou od T5+vlek.
Naposledy upravil(a) driver dne pát 28 říj 13:49, celkem upraveno 1 x.
Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
driver
Letec

Příspěvek od driver »

řidičBOB píše: která jízdní souprava má dovoleno jet 130kmh??
Každá, (v CZ) pokud ministerstvo při schvalování technické způsobilosti typu přívěsů kategorií 01 a 02 stanovilo jinak, tedy stanovilo 100 či 130.
Když jinak nestanoví, je standart 80kmh
Jezdím dle toho snad pět let?
Odpovědět