Elektromobily a vse kolem nich
- Lachende Bestien
- Letec
Re: Elektromobily a vse kolem nich
Pokud by většina z nás nebyla tak naivní a nedostatečně matematicky a psychologicky vzdělaná, a navíc nezdravě bažící po penězích, podobní jedinci zhusta spadající do kategorie psychopatů by měli mnohem menší úspěch se svými nekonečnými sliby, lhaním a manipulacemi.
Přiznám se, že jsem podobnému jedinci - s tituly JUDr. a MUDr. - též v minulosti naletěl a přišel "naštěstí" jen o pár desetitisíců Kč. Většina těchto psychoušů se vyznačuje velmi přátelskou a společenskou povahou, vyjadřují se sofistikovaně a jsou obvykle dobrými baviči a špičkově dokáží odvádět pozornost a zamlžovat důležitá fakta, dlouhodobě a fikaně mazat med kolem huby atd.
Přidáme-li ještě vysokoškolské vzdělání, jde o velmi nebezpečnou kombinaci.
On topic: Díky všem early adopters platícím za e-vehikly poměrně vysoké částky, díky nimž budou snad už za pár let elektromobily finančně dostupnější většinové nízkopříjmové populaci.
Přiznám se, že jsem podobnému jedinci - s tituly JUDr. a MUDr. - též v minulosti naletěl a přišel "naštěstí" jen o pár desetitisíců Kč. Většina těchto psychoušů se vyznačuje velmi přátelskou a společenskou povahou, vyjadřují se sofistikovaně a jsou obvykle dobrými baviči a špičkově dokáží odvádět pozornost a zamlžovat důležitá fakta, dlouhodobě a fikaně mazat med kolem huby atd.
Přidáme-li ještě vysokoškolské vzdělání, jde o velmi nebezpečnou kombinaci.
On topic: Díky všem early adopters platícím za e-vehikly poměrně vysoké částky, díky nimž budou snad už za pár let elektromobily finančně dostupnější většinové nízkopříjmové populaci.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
A nejde ve vetsine pripadu o ten typ chudoby, jakou tu nedavno nekdo resil? Neco ve stylu - "nechapu jak si nekdo muze dovolit koupit nove auto", ale vic jak pulku spolecnych prijmu da za najem, a zbytek projezdi v pracovni dobe? Ne ze by chodoba neexistovala, ale spousta lidi ji jde svym pristupem naproti.Vana píše:Pronajímáme pár bytů a musím teda potvrdit, že s tou chudobou lidí má driver pravduřidičBOB píše:Jdi se podívat do nějakého supermarketu nebo v létě do nějakého známého letoviska... Lidé mají peněz...
No to nám to pěkně začíná, všichni se teď otočí o 180°, zatím bude zase nějaká loby výrobců elektřiny.
http://www.auto.cz/konec-spalovacich-mo ... e-eu-99096
http://www.auto.cz/konec-spalovacich-mo ... e-eu-99096
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tak pamatuji si německý konec jaderných elektráren. Vydrželo jim to pár týdnů a pak to v tichosti znovu rozjeli
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Nojo jedna věc je politika, druhá bavorský průmysl.Tesla by určitě jednu elektrárnu brala pro výrobu elekřiny pro Tesly, kterou musí dodávat zadarmo.
-
- Pan Řidič
Zadarmo to neni, je to v cene auta. Okrem toho oni veria, ze dokazu vyvinut efektivne solarne panely ktore budu produkovat dostatok energie pre superchargery na ploche ich strechy.
Jenže výrobci to tak podávají, že je to odpovídající náhrada za spalovací motory pro každého, tj. i pro panelákovce/činžákovce. A to není pravda a ještě dlouho nebude. A josef to pojal stejným demagogickým způsobem.honziss píše:To co napsal Josef sice neni uplne korektni, ale jinak vicemene pravda. Cilova skupina soucasnych EV vozidel a EV vozidel blizke budoucnosti nebydli vetsinou v panelakovem 3+1. Zrovna tak to asi nebude jejich jedinne auto v rodine.
