Gastronomické okénko
- Smyl Flek z Nohavic
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gastronomické okénko
Tak neasi... o některých věcech zkrátka víme a jejich explicitního vyjádření netřeba.
„Ahoj, jak se máš: K obědu jsem měl medvěd.“
(Moucha)
(Moucha)
Minulou sobotu jsem se zastavil na farmářských trzích a koupil si slípku. Domácí slípku. Tak sem ji hodil do papináku, k tomu klasika celej, petržel, mrdkev a řeknu Vám, takovou dobrou polívku, sem už hodně dlouho nejedl. Ten vývar byl vynikající, měl grády a já si moc pochutnal.
A nabízí se otázka? Chodíte na farmářské trhy a čekujete výrobky domacích farmářů?
A nabízí se otázka? Chodíte na farmářské trhy a čekujete výrobky domacích farmářů?
2.0i 107kW
ja mam farmarsky trhy vsude okolo. vesnice
jezdím pod své možnosti a jsem ovce
u nás se to koná na nádvoří pivovaru...zrovna tuhle sobotu budou. Nicméně já tam nechodím, o proviant se stará personál. Každopádně těmhle aktivitám fandím, když si člověk může koupit třeba domácí sejra atd. Je celkem fajn, že je to všechno na najednom místě. Ačkoliv sem pro kvalitní žrádlo ochoten udělat leccos, tak jet x kiláků pro čerstvý mlíko do jedný prdele, pak pro sejra zas do další prdele a nakonec na jatka pro maso, to fakt není pro mě.šmoula píše:A nabízí se otázka? Chodíte na farmářské trhy a čekujete výrobky domacích farmářů?
btw: čekoval jsem možnosti výroby domácích sejrů a asi to vyzkouším. Syřidla, různý bakterie a podobný potřebný kraviny se daj kupit přes net a čerstvý mlíko nějakejch úprav se dá taky sehnat snadno. Nezkoušel jste už někdo vyrábět sejra?
Niko nadžanel ko kerdža
ne, ale jak to tak čtu, tak mě to zajímá jinak farmářské trhy jsou príma
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
ale je pravda, ze lenost uz dorazila i k nam. prase uz ma mensina. ale zabijacky fungujou porad. jen se to prase koupi uz hotovy. priveze domu, picne se a je veselo
jezdím pod své možnosti a jsem ovce
Jasně, to by mě taky sralo. Ale v praze se čím dál tím více začínájí oběvovat Bio obchody nebo farmářské obchody. Přijdeš, nakokupíš si domácí salám, sejr, vajíčka, zeleninu, jogurty atd atd. Ideální to je pokud člověk bydlí v centru, to jich je hned několik. A fakt musím říci, že salám nebo šunka z bio obchodu je opravdu o několik tříd výše, než z hypermarketu.Pickuper píše:u nás se to koná na nádvoří pivovaru...zrovna tuhle sobotu budou. Nicméně já tam nechodím, o proviant se stará personál. Každopádně těmhle aktivitám fandím, když si člověk může koupit třeba domácí sejra atd. Je celkem fajn, že je to všechno na najednom místě. Ačkoliv sem pro kvalitní žrádlo ochoten udělat leccos, tak jet x kiláků pro čerstvý mlíko do jedný prdele, pak pro sejra zas do další prdele a nakonec na jatka pro maso, to fakt není pro mě.šmoula píše:A nabízí se otázka? Chodíte na farmářské trhy a čekujete výrobky domacích farmářů?
A pak sou zde farmářské trhy, které se konají určitý den, většinou středa-sobota na několika místech v praze, a tam farmáři nabízejí domácí maso, ryby, pečivo, drůbež atd atd. Stojí za to to čeknout, ten rozdíl v chuti a ve všem je neporovnatelný
2.0i 107kW
kdyz gurmanska basta... tak toto
kde takovej krámej je?šmoula píše:Jasně, to by mě taky sralo. Ale v praze se čím dál tím více začínájí oběvovat Bio obchody nebo farmářské obchody. Přijdeš, nakokupíš si domácí salám, sejr, vajíčka, zeleninu, jogurty atd atd. Ideální to je pokud člověk bydlí v centru, to jich je hned několik.
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III