Elektromobily a vse kolem nich

Elektromobily, hybridy, alternativní paliva a vše kolem emisí nebo spotřeby paliva.
Odpovědět
Josef
Pan Řidič

Re: Elektromobily a vse kolem nich

Příspěvek od Josef »

Speleo: Pokud bydlíš v paneláku, tak jezdi MHDčkem, co ti mám asi tak jiného říct?

Tesla má po ujetí 60 tis. km ztrátu kapacity kolem 5%, záruka 8 let na auta a baterie.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Tomu rikam odpoved, nemas zasuvku = jezdi mastnou tyci :)
Josef
Pan Řidič

Příspěvek od Josef »

Tak na blbou otázku blbá odpověď. Stejné jako když tady někdo napíše, že je EV nahovno, protože on denně jezdí 600km a nepochopí, jak to mohl někdo navrhnout a vyrobit.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Dobře, ale jsou lidi, co bydlí v bytových domech, třeba v 5. NP a prostě nemají jak EV nabít, i když by ho chtěli.. představa kabelu visícího z okna je docela směšná.. a tyhle bytovky bývají v satelitech, kde je podle mě EV jednoznačná volba na dojetí do města, něco po městě a pak zpátky. Jasně, elektro neni pro všechny, stejně tak nafta, ale já např. "nechápu", proč tesla dělá model S.. s elektromobilama bych počítal právě do měst nebo na krátké pojížďky mezi městy, ale rozhodně ne nějaké delší dálniční cesty nebo okruhy.. proto chápu a podporuju auta jako je třeba taková i3.
Josef
Pan Řidič

Příspěvek od Josef »

Proč by měl viset kabel z okna? ČEZ bude milerád stavět na sídlišti klidně každých 10 metrů nabíječky a kasírovat super peníze za nabíjení EV. Já zase "nechápu" proč někdo dělá auta s dojezdem 100km za skoro milon Kč a proč bych nemohl jezdit s EV po dálnici. Každý má jiné priority, někdo si koupí eGolf, který jezdí jako 1 litrový benzín a někdo chce výkon 300k aby to pěkně jelo. Někdo si koupí benzín a nikdy do EV nesedne, někdo to bude střídat a jiný bude jezdit na kole, každý dle svého.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

To je samé někdo, někdo....
Ovšem situace je taková, že elektromobil v současné podobě nechce prakticky nikdo. Ještě tak maximálně,
když mu to zaplatí spoluobčané.
Po sté nutno zopakovat, že nabíjení není ten problém, ten problém je cena.
Většina obyvatel má kapacitu na to, nabít za noc dvě TESLY.
Možná tady někdo žije v omylu, že centrum světa leží na pražském sídlišti :D

ČEZ dodává energii do milionů domácností s přípojkou 3x25A a stejně prakticky v žádné elektromobil není. Přitom vesničané a maloměšťané jezdí každý den do práce typicky max 2x30 km, takže by byl EV ideál. No a on není. Jezdí se převážně nižší střední starou 10 a více let, protože kupní síla. Za těchto okolností by se musel ČEZ zbláznit, kdyby něco stavěl.
Naposledy upravil(a) Honza42 dne sob 08 říj 09:24, celkem upraveno 1 x.
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Honza42 píše:Možná tady někdo žije v omylu, že centrum světa leží na pražském sídlišti :D
Jestli to bylo na mě, tak ses moc netrefil, v Praze ani na sídlišti nebydlím
Josef
Pan Řidič

Příspěvek od Josef »

Honza42: Já ho chci, ale čekám na rozumný model, který mi bude vyhovat. Nepotřebuju sporták ve stylu Tesla, za 2 roky bude mít každá větší automobilka EV v nabídce a bude na výběr. Leaf, eGolf a podobné hračky jsou dobré tak na popojíždění po městě, já potřebuju dojezd tak 350km a budu naprosto spokojenej. Jsem rád, že si lidé moc EV nekupují, jakmile se z toho stane masovka (to stejně bude), tak zmizí ty výhody, kdy se dá zadarmo na spoustě míst nabíjet apod. Do 20ti let budou benzín tankovat jenom fandové u jednoho stojanu někde stranou u nabíjecích stanic.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Tak hodně úspěchů v tom čekání přeju. Jsou tací, co jim je devadesát a na elektromobil čekají celý život.
Josef
Pan Řidič

Příspěvek od Josef »

2 roky je maximum, budu vybírat u mých oblíbených výrobců Toyota, Mazda, Mercedes a Tesla, možná se objeví i někdo další se zajímavou nabídkou. Kdybych chtěl něco do města, už bych si asi vybral, ale nechci mít u baráku 2 auta a střídat to, potřebuju něco univerzálnějšího.
Odpovědět