IT poradna

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ctrl_j
Letec

Re: IT poradna

Příspěvek od ctrl_j »

Dell je verejne neobchodovana spolecnost. Michael Dell pred casem zkoupil vsechny akcie a z burzy firmu stahl.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Zase jedna otázka od PC lamy: Lze nějak pc "donutit" k většímu úsilí/snaze při stahování WinUpdate? Už 23. září mi oznámil, že "vidí" asi 7 aktualizací ke stažení (asi 85MB - W7/64 Profi mám povoleny jen "důležité" aktualizace systému a zakázanou aktualizaci č KB3035583 "Win10" ) ale od té doby je pc prostě nedokázalo stáhnout..... a je jedno ve kterou denní dobu to zkouším či na jakém zrovna visím připojení.... na všech ostatních PC v domácnosti i ve firmě aktualizace probíhají normálně.... dělám něco špatně?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Pokud se obvykle přihlašujete jen jako úser, zkuste to pro změnu jako admin. Někdy i tak málo stačí.

Případně je pak možné v Ovládacích panelech najít Poradce při potížích ►Systém a zabezpečení ►Opravit problémy se systémem Win Update.

Další postupy už jsou mírně (časově) náročnější.
S americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
CEO - Cheat Execrative Offender
Lachende Bestien
Letec

ctrl_j píše:Dell je verejne neobchodovana spolecnost. Michael Dell pred casem zkoupil vsechny akcie a z burzy firmu stahl.
Díky za informaci, za tu cenu bych na jeho místě udělal totéž.
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

dík

mám nastaveného jediného uživatele (sebe = admin) ale napadlo mě zkusit na chvíli vypnout NOD32... du to vyzkoušet
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

hmm, tak nic, vypnutý NOD32 = nulová výměna dat se servery Mrkvozoftum, čili beze změny....
Lachende Bestien
Letec

Pokud se bez aktualizací bytostně neobejdete, např. na sevenforums nebo i tytrubce (rozumíte-li obstojně v ingliši) najdete návodů něurekom. Optimálně tím někoho perspektivního zaúkolovat a šetřit neurony na důležitější věci.

Osobně jsem více než před rokem aktualizace na svém pc zakázal a mám přímo nadpřirozený klid.

Důvody pro zákaz? Nestabilita systému po aktualizacích (která se řešila dalšími aktualizacemi aneb pokusným králíkem M$oftu zdarma), nutnost instalace speciální aktualizace řešící nadměrnou žravost RAM paměti služby Win Update (několik měsíců trvající problém, kdy jsem byl přesvědčený o přítomnosti velmi dovedně zabukovaných root kitů a kdovíjaké jiné virtuální havěti pravidelně zpomalujícím systém téměř k nepoužití a zatím na vině byl proces Win Update zabírající 1,5+ GB RAM. To byl jeden z hlavních hřebů do rakve.

Zbylé hřebíky - čím dál pochybnější praktiky Macrohardu - nevybíravé vnucování přechodu na WinTen ba přímo svévolná instalace WinTena !maskovaná jako aktualizace! a celková zvyšující se nedůvěra vůči Macrohardu a z toho vyplývající nutnost při každé aktualizaci trávit drahný čas vyhledáváním informací a ověřováním čeho se vlastně daný update týká.

I tak mi ty minimálně desítky ztracených hodin a kvanta opotřebovaných nervových spojů při řešení různých špeků s Win updatem nikdy nikdo nevrátí a finančního odškodnění se od Macrohardu rovněž s největší pravděpodobností nedočkám.

Pokud by se (po vyzkoušení jednodušších možných postupů řešení) jednalo o nejhorší možnou variantu - nutnost reinstalace všech aktualizací - doporučil bych je raději zakázat.
Nebo touto satanulibou činností pověřit vhodnou oběť.
SS americké - náš vzor!
Válka je mír!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

kuju za názor, bohužel NOD32 začne vždycky při chhybějící aktualizaci "řvát", navíc potřebuju mít aktuální Win quli internetbankingu....
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

Zkus to udelat v nouzovem rezimu se siti (restart a pri nabihani systemu mackat F8). V nouzaku nabehnou jen zakladni systemove sluzby, tak se tim da dost veci eliminovat.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

to zkusím, kuju
Odpovědět