Jinak si myslim, ze vznik nabijecich stanic bude prirozeny proces. Kde je poptavka a penize, tak se prirozene objevi i nabidka. I ldyz je potreba zminit, ze i v tohle je CR opet pozadu vuci zapadni evrope, kde je nabijeni na pumpe nebo v nakupaku jasna vec a spis se resi jak nabijeni vyresit v centrech mest.
Vznik dobíjecích míst bohužel je silně závislá na infrastruktuře, protože přivést silovou elektřinu je trošku větší problém, než vykutat pár podzemních nádrží pro benzín. To se dá udělat takřka kdekoliv, tyhle dobíjecí záležitosti si myslím, že ne.
Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
Ty jsi asi spad z višně, ne? Já budu odněkud spouštět prodlužku z okna abych dobil křáp s dojezdem stěží 150km, když můžu mít v klidu benzíňáka bez kabelu s dojezdem 600kmJosef píše:Speleo: Tak si tedy vyndej ten kabel z okna, je to taky řešení, když tě nic jiného nenapadá. Je to asi stejné jako když budeš nádávat, že si nenatankuješ benzín u vchodu do paneláku, prostě to tak asi fungovat nebude i když ta nabíjecí stanice se dá postavit na rozdíl od benzíny kdekoliv.
Je ti doufám jasný rozdíl mezi autem na benzín, postaveným před barákem a nepotřebujícím dotankovat, protože má tak velký dojezd, že to není potřeba a elektroautem, který prostě se potřebuje dobíjet furt, protože výdrž je žalostně malá a doba nabíjení naopak žalostně dlouhá?
V paneláku/činžáku bydlí třetina populace ČR. Proto to třeba mimo jiné řešímJosef píše:Je to trochu obráceně, já se nevychloubám, jenom konstatuju jak vidím používání EV. Když někdo napíše, jak má asi nabíjet auto v paneláku, tak je to zjevná provokativní otázka, na kterou si jistě dokáže autor odpovědět sám. Bydlel jsem v paneláku i bytovce, na tom nevidím nic špatného, jestli se tím někdo ale špatně cítí, tak to mi je líto. Nakonec ať si každý koupí co mu vyhovuje, snaha o EV auta tu byla od začátku automobilismu, jenom na to nebyly technologie. Jak se to vyvine je otázka času, ale snad si kvůli tomu nemusíme nadávat nebo dávat po hubě, na to už jsem trochu starej, aby mi někdo říkal že jsem drzej a podobně.
Rozdíl mezi benzínem a EV chápu, každý si musí koupit auto které vyhovuje daným podmínkám. Předpokládám, že si nebudeš kupovat EV protože výdrž je žalostně malá a dobíjení žalostně dlouhé, takže je to de facto úplně bezpředmětné.
Pokud by si někdo na sídlišti (bytovce) chtěl koupit EV, pak je bude muset dobíjet v práci nebo u libovolné nabíječky v jeho dosahu, což mi moc nedává smyl u vozidel s dojezdem 100km, něco jiného je dojezd 400km. Předpokládám, že se začnou budovat nabíjecí stanice i u bytovek (lépe jsou na tom rozhodně sídliště než klasické bytovky v centrech města). V rodinných domech bydlí zhruba 38% české populace, tady je velký potencál na EV auta.
Pokud by si někdo na sídlišti (bytovce) chtěl koupit EV, pak je bude muset dobíjet v práci nebo u libovolné nabíječky v jeho dosahu, což mi moc nedává smyl u vozidel s dojezdem 100km, něco jiného je dojezd 400km. Předpokládám, že se začnou budovat nabíjecí stanice i u bytovek (lépe jsou na tom rozhodně sídliště než klasické bytovky v centrech města). V rodinných domech bydlí zhruba 38% české populace, tady je velký potencál na EV auta.